Yeni koçum chatgpt

Stryd sahibinin kilosunu, yaşını, boyunu, nabız aralıklarını, fiziksel sınırlarını, koşu yaptığı yerleri, güzergahtaki sıcaklık ve nem miktarlarını biliyor. Mesafe ölçüm doğruluğunda rakibi yok. Yeni başlayan herkese tavsiye ediyorum. Bilhassa sakatlanmadan ilerlemek için adeta bir koşu koçu tutmak gibi bir etkisi var.

3 Beğeni

Garmin Coach veya benzeri akıllı saat uygulamaları arka planda yapay zeka kullanıyor mu? Ne de olsa elinde sahibiyle ilgili gerekli gereksiz :smile: tüm veriler var.

2 Beğeni

Benim bildigim kadariyla henuz kullanmiyorlar. Ama eli kulagindadir. Herkes her seyi yapay zekaya baglarken bu arkadaslar cok gec kaldi.

4 Beğeni

Suunto Training zone denen koç yapay zeka destekliymiş.Forumda kullananlar vardı suunto, bir gün deneyimlerini okumaktan memnun oluruz.

4 Beğeni

hepsinin bu tip hizmetlerinin tanimi yapay zeka iceriyor. huawei de yapay zeka ile planlayin diyor. ama bizim bugun konustugumuz yapay zeka gibi calistigini dusunmuyorum. topladiklari veriler ile genel hesaplamalar ile bir algoritmalari var gibi.

diger taraftan, bu aksam ne yedi, dunku antrenman neden ortalamanin altindaydi, yarista nasil beslendi, hangi ayakkabayi kullandi, 6 ay once dizinimi sakatladi gibi ozellestirilmis verileri toplamadan da cok spesifik bir yapay zeka cozumu beklenebilir mi bilemiyorum.

2 Beğeni

Merhaba,

Öncelikle böyle bir konu varsa bu konu silinebilir.

ChatGPT 'ye “maraton” hedefliyorum diye iki adet antreman programı yaptırdım. Türkçe olan haftalık, İngilizce olan aylık ve daha detaylı. İngilizce 'de biraz daha fazla detay vermiştim. Sizce nasıl yapmış programları ?

Türkçe olan:

Notlar:

• Antrenmanları haftalık olarak dağıtmak önemlidir. Antrenmanlar arasında yeterli dinlenme sağlamak için bir gün dinlenme bırakın.
  • Antrenmanların her biri, dayanıklılığınızı artırmak, hızınızı geliştirmek ve uzun mesafe koşularına hazırlanmak için dengeli bir şekilde tasarlanmıştır.

Haftalık Antrenman Programı:

1. Tempo Koşusu (Orta Şiddetli)

• Isınma: 10 dakika hafif tempoda koşu
  • Ana Antrenman:
    • 4 km - 6 km arası tempo koşusu (tempo: 10 km yarış hızınızın biraz üstünde, nefes alışverişiniz hızlanmalı ancak konuşmak mümkün olmalı)
  • Serinleme: 10 dakika hafif tempoda koşu + Esneme ve esneklik egzersizleri

2. Yokuş Antrenmanı veya Interval Antrenmanı

• Isınma: 10 dakika hafif tempoda koşu
  • Ana Antrenman (Seçeneklerden birini seçin):
    • Yokuş Antrenmanı: 6-8 tekrar, her tekrar 200 metre yukarı hafif yokuşta hızlı koşu, ardından aşağı yokuşta yavaş tempo koşu
    • Interval Antrenmanı: 6-8 x 800 metre hızlı koşu (hızlı koşu: 10 km yarış hızınızın biraz üstünde), her interval arasında 400 metre yavaş tempo koşu
  • Serinleme: 10 dakika hafif tempoda koşu + Esneme ve esneklik egzersizleri

3. Uzun Koşu (Yavaş Şiddetli)

• Uzun koşular maraton hazırlığının temelidir. Zamanla ve mesafeyle artış sağlayın.
  • İlk hafta için hedef: 12 km - 15 km arası bir koşu
  • Her hafta uzun koşu mesafesini artırın. Örneğin, her hafta 2 km ekleyebilirsiniz.
  • Bu koşuyu rahat bir tempoda yapın. Nefes alışverişiniz düzenli olsun ve konuşabilecek kadar tempoda olun.
  • Serinleme: 10-15 dakika hafif tempoda koşu + Esneme ve esneklik egzersizleri

Antrenman programınızı düzenli olarak uygulayarak ve zamanla mesafe ve hızınızı artırarak maraton hedefinize ulaşmak için hazırlık yapabilirsiniz. Herhangi bir sağlık sorununuz varsa veya antrenman programınızı değiştirmek istiyorsanız bir antrenör veya uzman ile de görüşmeniz önemlidir. Başarılar dilerim!

