Önceki modellerde kullanılan Air Zoom hava birimli köpük bu modelde de kullanılmakta.Ancak Air Zoom ilk kez tam boy olarak kullanılmış.yani tüm tabanı kaplıyor.Air Zoom dışında ise Cushlon köpük bulunmakta.Klasik Waffle kauçuk yapı kullanımı devam ediyor.Topuk bölümü roket gibi uzatılmış.
Bu yapı ayakkabının meşinde de mevcut.Ancak ayakkabının kulakçığını biraz fazla uzatmışlar.Ben rahatsız olmadım ama bu gibi tasarımlardan rahatsız olanlar olabilmekte.Eleştirilecek bir konu daha ise İçe basanlar için Pegasus modeli olmaması.React modelinde bu seçenek sunulmuştu.
Ancak Pegasus giymek isteyenler diğer modellere yönelmek zorunda kalabilir.Bu arada iki seçeneği var; düz ve geniş kalıp, taraklı ayaklar için geniş kesim güzel bir seçenek.
Teknik bilgilerine gelecek olursak.Ayakkabının ağırlığı 44 numarada 281 gram 39 numarada 232 gram
Ağırlığı eski modellere göre 3 ile 5 gram değişmiş bu çok hissedilir bir ağılık değil. Drop mesafesi 10 milimetre.Ön ve arka yükseklikler pegasus 34 ve pegasus 33 ile aynı tutulmaya devam edilmiş.
Flymeş kumaş yapısı oldukça güzel renklendirilmiş. 3D print kumaşlar kadar renkli durmakta.Bu modelde önceki modellere göre flywire kablo bağcık yapısı daha da gizlenmiş.Flywire yapı bilmeyenler için ayağınızı daha iyi sarmayı sağlayan bir bağcık sistemi.
Pegasus 33 modeliden sonra reflektörler azalmıştır.Pegasus 35’de de az kullanılmış.
Topukta ki uzun yapıda, aşil tendona sürtünme yapmaması ve daha rahat hissettirilmesi hedeflenmiş.
Köpüğün eski modele göre daha az esnek olduğunu hissettim.Ancak enerji geri dönüşü yani tepkime oranı artmış.
Peki bu ayakkabı hangi koşucular için?
Neredeyse tüm koşuculara uygun bir model.5 ,10 kilometre, yarımaraton ve maraton koşulabilir.Tempo ve hız antrenmanları da yapabilirsiniz.Asfalta, tartanda veya hafif patika koşularında kullanılabilir.Hopi için koşan koşucular veya farklı sporlar ile ilgilenen sporcularda bence bu modeli kullanabilirler.