Yürüyüş Ayakkabısı Seçimi

Arkadaşlar herkese selamlar. Yürüyüş için ayakkabı önerilerinizi bekliyorum. Günlük olarak 17-18 km yürüyüş yapıyorum. Yürüyüş yaptığım zemin cadde üzerinde beton, arnavut kaldırımı ve çakıllı patika(şehiriçi ormanında) zaman zaman asfalt ve çok nadir de toprak zemin oluyor. ABS tabanlı ayakkabılar çok rahat ancak sadece ABS taban kısa sürede eriyor ve çakıllar ayağa batıyor. Kauçuk(rubber) ya da kauçuk katkılı taban sanırım daha uzun ömürlü olabilir, en azından eriyecekse bile daha geç erir diye düşünüyorum.

Yağmur sürekli yağmıyor fakat yağmura dayanıklı ya da geçirmez bir ayakkabı olsa daha iyi olur. Zira ayakkabı su aldığında iç taban da zarar görmeye başlıyor. Sırtımda kifoz problemim de var, sanki biraz da ayaklarım içe basıyor gibi, emin olamıyorum onun için. 125 kiloyum ve boyum da 186 cm. Eğer yardımcı olmanızda başka bir bilgi paylaşmam gerekirse lütfen belirtin.

Aklımda Asics Gel Venture 8 Waterproof modeli var.

Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkürler.
Saygılarımla.

Selamlar,
Hem kosu hem de yuruyuste (ise gidip gelislerde) Yaz kis Asics Trabuco 8 gtx kullandim yaklasik 3 sene. Goretex oldugu icin karda ve saganak yagmurda hic etkilenmedi. 9 ve 10 modelleri cikmis olabilir ama Ben gayet memnundum 8 modelinden.

3 Beğeni

O modeli ben de gördüm fakat biraz pahalı geldi hocam maalesef. Venture modelleri arasındaki farkı anlamaya çalışıyorum şu an.

NB 990 Pahalı fakat iyi ayakkabıdır.

1 Beğeni

Çok pahalı, bütçemi aşıyor maalesef. :confused:

Su geçirmez yerine hava alır şeklinde yukarıda filtrelenmiş ayakkabılar var. Filtreleri değiştirebilirsin, ağır büyük insanlara göre ucuz nefes alır ayakkabılar.

Önümüz bahar ve yaz. Su geçirmeyen ayakkabılar sıcak havalarda ayağı rahatsız edebilir, ısınır.

Uygun fiyata bulabilirsen farklı iki model ayakkabıyı sırayla giymenin tavsiye ederim. 100.yılda 6 ayda 100-105kg’a düştüğünü hayal edip dengeli beslenmeyle yürümeye devam.

Asics gel content’leri veya niyet ettiğini mağazada deneyebilirsin.
(Benim de ayakkabı ihtiyacım var, uzun yürüyüşler belli mesafe sonrası gündelik kullanıma uyuyor ama yastıklama, taban, iç kısımlar vs randıman vermiyor)

1 Beğeni

Yorum için teşekkürler. Öncelikle su geçirmez bir ayakkabı alayım sonrasında bir tane de yaz aylarına uygun nefes alabilen bir ayakkabı da bakacağım. Gel Contend 8 modelini düşünebilirim yaz için. Waterproof olarak da Venture 9 modeli var aklımda.

1 Beğeni

Konuyu farklı bir yere kaydırıyor olabilirim fakat eğer hayatım boyunca tek bir ayakkabı kullanmak zorunda kalsam bu ayakkabı YDS’nin Kalahari modeli çöl botu olurdu sanırım. Markayı ya da modeli uzun uzun övmeye gerek yok sadece kendi tecrübeme dayanarak şunu söyleyeyim bu markanın botları bügüne kadar kullandığım tüm ayakkabılara göre daha ağır olmasına rağmen belki de bilekli olmasından ötürü bilemiyorum yürüyüş kondisyonumu %50 oranında arttıyor örneğin normalde 10km de yoruluyorsam bu ayakkabılarlar 15km sonrası yorulmaya başlıyorum. Biz siviller için askeri postal kullanmak ilk başlarda rahatsız olabiliyor fakat zamanla alışıyorsunuz. Kalaharinin an itibariyle stoğu yok diye biliyorum. Fakat Astor diye bir modeli var. İstanbul ya da Ankaradaysanız mutlaka magazasına gidip test etmenizi öneririm.