İngilizce versiyon: bunu bir aylık olarak yaptırdım;

Week 1:

• Day 1: Interval Training
    • Warm-up: 10 minutes easy jogging.
    • Intervals: 6 x 800 meters at a pace faster than your 5K race pace with 400-meter slow jog recoveries.
    • Cool-down: 10 minutes easy jogging.
  • Day 2: Rest
    • Complete rest day.
  • Day 3: Tempo Run
    • Tempo Run: Run for 30 minutes at your goal marathon pace or slightly faster.
  • Day 4-7: Easy Runs
    • Easy runs of 20-30 minutes to maintain consistency and recover from the previous workouts.

Week 2:

• Intervals: 8 x 400 meters at a pace slightly faster than your 5K race pace with 200-meter slow jog recoveries.
    • Tempo Run: Run for 35 minutes at your goal marathon pace or slightly faster.
  • Day 4-7: Easy Runs or Rest
    • Easy runs of 20-30 minutes or complete rest days to aid recovery.

Week 3:

• Intervals: 4 x 800 meters at a pace faster than your 5K race pace with 400-meter slow jog recoveries.
  • Day 3: Long Run
    • Aim for a distance of 15-18 km at a comfortable pace, focusing on building endurance.
    • Hydrate well and refuel as needed during the run.
    • Easy runs of 20-30 minutes or rest days as needed.

Week 4:

• Intervals: 6 x 400 meters at a pace faster than your 5K race pace with 200-meter slow jog recoveries.
    • Tempo Run: Run for 40 minutes at your goal marathon pace or slightly faster.
    • Easy runs of 20-30 minutes or rest days to prepare for the upcoming month.

Additional Tips:

• Strength Training: Incorporate strength training exercises 2-3 times a week to improve muscle strength and prevent injuries.
  • Nutrition and Hydration: Maintain a balanced diet rich in carbohydrates, protein, and healthy fats to support your training and recovery needs.
  • Rest and Recovery: Prioritize adequate rest between training sessions to allow your body to recover and adapt to the training stimulus.
  • Consistency: Stay consistent with your training plan while listening to your body and adjusting the intensity as needed.

After one month, evaluate your progress and feel free to reach out for further adjustments or to progress your training plan. Good luck with your marathon training journey!

Merhaba, bu bilgilere konuya biraz hakim olan herhangi biri de rahatlıkla ulaşabilir. Eğer maraton hedefi koyduysanız zaten koşu geçmişiniz vardır ve sizin özelinizde internetteki hangi programın daha iyi olacağını kendiniz çözümleyebilirsiniz. Örneğin bir programı seçtiniz ve uygulamaya karar kıldınız, bir koçtan ya da tecrübeli bir arkadaştan da (sizin ona vereceğiniz kişisel verileriniz ile) yorumlamasını isteyebilirsiniz. Ayrıca koşu formu ve koşu ekonomisi özelinde de faydasını görürsünüz. AI ya kesinlikle karşı değilim, sadece demek istediğim, onun sunduğu verileri analiz edecek kadar da konuya hakim olmak gerekli, koşu geçmişi yeni olan biri kesinlikle AI nın sunduğu programı uygulamamalı, bir tecrübeli kişiye yorumlatmalı. Öte yandan koşu geçmişiniz var, YM, M da deneyimlediniz ama kendi sınırlarınıza ulaşmak istiyorsanız onun verdiklerini kendinize (arada değişikliklerle) uygulayabilirsiniz. Yine de bir koça veya deneyimli birine bunları sormanızda fayda var. Yanlış anlaşılmasın illa ki bir koç ile çalışman gerekli demiyorum, bu herkese uymayabiliyor. Bireysel olarak da çok başarılı insanlar gördüm. Ancak belli yerlerde antrenörlere danışılmasının faydalı olacağını söylüyorum. Kişi özelinde daha faydalı olabilir; örneğin kişinin koşu formunda düzeltilmesi gereken bir hususu tamamlamadan bir programa geçmek hatalı olabilir. Saygılarımla, CB

