Yüksek nabız hakkında

Tuz oranı yüksek olmaz mı hocam

2 Beğeni

Yok yav çok olmuyor ama ben severim zaten. Tuz bide ekmek :))

3 Beğeni

Ben posalı yeme taraftarıyım, bir de lezzet için ceviz baharat vs ilave ediyorum, suyu konusında okumak lazım, nasıl daha iyi etki eder ama dediğim gibi zevk de almam lazım :grinning: valla konu uzamaya başladı

3 Beğeni

Merhabalar, yaklaşık 1 senedir koşuyorum askerlik ve birkaç mücbir sebepten ötürü birkaç kez bırakmak durumunda kaldım koşuyu, 8-10k koşuları yapıyorum paceime çok takılmamaya çalışıyorum, nabzımı saatten takip ediyorum, fiziksel olarak moderate hissediyorum ama zone4’ten çıkamıyorum, benzer konular belki açılmıştır tekrar olduysa kusura bakmayın, önerileriniz ne olur acaba?

2 Beğeni

Dün Kamil İnak’ın (iyi derece yapan maratoncu atletlerimizden, chicaga 2:30 gibi) hikayesinde zone bölgelerini görünce kendi zone bölgelerimde hissettiğim garipseme azaldı,

Cidden nabız bölgeleri tamamen kişisel durumda. Etrafımda koşanlarda 160 nabzın üstüne çıkamayanlar varken ben 160 larda rahat durumdayım mesala.

Merak edenler için bahsettiğim kişinin gördüğüm zone bölgelerini belirteyim
(Tahminim dinlenik nabız 45~ max nabız 202~ giriş yapmış bu değerler için)

zone 5 > 187
zone 4 172-187
zone 3 155-171
zone 2 139-154
zone 1 123-138

2 Beğeni

Merhaba, ben de koşarken ve bitişlerde kendimi moderate hissediyorum fakat nabız verileri benimle aynı fikirde değil gibi, neler önerirsiniz, teşekkür ederim şimdiden :slight_smile:

1 Beğeni

@bugracanbaskaya bu başlıktaki ilk yorumdan itibaren okumanda fayda var (belki atlanan şeyler vardır).Bu cepteyse, belki tekrar olabilir ama;

Koşuların 6 ay, 1 yıl, 2 yıl, 5 yıl vs düzenli oldukça bir mikta (az çok) kalp atım değeri istemesen de düşer.

Koşullarına (belki zor gelse de) yavaş tempoları (6dk, 6dk30an,7dk vs ile ) ekleyebilirsin, uzun koşu esnasında birkaç yudum su ihmal etmezsin.

Fenix 7 bence doğruya yakın ölçse de (yanılıyorum), doğru ölçmeme durumunu gözardı etme.Tempo koşu bitimi 15sn nabız ölçüp 4 ile çarp,bunun bir miktar üzeri son saniyedeki değere yakındır.Bariz fark var mı,kontrol et, antrenman esnasında bir tık sıkıp saatin nabız ölçüm ışıkları görülmeyecek.

Saatine HR Zone belirleyip o aralık dışına çıktığında seni uyarabilir.Koşu öncesi 1 saat kala da olsa su iç,susuzluk HR etkileyebilir.

2 Beğeni

Nitrik Oksit (kırmızı pancar ile ilgisini şu video anlatıyor)

4 Beğeni