Yarış alanlarındaki yüksek müzik

Forumu uzun zamandır takip ediyorum. Koşuyla ilişkim de 2014’te başlamasına rağmen hem bazı ufak sakatlanmalar hem de zamansızlıklar nedeniyle 3 yıl öncesine kadar düzenli bir şekilde yapamıyordum.

Neyse, konuya geleyim.

Çok da önemli bir konu değil ama son zamanlarda izlediğim yarışma videolarının da etkisiyle fark ettiğim ve bana ters gelen bir şey üzerine fikirlerinizi sormak istiyorum.

Yarış alanlarında, özellikle yarış başlamadan önce çalınan yüksek sesli müzik hakkında ne düşünüyorsunuz?

Bana kalırsa, özellikle doğa koşularında, yarış öncesi yarışa yoğunlaşmamızı kolaylaştıracak bir ortam yaratmak daha iyi olur. Ama tabii bu çok da yarış deneyimi olmayan birinin yersiz bir değerlendirmesi de olabilir.

Yarışlarla ilgili bazı değerlendirmelerde geçmişti bu konu. Ben şahsen sadece yarış alanı değil eğlence mekanları, düğünler, açılışlar vs. gibi hiç bir alanda yüksek müziği sevemiyorum. Kastettiğim yükseklik ise yanımdakiler ile konuşmamı engelleyecek kadar yüksek müzik. Dolayısıyla yarış alanlarında da bu durum böyle, uzun zamandır görmediğin 1-2 kişiyi görüyorsun ama kulağının dibine girip bağırmadan konuşamıyorsun

3 Beğeni

Dikkat çektiğiniz için teşekkürler. Demek ki ortak hislerde olanlar varmış…

2 Beğeni

Bunun biyolojik açıklaması ne bilmiyorum ama yaşla gelen yüksek sese aşırı duyarlılık da bu konuda pay sahibi galiba. Daha önceden bu etkinliklerin yaş ortalaması düşükken yüksek sesli müzik eğlenceli gelirken katılımcılar yaş aldıkça talepler değişebiliyor. Şahsen ben de pek katlanamıyorum. Özellikle çok erken saatte başlayan etkinliklerde daha da rahatsız edici. Yine de herkesi ortak havaya sokacak bir çözümün gerekli olduğunu düşünüyorum.

5 Beğeni

Merhabalar
Aslında çok konuşulmayan ama bence de önemli olan bir konu. Açıkçası katıldığım koşu yarışlarında bangır bangır ses açılmasından aşırı rahatsızım, müziklerin de kötü olduğunu düşünüyorum :grinning: Motivasyon sağlamadığı gibi beni düşürdüğünü fark ettim.

3 Beğeni

Merhabalar,
Bence daha da vahim olanı insanların yarışta ya da antreman sırasında sadece kendinin duyması gerektiği müziğin bizleri de istemeden duymasına maruz etmesidir. İznik Ultra 25k yarışının ilk kilometrelerinde maalesef buna maruz kaldım ve gerçekten çok rahatsız ediciydi. Spor öncelikli olarak etrafına ve doğaya saygı gerektiren bir eylemken, insanların video ya da canlı yayınlar yapma sevdasına bu tarz saygısız şeyleri sergilemesi bence çok üzücü.
Sakin bir hayat dileyenlere sevgilerimle.

6 Beğeni

Ah o jbl den müzik açıp koşanlar di mi?!?

6 Beğeni