3 Beğeni

Geçenlerde ChatGPT’ye ‘Türkiye erkekler uzun atlama rekoru’ mesafesi ne kadar ve kime ait dedim. 8.37 ile Tanju Çolak’a ait dedi. ‘Hadi oradan Tanju Çolak futbolcuydu, nasıl böyle bir hata yaptin’ dedim. ‘Haklısınız rekoru aldığım konunun içinde bu isim de geçiyordu, o yüzden yanıldım’ dedi. ChatGPT’nin ilk elden verdiği güven seviyesine bir örnek olsun diye yazdım. Her iki soruya da yanlış cevap. (Bu arada Türkiye erkekler uzun atlama rekoru, TAF ve TAV kayıtlarında sırasıyla, ‘açık hava ve salonda olmak üzere 8.08 ve 8.09mt’ ile Mesut Yavaş’a ait görünüyor.)

Koçluk veya antrenörlük, sporcuya bir plan sunup kenara çekilerek olmaz. Chatgpt’den alacağımız plan doğrultusunda (ki bu planı alabilmek için ona, kişisel olarak oldukça detaylı bilgiler sunmamız lazım), en azından haftalık olarak geri besleme yapıp, durum değerlendirmesi istemek lazım. Uzun iş. Uzun olmasını bir yana bıraktım, yeni başlayıp ta ChatGPTye ne vermesi gerekeceğini bilmek bile bir tecrübe istiyor gibi görünüyor.

Benim gördüğüm, her anlamda, ChatGPT şimdilik bizim (Google’da zaman kaybetmek istemeyenlerimiz) verdiğimiz doneye göre, internette üstünkörü bir tarama yapıp, bir sonuç sunuyor. Bazen kendi de emin olamıyor, sonuçları alternatifli sunuyor. İleride nasıl bir gelişim olur bilemem. Yapay zeka diyoruz ama zaten kendisi de zeka olmadığını kabul ediyor. En üstün özelliği, ne demek istediğimizi arama motorlarından daha iyi anlıyor, ona göre araştırma yapıyor, ama bizim sorduğumuz soru yanlış ise, amacımıza hizmet etmiyorsa, bunu sorgulamıyor. Şu an bir kaç yıldır koşan bir koşucuya verebileceği birşey olduğunu sanmıyorum. Yeni koşucuya da verebileceği birşey olamayacağını,
tecrübesiz kişinin sorularını nasıl sorması gerektigini bilemeyeceği için, bilâkis zararlı olabilecegini düşünüyorum.

Yine geçenlerde bir arkadaşımız burada koşarken susuz kaldığını, nasıl bir suluk alması, taşıması gerektiğini soran bir konu açmıştı. Biraz irdeleyince, Ağustos ayında saat 16:00da koşuya çıktığını, o mevsim için günlük su tüketiminin koşmayan bir kisi için bile yetersiz olduğunu gördüm. Su taşıma aparatı ve kullanımından önce, günlük yeterince su içmesini ve daha serin saatlerde koşmasını önerdim. Bu arkadaşımız sorusunu ChatGPTye sormuş olsaydı, yapay zeka onun bu soruyu neden sorduğunu sorgulamadan, önüne su taşıma aparatlarının türlerini, marka/modellerini, piyasa fiyatlarını vs vs. çıkaracaktı.

Yine aynı şekilde @spinodal Mert Hoca’mın bir konusu vardı. 2 farklı AI’ye 5km yarışa tek antrenman ile nasıl hazirlanirim diye sorduğu. Yapay zekalar, koşacak olan kişinin özelliklerini istemeden, basmakalıp birer cevap vermişlerdi. Biri tek seanslık bir cevap vermişti, diğeri o parametreyi bile kaale almadan bir plan çıkartmıştı.

Çok uzattım, her seviyedeii koşucular için şimdilik AI kullanmak çok doğru gelmiyor bana. Koçluk aktif bir iletişim ve süreç izlemeyi gerektirir. Saatlerinizde AI yoksa bile , bize ait donelere an-be-an vakıf olduğu için yönlendirmesi, AI’nın yonlendirmesinden daha sağlıklı olacaktır.

En büyük koç kendimiziz. Belli bir seviyeye gelene kadar bizden daha deneyimli kişilerin koçluguna ihtiyaç duyabiliriz… Ama hepsi o kadar. Benim gördüğüm, şampiyonlar… ki sadece şampiyonlar da değil, yıllardır koşanlar, kendi programlarını, kendi gerçekleri üzerine, kendileri hazırlıyorlar. Hem bu kendi programını kendi çıkartmak bile kişiye ayri bir keyif veriyor. En azından ben de böyle. Haaa çok mu iyi koşuyorum, hayır.

