Yürüyüş spor ayakkabısı tavsiyesi

Selamlar herkese,

Hafta sonları ort 10-15 km. yürüyüş koşu karışık, hafta içleri de kısa mesafeli yürüyüş koşu için uygun bir spor ayakkabısı arıyorum. Çok fazla ayakkabı seçimi yapmayı bilmem, forumdaki eski konulara biraz göz attım ancak benim amacıma uygun bir konu bulamadığım için bu konuyu açmak istedim.
Şuan “Under Armour Erkek UA Charged Pursuit 2” modelli ayakkabım var, ancak çok yıprandı ve kullanılmaz duruma gelmek üzere.

Yürüyüş yaptığım yerler genelde beton zemin ya da koşu bandı oluyor. Kalabalık yerlerde yaptığım için ve günlük olarak da kullandığım için dış görünüşü de güzel olmasını istiyorum. Tabanları kocaman olan ayakkabılardan çok fazla hoşlanmıyorum.
Hem görünüş olarak sade ve güzel, hem de uzun mesafeli yürüyüşlerde kullanabileceğim bir ayakkabı öneriniz var mıdır?
Şimdiden yorum yapan herkese teşekkürler.

Not: Bütçe 0-3000 tl

Genel geçer ve tekrar olacak ama;

  1. x marka y model v4 versiyon ayakkabının 3-4 yıl sonraki aynı model v6 versiyonu ile bile fark olabilir.

  2. Ayakkabı tavsiye isteyenin kilo , koşu yoğunluğu, koştuğu yerler, koşu geçmişi ile tavsiye vereninki farklı olabilir. Fiyat olarak asics gel content bana iyi gelirken tempo, ayakkabı hafifliği arayan için iyi gelmeyebilir.

  3. Ben olsam, ayakkabıda beklediğim 3-5 kritere göre mağazada bulunabilecek modelleri belirler, varsa birkaç youtube videosu ve amazon gibi iyi kötü yorum veren yerdeki yorumlara, incelemelere göz atar, daha önce kullanmadığım bir ayakkabıya belli meblağ üzeri ödemem.

  4. Mağaza denemesi ve ayakkabı ayağımızda iken rahatlığa bakmak.Veya etiket vs sökmeden ev içinde online mağazadan gelen ayakkabıyı ev içi yürüyüşte denemek de mümkün.

  5. Beton zemin için kalın taban ama ayakkabıyı büktüğünüzde de bükülen, esneyen ayakkabı türlerine bakabilirsiniz.

Keyifli sporlar

4 Beğeni