Yaşadığın Kadar Koş

Herkese merhaba,
Bugün benim doğum günüm. Öncelikle kutlayan herkese teşekkür ederim :slight_smile: Tam bugün mavi noktada geçirdiğim 32. senem. Bu doğum günümün diğerlerinden farklı olmasını istedim. Normalde doğum günü benim için bir anlam ifade etmez. İnsanın dünyada geçirdiği süreyi bu kadar mutlulukla karşılaması hep tuhaf gelmiştir. Nitekim yaşamanın kendisi biraz tatsız değil mi? Cinsiyet ayrımcılığı, iklim krizi, susuzluk, ahlaki yozlaşma vs. vs. Neyse konumuz bu değil. Dediğim gibi bu sene farklı olsun istedim ve yaşadığım kadar koşmaya karar verdim. Bu hafta sonu 32. yaşıma özel 32 km koşmayı ve her adımda hayatı, olanları, olmayanları ve belki de hiç olamayacakları düşünmek istiyorum( ya ben biraz yavaş koşuyorum da bunların hepsini uzun uzadıya düşünebilirim :slight_smile: ). Biliyorum herkesin koşmak için bir motivasyonu var. Kilo vermek, kendini gerçekleştirmek, belki taktir görmek ya da ego tatmini bence bunların hepsi kabul edilebilir. Sonuçta koşalım da sebebi ne olursa olsun. Benim için koşma motivasyonu hayatın ta kendisi. Koşmak eylemi bana her zaman hayatı ifade etmiştir. Bazen zor, bazen kolay, bazen her şey tamamdır ama yine de olmaz, kendini çok iyi hissedersin ama yanında bir ihtiyar rüzgar gibi geçer ( biliyorum her yerdeler amacım onlar gibi olmak seviyorum sizleri :slight_smile: ). Kısacası koşmak da hayat gibi. Bu bana hem fiziki hem mental bir dayanıklılık sağlıyor. Hayatta da zorluklarla karşılaştığım zaman biliyorum ki bu geçecek ve yokuş aşağıda bir gün gelecek ve ben o zaman bam bam basacağım. Ama bazen de kendimi dinliyorum ve evet diyorum biraz mola verme zamanı gelmiş. Ama o molayı da öyle güzel yapıyorum ki başladığımda bomba gibi başlıyorum. Sözün özü yazmaya devam etsem sabaha kadar yazarım. Evet çenem ayaklarımdan daha iyi :slight_smile: Buradan bu yazıyı okuyan herkesi bu challenge a davet ediyorum. Herkesi kendi doğum günün de yaşadığı kadar koşmaya ve koşmanın kendince anlamlarını paylaşmaya davet ediyorum ( sizden bir gün intikamımı alacaktım yanımdan geçen süper ihtiyarlar :slight_smile: ) hatta mottom bile var #runfortoalive koştuğumuz sürece yaşamış sayılmaz mıyız?
Edit : Doğum günü partisi düzenlenmiş olup ilk yaşadığın kadar koş etkinliği tamamlanmıştır.
:slight_smile: partime gelen @mstcn teşekkür ederim. İyi bir hafta sonuydu. Sene içerisinde doğum günü koşusu olursa yakında seve seve katılırım. İyi dileklerde bulunan tüm dostlara selam olsun :slight_smile:


16 Beğeni

Mutlu, sağlıklı yaşlar :grin:

3 Beğeni

kral saglik, huzur dolu nice yillara :blush:

ne guzel bir baslik, ne guzel bir yazi, ne guzel bir kutlama ve ne berbat bir fikir yasin kadar kosmak :blush: yasli insalara hic saygi kalmamis azizim :stuck_out_tongue_winking_eye:

yazini zevkle okudum ve umarim baslattigin challenge yayilir ama ben katilamayacagim :blush:

3 Beğeni

Nice mutlu yıllar :tada:
Ne güzel bir fikir. Bir ay sonra ben de 31 oluyorum. Henüz en uzun koşularım 7-8 km ve daha çok yeniyim. Bu yıl doğum günümde 31 km yapamasam da, yarısını koşmayı deneyeceğim :blush:

4 Beğeni

@sryz biz de 32 koşar 32 yaşında oluruz :upside_down_face: nice mutlu yaşlar,sağlıkla koşuyla @Mustafa10Saglam . Kışın doğanların koşu ortamları daha soğuk, ocak gibi.
45x365m=16,425km de alternatif olurdu ama Ocak için zor.Napalım, biz de 32ye sabitleriz belki.

Haftasonu baya erken saatte kalkarsan daha serin olacaktır, Ağustos sonunun durumu bu :clap:

3 Beğeni

Güzellik güzellik doğurur :slight_smile: Ben 165 nabız ile garip sesler eşliğinde koşmaya çalışırken yanımdan uçak gibi geçen o ihtiyarlardan bir gün hesap sorulacaktı :smiley: Hedefim onlar gibi olmak :slight_smile:
@Merdiye Teşekkürler :slight_smile: Yarısı da olsa kabuldür bence :slight_smile: İlkler her zaman zordur bence olur :slight_smile: Umarım ilerleyen yıllarda tam da olur :slight_smile:
@fatihboyaci Hocam hayattaki şansınızı nasıl seçemiyorsanız bunu da seçemiyor olmanız lazım. Herkes doğduğu aya razı olacak :slight_smile:

3 Beğeni

Race for the Ages diye bir yaris var, bizim 22. bolumde konusmustuk. 40 yas ve daha genc olanlarin 40 saatleri var, daha yaslilarin her yas icin 1 saat fazla zamani var. Kim en fazla mesafey kosacak yarisi. Ilginc ve guzel bir format bence. Yanilmiyorsam yine Lazarus Lake’in fikri.

9 Beğeni

Bu da güzelmiş aslında. Daha adil görünüyor en azından :slight_smile:

2 Beğeni

Mutlu yıllar dilerim. Nefes almanın ötesinde, nefes nefese kalmak, evet yaşıyorumun - de hali :blush:

4 Beğeni

Sevgi,saygı,salıcakla

4 Beğeni

Tekrar nice nice sağlıklı mutlu yıllara ve mesafelere @Mustafa10Saglam Umarım ilerleyen yaşlarda bana davetiye atmazsın :smile:

3 Beğeni

İyi dileklerin için teşekkürler abi :slight_smile: Sensiz parti olmaz kendini seneye hazırla :slight_smile:

2 Beğeni