8 Beğeni

Ben bu konuya kafaya taktım ve baya araştırdım. Gerek free gerekse üyelik para vererek denediğim programlar vardi.

Trainasone ve Humango ve Garmin Koç (Amy Parker’li olani denedim) ve ikisinden örnek vereyim.

Belki yeni sıfırdan başlayanlar için ve ilk 5, 10 ve 21k’ya kadar bunlar cidden faydalı olabilir ama kesinlikle maraton için çok yetersizler.

Özellikle şuan deneme amaçlı ayni maraton ve aynı hedefi Trainasone ve Humango’ya verdim. Ben şuana kadar hiçbir uygulamadan örneğin bu pazar uzunu olarak 30, haftaya 32 sonraki hafta 27k koşacaksın dediğini duymadım.

Örnek fotoğrafta da görüldüğü gibi maraton hedefi için kesinlikle çok başarısızlar. Dediğim gibi 10k’ya yeni başlayan veya 21k hedefi için yeterli olabilir, maraton içinse haftaici tempo, ınterval veya threshold veya steady antrenmanlari icin tercih edilebilir ama haftasonu uzunlari sizin belirlenmeniz lazım.

3 Beğeni

Belki yapay zeka ile direkt alakalı olmayacak söyleyeceğim şey, ama konusu geçmişken…

Bir maratonda, kendi en iyi süresini yapmak isteyen kişi, PB yapmak istediği maratondan, 3-4 hafta önce en az bir kez, maratonda koşacağı tempoya uygun bir tempoda en az 30-32 km uzunu yapmazsa, PB yapmak istediği maratonda ‘büyük ihtimalle’ , Duvar’a çarpacaktır.

1 Beğeni

Ama simdi bu da internete yazildi (hatta ben de mentionladim, iki kat). Diger LLM’ler bunu okuyacak ve bu da onlarin hafizasinda indekslenecek. O yuzden bunlar kendini gercekleyen yalanlara donusuyor. Artik internete ne yapistirdigimiza dikkat etmek gerek. Gerci is isten gecti, “ölü internet teorisi” gerceklesiyor hizla.

3 Beğeni

Selam,

Bu her zaman doğru değil aslında. Ben PB yaptığım maratonlara hazırlanırken hiç bir 30K ve üstü uzunu maraton hızımda koşmadım. Yavaş tempoda 30K, 35K, 37K’ lık uzunlar koştum. Bu mesafelerin içinde 5K, 8K ya da 10K’lık maraton temposunda ya da biraz daha hızlı tempoda peryotlar koştum. Tabiiki hafta içi maraton temposundan daha hızlı intervaller ve tempo koşuları yapıldığını varsayıyorum.

Bu şekilde vücudu hazırlamak daha kolay. Diğer türlü aşırı yorgunluk oluyor ve hafta içi yapman gereken idmanı yapamıyorsun.

Tabii bende işe yarayan başkasında yaramayabilir. Öyle de bir durum var. Dolayısı ile ChatGPT ve benzeri araçlara idman programı yazdırmak bana faydasız geliyor. Sana ana hatları ile bir program sağlayabilir bu uygulamalar ama sen onu kendine uyarlayamazsan başarısız olacaktır.

6 Beğeni

Ben de benzeri yapay zekaya dayalı uygulamaları daha önceki yarı maratonlarda kullanmıştım. Şu an ilk maratonum olacak İstanbul Maratonu hazırlığına Runna programıyla devam ediyorum. Bu adaptif bir app değil şimdilik, sanırım ilerisi için bu şekilde geliştirmeler yapılacakmış. Kayıt olurken güncel yarı maraton ya da 10k süreni girmeni istiyor, ona göre bir hedef belirleyip, program çıkarıyor. Haftada beş gün koşuyorum, iki gün easy toparlanma koşuları, pazar uzunu, hafta içi iki gün de tempo-interval koşuları yapıyorum. Yükleme döneminde uzun koşuların mesafesi her hafta artıyor, geçen hafta 30’du, bu hafta 32 gibi. Ayrıca her hafta olmasa da, uzun koşuların arasına maraton hızında bölümler eklediği de oluyor. Klasik bir maraton programında olan, hacmin azaldığı dinlenme haftaları ve son iki haftalık taper da var. Şimdilik fena gitmiyor, bakalım sonu nasıl olacak. İlk maratona hedef koyarak hazırlanmak ne kadar doğru bilemiyorum tabii, muhtemelen 8 stages of marathon running videosundaki gibi sonunda yere yapışacağım​:upside_down_face:

3 Beğeni

Kolay Gelsin. Hedef ne peki?