Sağlıcakla kalın,
Saygılarımla.

2 Beğeni

Merhaba herkese, konu geçen senede kalmış ama halen benim gibi arayışta olanlar vardır diye kendi deneyimimi yazayım dedim. Yeni önerileriniz olursa da açığım. Belli bir bütçe limitim yok.

Ben koşmaktan ziyade daha çok yürüyen bir insanım. Bunun için Nike’ın özel olarak çıkardığı Nike Motiva ayakkabısını aldım. Kendisi çok da pahalı. Ben Allahtan baya ucuza almıştım indirimle. Ancak nefret ettim ayakkabıdan. Benim için yastıklaması çok fazla ve tam olarak nasıl anlatabilirim bilmiyorum ama çıkıntı ayağın tam ortasında. Öne arkaya kukla gibi sallanıyorum giyince. Alt baldırlarımda giyer giymez bir ağırlık oluyor. Yürümek benim için zahmetli oluyor ciddi anlamda. Yorumlar da tam tersi çok iyi, arada tek tük benim gibi düşünen mevcut. Alacak olan varsa denemesini tavsiye ederim. Herkes için uygun olmadığını düşünüyorum.

3 Beğeni

Selamlar.
Yürüyüş ayakkabısı olarak Asics GT-1000 11 kullanıyorum. Çok memnunum. 12 olan yeni modeli de çıkmış.

2 Beğeni

New Balance 530 öneririm, günlük 15 km-18 km’ye kadar çok çok rahat. Kalıbı da diğer ayakkabılara göre yarım numara büyük.
Ama zaten uzun yürüyüşler yapıyorsanız yarım veya 1 numara büyük almak gerekiyor(muş). Hafif bir ayakkabı, tabanı dar olmadığı için de uzun yürüyüşlerde yormuyor.

2 Beğeni

Merhabalar, koşmak için de denediniz mi? Koşu performansını merak ettim.

1 Beğeni

Koşu için denemedim, zaten tamamen en rahat yürüyüş ayakkabısı olarak satılıyor. Koşu icin uygun olduğunu düşünmüyorum.
Fakat 2 çift kullanıp eskittim, baska bir renk 3.sünü yakın zamanda sipariş vereceğim.
Kullanan herkes benim yorumuma benzer şeyler söylüyor. Ama yürüyüş için. Koşu degil.
Şahsen hem koşu hem yürüyüş için aynı ayakkabı kullanılabileceğine inanmıyorum, aktiviteler, ayağa, bedene ve ayakkabıya uygulanan basınçlar, mesafeler ve ayakkabının amortisör yapıları farklı.

2 Beğeni

Ben eski koşu ayakkabılarımın tamamını günlük kullanıyorum, yürüyüş için de oldukça rahatlar. Trail ayakkabısı değillerse zaten sadece taban deforme oluyor, o da yürüyüşte sorun yaratmıyor darbe almadığı için. Hatta uzun süre koşuda kullanıldıkları için üst kısmı da az çok genişliyor ve oldukça rahat ve hafif hissettiriyo. Tabi bu benim görüşüm sadece :grinning:

3 Beğeni

Görüş değil hem maddi hem tüketim olarak en uygunu bence :slight_smile:
Hem de arada bakıp aa şununla şu yarışı koşmuştum diye anlık motivasyon ve anılar gelebiliyor

3 Beğeni

İyi günler dilerim.
Asıcs Novablast 3 LE modeline bakın. Gerçekten çok rahat ve uzun ömürlü bir ayakkabı. Bence yürüyüş için harika olur.

2 Beğeni