Yurtdışı maraton, spor turları & tur operatörleri

Döviz kurları bir çoğumuz için yurtdışı yarışlarına katılmayı neredeyse imkansız hale getirmiş olmasına rağmen umudumuzu kaybetmeden yurtdışı yarış organizasyonları için tur düzenleyen şirketler hakkında bir konu açmak istedim… :slight_smile:

Majör maratonlar veya diğer popüler yarışların organizatörleri yurtdışından sporcu katılımlarını arttırmak için değişik ülkelerden tur şirketlerine akreditasyon verip yarışlara turistik turlar ile katılım hakkı sağlıyorlar.

Bu şirketler yarışa katılım hakkı & ücreti, ulaşım, konaklama ve yarış günü organizasyonunuzu (veya ilave maraton dışı turistik faaliyetler vb.) gibi konuları seçenekli paketler halinde size satıyor.
Özellikle NYC, Berlin vb. popüler maratonlarda kura/çekiliş ile katılım hakkı kazanma şansının oldukça az olduğu yarışlarda biraz daha fazla ücret ödeyerek koşma şansı yakalayabiliyorsunuz.

Fakat Türkiye’de (benim bildiğim kadarıyla) henüz bu şekilde akredite olmuş tur şirketlerinin olmaması sebebiyle başka bir ülkenin tur operatörü ile bir yarışa gitmek oldukça pahalı bütçeler ayırmayı gerektiriyor. Konunun mutlaka bir arz-talep ilişkisi vardır ama umarım yakın zamanda spor turları düzenleyen firmalarımız olur.

Başka bilgisi, geçmiş yarış deneyimi olan veya turizm sektörü içindeki koşucu arkadaşların yorumlarını paylaşmalarını rica ederim.

Sağlıklı & bol koşulu günler…

5 Beğeni

Girişimcilere yaratıcı şirket ismi tavsiyesi: Koş Tour

5 Beğeni