Teşekkürler. Mayıs’ta son koştuğum yarı maratondaki ortalama paceim 4:33’tü. Bu değeri Runna’ya girdiğimde 4:45 pacei hedef olarak verdi ve ona göre bir program çıkardı. Garmin’e göre laktat eşiğim şu an bunun altında çıkıyor. Muhtemelen yarışta bir yerlerde hatalar yapacağım, ilk kez koştuğum bir mesafe olduğu için zorlanacağım ve hedef tutmayacak ama en azından denemiş olurum diye düşünüyorum. Geçen sene katıldığım Kapadokya 38k’da da, buradaki kadar kesin olmasa da, aklımda bir hedef süre vardı. Ama finişe bu süreden 50 dk sonra oflaya puflaya gelebilmiştim.

2 Beğeni

YM süresinden Maraton süresi için öngörülen değer elde edilirken, 2xYM+10dakika gibi genel bir formül kullananlar var. Size 2xYM+8 çıkartmış. Bu sizin seviyenizde çok gerçekçi değil. Benim de YM sürem buna çok yakın. Kesintisiz çok düzenli bir çalışma döneminde Maraton sürem 2xYM+23dakika idi. +10dakika değeri biraz daha üst seviyedeki koşucular için daha gerçekçi. Siz, maratondan onceki son uzundan kendinize bir hedef çıkarın. Daha önce maraton koşmuş olsanız, ve mayıstan bugüne 25-35km koşular da yapmış olduğunuzu söylemiş olsaydınız, hedefiniz 3:30 gibi gerçekçi olurdu. 3:20 hedef sizi Duvar’la tanıştırabilir.

2 Beğeni

Selamlar,

Marathon Handbook sitesinden aldığım 4 saat altı için maraton planını kendime göre uyarladım. Benim takip ettiğim programda da 30k ve üzerinde tempo koşuları yok. Uzunların geneli tamamen yavaş. 29k’ya kadar bazılarında güçlü finish var. Dediğiniz gibi-bence de yeterince zorlayıcı- hafta içi intervaller ve ara ara tempo koşuları var. 21k yarış var (hedef maraton temposundan biraz daha hızlı olmasında sakınca olmayan). Bence menü gayet zengin.

Ayrıca geçen sene yaptığım en büyük hatalardan biri (ilk marartonum için) 3 hafta kala yarış temposunda koştuğum 35k’lık uzundu. Böyle bir koşu yok bu seneki planda.

Bu işler hem kişiden kişiye göre değişiyor hem de biraz seviye ile alakalı… Benim takip ettiğim program sonuçta 4 saat altı için yeterli olabilir ama 3 saat altı ya da 3:30 altı için yeterli olur mu… sanmam… Bir de yola çıktıktan sonra yolda illa ki bir şeyler oluyor. Herşey kağıt üzerinde yazıldığı gibi olmayabiliyor. Sürekli geri bildirimlerle önündeki&arkandaki haftayı yorumlayarak gerektiğinde değişiklik de yapabilmeli bence insan.

Bu arada İstanbul maratonundan sonra programı tüm detaylarıyla paylaşacağım. Hem neticeyi de görmüş oluruz. Buradan gelecek yorumlar benim için çok değerli.

2 Beğeni

Selam,

Kapadokya ile maratonu karıştırmayın bence. Hiç ilgileri yok. Sizi birebir tanımıyorum. Koşu geçmişinizi bilmiyorum. 4:45 pace ile koşarsanız 3:20 gibi bir maraton süresi çıkıyor. Etrafımda tanıdığım bildiğim bir sürü koşucu arkadaşım senelerdir koşmalarına rağmen 3:20 maraton koşamadılar. Siz koşamazsınız demiyorum. İlk maratonunda sub 3 yapanlar da var sonuçta. Fakat koşuya çok özel bir yatkınlığınız yoksa bir hayli zor bir hedef. Yerinizde olsam sub 3:50 , sub 3:45 gibi bir hedef koyardım kendime.

