Brook Glycerin 20 GTS ayakkabım eskidiği için yeni bir yavaş koşu ayakkabısı almayı düşünüyorum ve ayakkabı rotasyonum hakkında fikirlerinize danışmak istedim.
Kısaca ben:
Hafif overpronation durumum var, bu yüzden destekli ayakkabılar arıyorum.
Koşarken ayağımın ön kısmına basıyorum (forefoot strike)
İş yoğunluğuma bağlı olarak haftalık 20km ile 50km arası bir mesafe koşuyorum
Artık Türkiye’de yaşıyorum ve sadece Türkiye’de satılan ayakkabılara ilgileniyorum. Brooks, Hoka gibi markalara bakmıyorum.
Uzun veya hızlı koşular için Asics’in Superblast ayakkabısını kullanıyorum. Daha hızlı koşularda kullanmak için adidas’ın takumi sen 10 ayakkabsını almıştım ancak henüz kullanmaya fırsatım olmadı.
Aklımda Asics Kayano 31 ayakkabısını almak var. Ancak RunRepeat’de belirtildiği gibi Kayano 31’in drop’u 11.5 mm. Koşarken ayağımın ön kısmına baskı yapmam nedeniyle bu tip ayakkabıların benim gibi basan koşucular için uygun olmadığını okudum. Aslında Brook Glycerin 20 GTS’nin drop’u da 11 mm idi. Yeni bir ayakkabı alırken drop yüksekliğini göz önünde bulundurmalı mıyım konusunda kararsızım.
Bende Easy run ve long run için ayakkabı araştırmasındayım bir süredir. Şimdiye kadar aklıma yatan Adidas Adizero Boston 12 Oldu. Kararım Bu Olacak Sanırım. Sende Bir Bak İstersen. Asics Kayano Hem Ağır Hemde Topuk Basışa Daha uygun gibi
RunRepeat’deki incelemeye göre Adizero 12’nin pronation desteği yok. Ancak diğer sitelerde oldukça stabil bir ayakkabı olarak işaretlemişler. Bu gözle bir daha değerlendireceğim teşekkür ederim.
Destekli ayakkabılar,
new balance 680
puma foreverrun nitro
skechers go run ride 11 ( ilk ikisi kadar destek vermez arch yastiklamasi saglar )
Novablast 4 yada puma magnify 2 satın alıp içe basanlara özel tabanlik konulabilir .
Drop konusunda farklı fikirler var , drop ölçümleri topuk ile ayakkabının ball of foot kısmı arasında yapılıyor, forefoot koşucu ayağının basma açısı ve topuğu havada tutmasiyla o dropu yarı değerine düşürüyor. Forefoot striker adım uzunluğu konusunda daha duyarlı davranmalı diyen görüşler de var