Yeni koşucuyum ve ütopik bir hayalim var

Selam,hayatımın ilk maraton koşusuna 15 ekim de konyadaki yarı maraton ile katılacağım.Hedefim genel sıralamada ilk 20 ye girmek,hırslıyım atiğim tetiğim çeviğim ve boksör olduğumdan dolayı kondisyonum falan iyi durumda.Kendimi bi ölçtüm,30 dakikada yaklaşık 8 km koşabiliyorum ve koşarken fena pişik oluyorum.Geçen sene birinci olan eleman kenyalı profesyonel bir koşucu ve 1 saat 4 dakikada bitirmiş bende bu yüzden düz mantık 30 dkda 10 km koşabilirsem 1 saatte 20 km koşarım dedim kendi kendime.Deneyimli abilerim işimin zor bir çogunuza göre imkaansız olduğunu biliyorum ama siz yinede tavsiye öğüt möğüt birşeyler verin çok makbule geçer.:pray:
Yaş 18 bu arada.

3 Beğeni

Sacit, hedefini belirlemiş ve kendini bu doğrultuda mental olarak hazırlamış olmanı takdir ediyorum. Tabii olarak fiziksel olarak da hazırlanman gerek. Genel olarak profesyonel veya yarı-profesyonel kişiler hedef yarışlarına bir ay kala bir hazırlık yarışı koşarlar. Resmi bir yarış olması da gerekmez, antrenman olarak kendi başına da koşabilirsin. Genel olarak uygulama şöyle: bu koşunun ilk yarısını hedef hızında koş ve sonra bilinçli olarak yavaşlayıp hafif tempo 21 kilometreyi bitir. Alternatif olarak ilk yarıyı 5’li nabız bölgelerine göre zone 3’te koşup ikinci yarıyı hedef hızda da koşabilirsin. Bu antrenman hedefine ne kadar yakın olduğunu anlamanı sağlayacaktır. Ya hedefini güncellersin ya da kendine güvenin gelir. Dilerim hedefini tutturursun zira bu beni çok mutlu eder. Başarılar dilerim.

3 Beğeni

entropiye güzel bir örnek :slight_smile:

8 Beğeni

Sakin ol, hormonların gazına gelme, iradeni güçlendir ve bunu kullan

2 Beğeni

30 dk da 10 km koşarsan kadınlar dünya rekoruna göz dikmiş durumda olursun yanlız :grinning: ayrıca koşuya başladığın ilk yılında böyle bir derece yaparsan belgeselini bile çekerler . Bence fazlaca motivsyon videoları izlemiş olmalısın bu aralar.

5 Beğeni

21km yi de yazalım :slight_smile: 1:02:52 Letesenbet GIDEY

3 Beğeni

Deli bi enerji var içimde
Patlayıcı biçimde
Sahi koysalarda yanıma Hüseyin Bolt
Onu bile geçerim yayarım etrafa bilmem kaçbin volt :sparkler::fireworks::leg:t4::muscle:t4:

2 Beğeni

:smile: :smile: :smile: :smile: Enteresan. Önceliğin sakatlanmamak olmalı benim tavsiyem.

3 Beğeni

Yarın çık ufaktan bir kendini test et, bakalım vücut beyne nekadar itaat ediyor.Güzel sonuçlarını bekliyoruz

5 Beğeni

Hüseyin 18 yaşındayken 200 metreyi 19.93 de koşmuştu.Çıtayı yüksek tutmak iyi tabiiki; kafayı vurma ihtimali azalır…Eminim bir gün bizim çocuklarımız da bu dereceleri koşacak.Fırsat eşitliğinin tamamen tükendiği ve gelecek garantisinin mucizelere kaldığı yurdumda, 10-15 yaşında çocuklar 40 derece güneşin alnında yaptıkları antrenmanların meyvesini alacaklar.( bu arada bu işi ciddiye alanlar bilir ki 19.93 ile 20.00 arasında bile uçurumlar vardır :slight_smile: )

3 Beğeni