Yeni nesil ayakkabıların üstlerinin patlaması

Herkese merhaba. Yeni nesil -goratex olmayan- ayakkabıların üst bölümlerinin büyük bir kısmı geri dönüştürülmüş plastikten yapılıyor. Tamam üst kısmı file ya da örgü gibi olduğunda rahat hava alıyorlar, hafif oluyorlar ama benim için kullanım ömrü çok çok kısa oluyor. Bunun benim basış şeklimle de alakası var anlıyorum ama 2-3 sene önceki modellerde bu problemi yaşamıyordum. Benimle aynı dertten muzdarip olan var mı? Yaşadığım yer itibariyle bütün modellere erişebilir durumdayım. Dayanıklılık konusunda öne çıktığını düşündüğünüz bir model varsa incelemek isterim. Zira elime brooks dan tut salomon a, Saucony e hangisini elime alsam 10. Koşudan sonra aynı problemi yaşayacakmış gibi hissediyorum.


3 Beğeni

Hocam bunun yeni nesille pek alakası yok, 8 sene öncesinin mizuno’larında da benzer problem vardı. Ben hiç yaşamadım ama eşim yaşadı. Biraz ayak ve basış şekline göre de değişiyor muhtemelen.

6 Beğeni

Ayakkabının üstü için kullanılan kaplama oldukça dayanıksız oluyor, bir çok ayakkabı markasında aynı sorun mevcut evet gayet iyi nefes alıyor ama çok dayanıksız muhtemelen baş parmakların uyguladığı baskıya dayanamadılar. ayakkabı üreticisinin gözünden bakarsak ne diye uzun süreli kullanılacak ayakkabı üretmek istesinler ki ayakkabılar ne kadar hızlı eskirse onlar o kadar daha kazançlı bir durum. Avrupalılar için ayakkabı için harcanan para çıtır çerez iken bizler için bütçeyi zorluyor onun için alırken filelere dikkat etmek gerek.

3 Beğeni

Aslında avrupa daki fiyatlar da buradaki insanlar için çok düşük değil. Güncel modellerin fiyatları 150-200 Euro arasında değişiyor. Yalnız son üç ayakkabımda yaşadığım bu problem o kadar canımı sıkıyor ki elim hiç birine gitmiyor. Sanırım decathlondan alıp geçeceğim

1 Beğeni

@Doruk süreci iade ve gelen yanıta göre tüketici hakem heyetine edevlet üzerinden başvurarak devam edebilirsin. Deformasyon olur da 100-200km olmadan haftasında yaşanıyorsa ürün ayıplı mal olabilir.

10 kosuda bu hale gelmesi malzeme ile aciklanamaz bence…yeni nesilden kasit tam olarak ne bilmiyorum fakat, asics fuji lite 2 ile 200km, hoka carbon x2 ile 905km, vaporfly next% 2 ile 95km yapmistim…hic birinde boyle bir sorun olmadi…

fiyatlar uzerinden bir yorum daha yapayim, avrupa’da da ayakkabi fiyatlarinin artisindan cogu kisi sikayetci…cunku daha once 100-110eur olan modeller (bundan 5-6 sene once) artik 150eur civarinda ve bu ciddi bir enflasyonust etki…unutmamak gerekir ki cogu ulkede insanlar Turkiye’deki gibi enflasyon duzeltmesi almiyor maaslarina…

2 Beğeni

Benim tum ayakkabilarimda ayni yer delinirdi. Ama son yillarda olmuyor. Sanirim uzun uzun kostukca basisim ve ayagimin kosu esnasindaki durusu degisti. Artik bu durumu ya hic yasamiyorum ya da cok nadiren ufak bir incelme gibi goruyorum.

6 Beğeni

Ben genelde ayakkabıyı tabandan bozarım. Ya çatlar, ya yamuk aşınır, ya da komple kopar vs. :smiley:

1 Beğeni