Yurtiçi Yarı Maraton Yarışları Değerlendirmeleri

Yarı maraton ve maraton koşularından sonra koşu raporları bulunmamakta.Gerekli olduğunu da düşünmüyorum ancak yarışların bazı kriterlere göre değerlendirilmesi daha sonra katılacaklara yol gösterici olabilir.Son yıllarda sayısı oldukça artan yarı maraton yarışlarının çoğu muamma.

Bu kapsamda katıldığınız yarışları aşağıdaki kriterlere göre değerlendirebilir misiniz?

  1. Parkurun düzlüğü: Yol yarışlarında limitlerde koşulduğu için ufak yokuşlar dahi can yakabiliyor. Parkurda varsa yokuş hangi kilometrede ve ne kadar uzunlukta.Parkurda ki gizli yokuşlar vs.varsa nerelerde
  2. Parkurun güzelliği: Tamamen gri binalar arasında mı? Sahil yolunda mı ? Orman vs. var mı?
  3. Yarış yerine ulaşım ve ayrılma: Toplu taşıma var mı? Organizasyon servis sağlıyorsa nasıl buldunuz? Yarış sonrası tekrar geldiğiniz yere ulaşım nasıl oldu?
  4. Kayıt işlemleri hızlı ve basit mi? Online kayıt ve ücret ödenebilmesi, çip ve diğer kayıt işlemlerinin sürati vs.
  5. Yarışta ki istasyonlarda yeterli malzeme bulunmakta mı? Bu maddeye yarışı tamamlama sürenizi yazarsanız önlerde ve arkada oluşan farkları görebiliriz.
  6. Finish alanı yeterli mi? Yarış sonrası dinlenebilecek geniş alanlar var mı? Kapalı alanlar var mı? Yiyecek içecek olanakları neler?

Eklemek isteklerinizi de ilave başlıklarla yazabilirseniz iyi bir kaynak oluşturabiliriz sanırım.

3 Beğeni

Darıca Yarı Maratonu - http://www.daricayarimaraton.com/

  1. Parkurun düzlüğü: İnişli çıkışlı. Toplam irtifa kazanımı Strava’ya göre 371 metre. 15. Kilometreden başlayan ve 20. kilometreye kadar süren 100 metre irtifa kazanımlı bir yokuşla bitiyor.
  2. Parkurun güzelliği: Büyük oranda şehir içinde, bu sebeple sevdim. Yer yer ağaçlarla kaplı yollardan koşuyorsunuz.
  3. Yarış yerine ulaşım ve ayrılma: O saatlerde başlangıç çizgisine toplu taşıma yok. Tren, vs. ile gelmeniz durumunda iki kilometre kadar yürümeniz yada taksi tutmanız gerekecektir. (Önceki yıllarda Darıca Belediyesi çevre illere servis yollamıştı. Değerlendirilmeli.)
  4. Kayıt işlemleri hızlı ve basit mi? Sorunsuz, hızlı ve basit.
  5. Yarışta ki istasyonlarda yeterli malzeme bulunmakta mı? Evet. Ayrıca Darıca sakinlerinin şahsi destek istasyonlarını da kurduğu oluyor.
  6. Finish alanı yeterli mi? Yeterli. Küçük ama coşkulu görünen bir alan.

Organizasyon devam ettiği sürece, tekrar iştirak etmeği düşünüyorum.

3 Beğeni

1. Efes Yarımaratonu (18 Kasım 2018 ) (http://www.ephesushalfmarathon.com/ana-sayfa/)

Parkurun düzlüğü: Genel olarak düz, tek bir noktada tırmanış var, toplam yükseklik kazanımı 122m (suunto-strava)

Parkurun güzelliği: Selçuk kasabasından başlayıp ana cadde üzerinde bir gidiş-gelişin ardından Efes Antik kenti kapısına uğrayıp kısa bir tırmanıştan sonra çok az bir bölümde ağaçlar arasında bozuk bir asfalt yoldan tekrar şehirlerarası yola çıkılıyor (oldukça kötü bir asfalt yol) . Özetle parkur güzel değil, ayrıca çok fazla keskin dönüşler var. Ayrıca rotada 5K ve 10K mesafelerinin birbirine karıştığı iyi işaretlenmemiş ayrımlar var.

Yarış yerine ulaşım ve ayrılma: İzmir’den Selçuk’a start noktasına İZBAN treni ile ulaşılabilir. İzmir otogardan otobüs ile de ulaşmak mümkün. Organizasyon servis sağlamıyor. Yarış sonrası tekrar aynı şekilde özel aracınızla veya tren ya da otobüsle dönebilirsiniz.

Kayıt işlemleri: Online kayıt hızlı ve kolaydı. Çip dağıtımı yarıştan 2 gün önce İzmir merkezde Halkapınar spor tesislerinde ve yarıştan bir gün önce Selçuk merkezde yapılıyor.

İstasyonlar: İstasyonlarda sadece su vardı.

Finish alanı: Yeterli. Çevrede kafe, restoran ve büfeler mevcut.

İlk yılında işaretleme ve yönlendirme hataları nedeniyle pek çok koşucu ya yanlış rotayı koştu ya da yarışı bırakmak zorunda kaldı. Rota ve işaretleme sorunu düzeltilmezse 2019’da katılımcı bulamayabilir.

2 Beğeni

Yari maraton mesafesinde 122 mt irtifa kazanimi dikkate değer.