Yarış adlarındaki ultra ifadesi

Tersi örnek de var. Marathon du Mont -Blanc ın 90 km parkuru her ne kadar 90 km du Mont-Blanc diye geçse de genelde yarışmacılar tarafından Marathon du Mont-Blanc 90 km olarak anılıyor.

3 Beğeni

@spinodal (@turancenk’in de bahsettigi gibi) genelde en uzun mesafe tum organizasyon ismine veriliyor veyahut akilda en kalici olan isim oluyor bu. Bir nevi dikkat cekmek icin. Ayni durum yol kosularinda da var. 10 km kosmaya giden bir cok kisi ‘ben A Maratonu’na gittim ve maraton kostum’ diyor. Bir cok insana maraton mesafesi ve hikayesini anlatmisimdir bunu dedikleri icin. Veyahut simdi benzer durum UTMB icin de var. Bunyeye alinan yarislar ‘UTMB by’ ifadesi ile basladigi icin ‘ben gecen gun mart ayinda UTMB’yi kostum’ diyen insanlar oluyor. Yaris isimleri, mesafeleri ve terminoloji karisiyor gun sonunda. Kosunun önune pazarlama stratejisi geciyor gibi ve bu da sporun temel bilgilerini sasirtabiliyor. Konu ITRA’ya mail atilarak sorulabilir belki de (ITRA’ya sorulacaklar listem var, temmuz ayinda oturup mail atacagim tek tek :smiley: ).

5 Beğeni