Merhaba. Spor salonlarında daha önce koşular yapıyordum fakat dışarıdaki koşulara yeni başladım ve bunun için bir ayakkabı satın almıştım.
Asics Novablast 5 modelini alıp ilk koşumu yapmıştım fakat ayak baş ve işaret parmaklarımda morarma oldu ve kötü deneyim sonucu ayakkabıyı iade etmek zorunda kaldım.
Asics ayakkabısında olduğu gibi ön burun kısmı dar olmayan daha geniş olan, koşmaya yeni başlayan birisi için hangi ayakkabı ve modelini tavsiye edersiniz?
Ayağımı cm cinsinden ölçüp kendi sitesindeki tablodan bakıp numarasını satın almıstım, acaba asics ayakkabılarda 1 numara buyuk mu almak gerekiyor? Baska bir ayakkabı onerebilir misiniz?
Ayağınızın rahat ettiğiniz ayakkabının cm değerine uygun olanı olanı öyle sanıyorum ki asics sitesinden baktığınızda aldığınızdan daha büyük ayakkabı çıkacak. Ölçüp aldığınızda biraz yarım veya bir santim büyük olmalı koşunca ayaklar şişiyor tam oturan ayakkabı bu şişmeyi tolere etmiyor tırnaklarınız kanıyor. Tabi en iyisi mağaza deneyip nereden uygunsa oradan almak.
Mağaza mağaza gezemiyorum ne yazıkki. Ayağımın cm cinsinden karşılığı olan numaradan yarım veya bir büyük almamı mı öneriyorsunuz? Örnek veriyorum ayağım 26.5 ve 42.5 numaraya denk geliyor, 43 veya yoksa 43/3 mü almalıyım? Bir de ayakkabı model önerirseniz cok sevinirim.
Ölçtüğünüz ayakkabı cm değerinin yarım cm yada bir cm üstünü almak koşucuların kabul ettiği bir durumdur(numaranın yarım üstü yada bir üstü değil mizuno 45 asics 46,5 nike 46 puma 45 aynı büyüklükteler) yandan dar gelir sıkar mı bunun için ayakkabıyı denemek gerek.
Benimde ayağım 26,5 cm. Asics novablast 5 ayakkabı 42,5 numara 27 cm’e denk geliyor kullanıyorum bir sıkıntı yok. günlük hafif tempoda kullandığım en rahat ayakkabı şuan.
Trail ayakkabı (trabuco max 4 ) 43,5 numara 27,5 cm denk geliyor. Deneyip alma imkanınız olsa çok iyi olurdu.
Günlük koşu ayakkabılarını giyince en uzun ayak parmağınız ayakkabı ucuna temas etmemeli ve serçe parmak köşeye dayanmamalı. Ayakkabı uç kısmı ile başparmak mesafesi 1 cm olursa ,kalın çorap ve ayak şişmesini tolere edebilir.Fotoğrafları inceleyin.Günlük koşu ayakkabıları ayağı sıkıca sarmaz.Yarış ve tempo ayakkabıları sıkıca sarar ( tercihe göre )hatta bazıları çorap gibi dar olabilir.
Hocam ayak boylarımız aynı ama aynı ayakkabıda ben ilk deneyimimde problem yaşadım. Sağ ayak işaret ve baş parmaklarım kan topladı. Ayak yapılarımız farklı muhtemelen, ön burun kısmı benim ayağıma dar gelmiş olabilir. Diğer söylediğiniz ayakkabı bütçemi aşıyor malesef.
Teşekkürler hocam. Ghost Max 2 ayak yapıma göre iyi bir ayakkabıya benziyor ama sitesinde bana uygun numaradan kalmamış. Asics de ayak parmaklarım kanadı öyle bir problem yaşadım o yüzden tereddütlüyüm 1 cm fazla olan numarayı almak istesem bile.