Merhaba, malum önümüz kış. Uzun süredir kullandığım Lotto yağmurluğum artık yağmurluk olma özelliğini yitirdi. Rahatlıkla su geçirir oldu. Önceki kış maraton marka bir yağmurluk aldım. Çok uyguna aldım. Şu an neden iki tane almadım diye pişmanım.
Kışın yağmurlukla koştuğumda iki ya da en fazla üç koşuda bir yıkamam gerekiyor. Bu nedenle ikinci bir yağmurluğa ihtiyaç duyuyorum. Biraz bakındım, fiyatlar çok artmış. Çok uyduruk markalar bile 500-600 liradan başlıyor.
Uyduruk bir markaya o kadar para vereceğime biraz daha verip daha uzun süre kullanabileceğim bir şey almak istiyorum.
10 yıldır koşuyorum.
Her türlü hava koşulunda koştum.
Ama yarışların haricinde, hiç bir antrenmanımda yağmurluk kullanmadım.
Uzun kollu bir koşu tişörtü işimi her zaman gördü.
Daha soğuksa onun içine kısa kollu bir tişört giydim ve koşumu yaptım.
Şu havalardaki yağmurlardan korkmamıza gerek yok diye düşünüyorum.
iyi koşular dilerim
Ben decathlon un 10.000 lik yağmurluğunu kullanıyorum. Memnunum. Bence tek eksiği koltuk altlarında havalandırma olmaması ancak ceplerini açtığınızda iyi bir havalandırma sağlıyor. Bir bakın derim.
Cevabınız için çok teşekkür ediyorum. Yağmurluk şu aralar için değil de, daha çok ocak şubat ayları için. Rüzgardan o havalarda çok çabuk etkileniyorum, bu nedenle rüzgar da geçirmeyecek bir üstlük olması bakımından yağmurluk tercih ettim. Tekrar teşekkür ediyorum.
Konu oysa şu ürünü tavsiye ederim.
Bunun gibi ürünler yağmurluklara oranla çok çok daha uzun ömürlü oluyor.
Bir darbe almadığı müddetçe ömürlük kullanım sunuyorlar diyebilirim.
Maalesef bu fiyatlardaydı evet ucuz sayılmaz ancak muadilleri olan salomon un 6.000 - 7.000 TL bandında olduğu düşünülürse çok da pahalı sayılmaz.
Bölgenizde nike outlet mağazası varsa oradan da uygun fiyatlı denk gelebilir.
Şu ürüne de bakmanızı tavsiye ederim fiyat olarak daha uygun.
İlk kullanımdan itibaren özelliğini yitirmeye başlayan yağnurluk, şapka ve eldivenlerimi zaman zaman şu ve benzeri ürünlerle spreyleyerek ömrünü uzatıyorum.Yenisini almaktan çok daha ekonomik.
Pek önerilen şeyler değil fakat ben çok soğukta (kar/kış) askeri parka, çok yağmurda da askeri panço kullanıyorum. Outdoor ekipmanlarının çoğu askeri kökenlidir. Belki siz de deneyebilirsiniz.
Merhaba. Yagmurluk markasindan farkli olarak yagmurluk bakimiyla ilgili bir kac nokta söylemek istiyorum. Böylece yagmurlugunuzu daha uzun sure kullanabilirsiniz. Kosu yagmurluklari cok ince ve genelde ic kismina uygulanan kumas disi baska bir tabaka sayesinde yagmur gecirmez özelligini koruyor. Bu tabaka yikamayi uygun sicaklikta yaptiginizda dahi siyrilip cikabiliyor kumastan. Veyahut baska kiyafetlerle yikamak o tabakaya gelen partikuller ve farkli yuklemeler sonucu zarar verebiliyor. Yagmurlugunuzu yikamak yerine icini ve disini islak bir bezle nazikce silip havalandirabilirsiniz. Bastirmadan ve sert bir cismi yuzeye degdirmeden islemi yaparsaniz o tabakayi korursunuz. Benzer bicimde yagmurlugu rastgele katlamak, keskin hatlarla katlamak da o yagmur gecirmezlik tabakasini uzun vadede yipratabiliyor. Onun yerine bir askiya asmak veya yuvarlayip rulo yaparak bu tabakayi koruyabilirsiniz. Bunlari fark edip ögrenene dek 2 yagmurluk harcamis oldum. Kolayliklar diliyorum!
Buhar destekli havalandirma eger isil bir islemle oluyorsa, yani buhar malzemenin de sicakligini arttiriyorsa uzun vadede, tekrarlanan islemlerde zarar verebilir. Ama bu malzemeye, buharin sicakligina ve nasil uyguladiginiza da bagli. Bunlari malzeme bilgime dayanarak söyluyorum, genel bir bilgi sadece