Merhabalar, benim başıma bir problem geldi Istanbul Maratonu ile ilgili ve e-postalara muhattap olacak kimseyi bulamayınca burada bir sorayım dedim.
Yarışlarda ilk kontrol noktasından (starttan) geçmek için maksimum bir süre var mı?
Istanbul Maratonundaki genel sonuçları tek tek inceledim 5 dakikanın üzerinde hiç kimse başlamamış. Ben ulaşımdan kaynaklanan problemimden dolayı 6 buçuk dakikanın biraz altındaki bir sürede yarışa başlamışım. Listelere baktığımda genel sonuçlara ne DQ ne de DNF olarak yansıtılmış bu durum. Ama Live Results’tan baktığımda bütün kontrol noktalarından geçtiğimi ve bitiş noktasına sıkıntısız geldiğimi görebiliyorum.
Yarışlarda genel böyle bir kural var mı? Varsa bile bunun şartlarda bir şekilde belirtilmesi gerekmez mi? En az yarış alanının 3-5 saat sonra trafiğe açılacağı bilgisi kadar önemli bir bilgi değil midir bu?
Start da belli bir zaman icersin de baslayabilirsin bu ne kadar diye sorarsan yarisina göre degisebilir.Istanbul gibi bir maratonun en azindan 15 dk acik olmasi gerekir.Berlin ve London Newyork gibi maratonlarda start alani en son kosucuya kadar aciktir bu yerine göre 1 saati bulur son yarismacinin halinin üzerinden gecmesi.Bu sebeble bu sonuca itiraz edebilirsin…
Vodafone İstanbul yarı maratonunda start noktasından 23 dakika geç çıkış yaptım. Ben alana ulaştığımda start çoktan verilmişti. Hakemlere sorduğumda herhangi bir problem olmadığını söylediler. Yarış sonuçlarında Start’tan geçiş zamanım 23 dakika 44 saniye olarak görünüyor (Start "0"olarak kabul edildiğinde). Sıralamada bir değişikliğe sebep olmadı, ancak en arkada ve senden önce en son start alanla aranda 20 dakikanın üzerinde bir zaman olması eğlenceli bir durum değil doğrusu
Merhabalar bir süredir yazmak istiyordum buraya tekrardan. Şöyle güncellendi durum:
İlk 3 hafta buraya da yazdığım gibi herhangi bir listede veya sıralamada gözükmüyordum. Yalnızca kontrol noktalarından geçiş sürelerimi kontrol edebildiğim bir bağlantıdan geçişlerimle ilgili bir sıkıntı olmadığına bakabiliyordum.
Dediğim gibi ben yarış sonrası sonuç listesine tek tek bakmıştım ve 5 dakikanın üzerinde başlayan kimse yoktu. Bir süre sonra her şey düzeldi. Listeler güncellendi. Benim sürem de listede yer aldı. Sıram belli oldu. Hatta şu an listede 5 dakikanın üzerinde başlayanlar da gözüküyor artık.
Sonuç olarak bir süre sonra herhangi birinden bir geri bildirim almamama rağmen sistemdeki sorunu çözmüşler. Yine de gelecek yarışlar için bir yarış çizgisine zamanında gitmenin önemi olarak hatırlatıcı olsun.