2 Beğeni

Selam Mert hocam,

Konu ile ilgili hassasiyetini biliyorum. Forumun en üstünde bulunan mavi zemindeki uyarının gerekçesini de biliyorum. Bu yüzden, bu yanlış rekor örneğini buraya aktarırken, isim ve mesafe kısımlarını ‘xxx, yyy’ seklinde mi geçmeliyim diye düşündüm. Mesafedeki fark büyük bir fark. İsim de çok ünlü bir isim. AI’ların bu kadar büyük bir hata yapabileceklerini gösterebilmek için ismi ve mesafeyi kullandım. İlerideki paylaşımlarda bu hassasiyetine dikkat edeceğim. Yalnız Ben AI’ların bugünkü seviyelerini eleştirmeye daha güçlü devam edeceğim. Şöyleki…

Senin mentionladığın kısımda sadece isim ve rekor var. Benim yazdığım ifadeler ise bir paragrafin içinde yer alıyor. Bir cümlenin anlamının tam anlaşılması için, içinde bulunduğu paragrafın tamamına bakılır. Yanlış isim ve mesafenin hemen arkasından, bunların hatalı oldugu, bu hatanın nasıl yapıldığı ve doğru isim ve mesafe(ler) yer alıyor. Ben bir AI’nın cımbızlar gibi sadece yanlış sonucu alabileceğini düşünemedim, düşünemiyorum. Ama eğer gerçekten de bir paragrafın tümünü değerlendirmeden sadece içindeki birkaç cümleyi cımbızliyorsa o zaman AI’ya güven olmaz tezi daha da güçleniyor. (Sanırım cımbızlıyor çünkü, her ne kadar aklım almıyorsa da, o ismi aldığı yerde, birçok isim ve rekor var dedi. Ayrıca, İşin içinde bir de futbol olunca AI, popüler, çok tıklanan yerdeki içeriklere daha çok güveniyor, kullanım önceliği veriyor belki de)

Aslında AI’dan daha büyük hatayı biz yapıyoruz gibime geliyor. Yani daha emekleme sürecin de olan bir kavrama çok güveniyoruz. Tamam belki ileride, bilim kurgu filmlerdeki gibi bizi, dünyayı da yonetecekler. Biz şu an ileride antrenör olabilecek, antrenörler yetiştirebilen bir baş antrenör olabilecek bir olgunun, daha konuşmayı yeni öğrenmiş bir yaşındaki halinden medet umuyoruz.

ChatGPT bu hatayı yaptıktan sonra, telefondan silmedim ama kullanmayı bıraktım. Bunlar da netice de bir ürün. Bu hataları yapmaya devam eden ürünler rağbet görmeyecekler, doğru çalışan ürünler gelişecektir. Bir nevi AI evrimi. Bunların yaratıcıları, bugün bu yetersiz halde elde ettikleri verileri, ileride değişmez bilgi imiş gibi kulanmaya izin verirlerse, evrim onları da eleyecektir.

Ölü internetten ben rahatsız değilim. İnternet gibi, görsel medya da ölü değil mi? Aynı kişi(ler), siyaset, spor, sağlık, magazin, güvenlik stratejileri konularında otorite imiş gibi açıklamalar yapıyor. O kişinin veya internetteki tanımadığım bir kaynağın içeriğini kullanmıyorum. Kullananlar için ölü medya/internet, çöp medya/internet kavramları can sıkıcı olabilir.

Şunu da söylemek istiyorum. Biz, forumda bazen tartışıyoruz ve zıt bilgiler/fikirler öne sürebiliyoruz. Söz konusu zıtlık olduğunda siyah/beyaz, doğru/yanlış bir arada olacaktır. AI bu tartışmaları referans aldığında, yanlışları da doğru gibi kullanacaktır. Buna nasıl çözüm bulacağız peki :slightly_smiling_face:

Selam @okmali, ‘uygun tempo’ ile yanlış anlamaya müsait bir ifade kullanmışım. Eşit tempoyu kastetmemiştim, 10sn daha fazla bir pace ile bir tık altı gibi düşünelim.

1 Beğeni

Kapadokya’yı planların tutmama ihtimalinin yüksek olduğunu tecrübeyle öğrendiğimi belirtmek için yazmıştım. O yarışa da kendimce disiplinle hazırlanmış ama havanın sıcaklığını, muhtemelen beslenme kaynaklı (yeterli elektrolit almamak vb) acemilikleri hesaba katmamış ve bir noktada tükenmiştim. Bu şekilde bir programa başlamış oldum, devam edeyim diye düşünüyorum. Hedef tutmazsa da, ki muhtemelen tutmayacak, hayal kırıklığına uğramam. Sonuçta önemli olan, koşuya devam edebilmek ve yarışları sağlıkla bitirebilmek. Öneriler için teşekkürler.