Merhaba, koşu işini rutinime yeni ekledim. Sadece tempolu koşularda, interval vs yaparken haftada 3-4 gün, haftalık totalde 120-150 dakika giyeceğim ayakkabı arıyorum. Ayak ve kemik yapım ince uzun. Bir koşucu değilim ve şimdilik de olmayı düşünmüyorum. Antrenmanlarıma ek kardiyo niyetine hobi amaçlı yapıyorum.
Ayakkabı tarzımı belki anlarsınız diye aklımda kalan tecrübelerimi paylaşayım ben pek anlamıyorum çünkü. Doğru ayakkabı gerçekten koşturuyormuş dediğim sadece “Puma ignite evoknit lo 2” oldu, ayağımla bir bütün gibiydi. Eskiden gündelik hayatta Adidas pods 3.1 kullandığımda içe bastığımı farkettim. Bugün başlangıcı normalde gündelik hayatta kullandığım UA hovr sonic 6 ile yaptım ve ayağıma odun bağlayıp koşmuşum gibi hissettim. UA Lockdown 6 gibi burnu büyük ayakkabılar da ayağıma geniş geliyor.
Kullanacağım yer %90 koşu yolu (eski) veyahut asfalt (aşırı nadir)
Boy 177-180 iç bacak 88-89
Kilo 80 Yağ oranı %14
Yaş 21
Biraz uzun oldu kusura bakmayın diğer konuları okuduğumda detay isteyen kişiler olmuş.
Edit: bütçe düşünmedim ama ortalama 3-5 bin bandında olursa güzel olur. Bir de Decathlon’da ki ayakkabılar hakkında düşünceniz nedir? Karbon plakalı ne oluyor?
Asics çok güzel bu işte novablast 5 denedim fiyatı 7 bin tl ama kafanı koy yat yumuşacık aynı paraya adizero denedim asics daha iyi 3 5 bin bandına asics in diğer alt modellerini alabilirsin asics serilerini araştırabilirsin
Asics konusuna katılıyorum lisede Patriot 12 giyiyordum keyifliydi. İndirimli olarak bütçeme uygun Nike pegasus 41 buldum, bu da öneriliyor okuduğum kadarıyla. Birkaç markadan daha fiyat fırsatı olan ürünleri araştıracağım.
Son olarak pegasus 41 ve kayano 30 arasında kaldım. kayano 700TL daha ucuz. Rengi pek benlik değil fakat sadece koşuda giyeceğim problem olmaz gibi. Daha dengeli yumuşak olduğu söyleniyor. Ayağı sarma sıkma derecesi de iyi dendi. Zaten 10-15k koşmadığımı düşünürsek şuanlık ayağımı yormaz diye düşünüyorum. Aralıksız maksimum 10 dakika koşabilirim şu anlık.
Teşekkürler dikkat etmemiştim buna. Aynı siteden 3600e kayano 30u gördüm. Hangisi daha mantıklıdır benim durumuma göre? Asics’in kalan renkleri cırt biraz ama sonuçta sadece belli bir amaç için alacağım gündelik kullanmayacağım. İçe basıyorum biraz. Stabilizasyon, konfor ve güvenliğie mı önem vermeliyim yoksa hafiflik ve uzun tempoya mı?
Bu videoyu izlemiştim önceden fakat bana pek bir şey katmadı ben teknik bilgi bekliyordum, genel spor hakkında bilgiler verilmiş sadece. Hali hazırda köklü bir spor geçmişim ve bilgim var. Şimdilik de ekipman olarak bel çantası, kulaklık, şapka aldım. Kol saati kullanmayı pek tercih etmiyorum göğüs bandı kullanıyorum normal antrenmanlarımda, koşuda da onu kullanırım. Bir de ayak ölçümü yapabilecek bir yer yok sanırım yaşadığım yerde. Bodrumda hiç denk gelmedim.
https://runrepeat.com/ buradan ayakkabılar üzerine teknik değerlendirmelere bakabilirsiniz.
Fiyat aralığını baz alarak ayak numaranız varsa şurada (sportive. com.tr/adidas-adizero-boston-12-m-erkek-siyah-kosu-ayakkabisi-if9212-3/) bir indirim var. Tempoluda koşarsınız, intervalde yaparsınız vs.
Kısa sert intervaller/kısa tempolar için Adizero adios 8-9(karbonsuz), Nike pegasus turbo(karbonsuz), Nike streakfly(karbon tabanlı), Adidas Takumi sen(karbon çatallı) ve diğer markalardaki türevleri ayakkabılara bakabilirsiniz. Bu ayakkabılar hızlı ve sert idmanlar için üretiliyorlar.
Bunları yazdım ama, çok yumuşak ve yüksek tabanlı ayakkabılar hariç her türlü ayakkabıyla oluyor bence.
adidas boston 12 , Hoka mach 6 , Skechers go run ride 11 , adidas Evo sl ilave olarak Reebok modelleri
Decathlon yol koşu ayakkabılarında bu seneki modelleri biraz daha iyi indirim olursa alınabilir.
Detaya girmeden ( basit anlatımla ), maraton ve tempo antrenman ayakkabılarında orta tabana yerleştirilmiş plastik,TPU,fiber glass, kompozit,karbon materyalden çubuklar şeklinde yada fotoğrafta görüldüğü gibi tabanlık biciminde olur.
Görevi ayakkabıda yumuşak orta tabana omurga ve bütünlük vermek, hareket halinde topuk ve ön kısmın dinamik şekilde hareketini asiste etmek (transition geçiş) , rocker yani ayak uç kısmı havada modellerde ayak ucunu yukarı itmek ve topuktan ayak ucuna ayağı yuvarlamak .
Videolarda iki değişik anlatım var