Selamlar, iyi bayramlar. Ultralarda yağmurluk bedeninizi nasıl seçiyorsunuz? Yeleğin altına mı, üstüne mi giyiniyorsunuz? Bir tane kaliteli yağmurluğum var ama üstümü sarıyor yeleğin altına giymeye uygun, daha sıradan bir yağmurluğum da bol ve yeleğin üstüne giyebilirim, yoksa kaliteli bol bir yağmurluk mu alayım Uludağ 66 k da hangisini alsam bilemedim, hava çok değişken olabiliyormuş, tecrübenizden faydalanmak isterim.
Hava tahminlerini bekleyin derim. Eğer en ufak bir yağış ihtimali varsa kaliteli yağmurluğu tavsiye ederim. Çanta çıkar içe giy çanta tak için harcayacağınız süre yaşayacağınız konforla telafi olacaktır. Bazen hava tahminleri çok net oluyor. O zaman bir tık daha “suya dayanıklı” modeller tercih edilebilir.
Bu sıcakta içimi üşüttünüz, @pusulaaa teşekkürler.
Yağmurdan kasıt bu ise en az ıslanmamak ve çantadakileri kuru tutacak tedbir…
Amazonda su geçirmez çanta kılıfı diye aratınca yelek için değil ama çanta için alternatif çanta koruyucular var.
Yine geçen yılın ultra @ggg Gökhan Yalçın’ın videosunda bir önceki günkü yağıştan eser yokmuş.
Önceki yıllarda 70 km civarı uzun parkurda koşmuştum temmuz ayında karlı zeminlerden ilerledim , aşağılarda 30 derecelerle pişerken zirveye doğru bulutların üzerine çıkınca üşümeye başlıyorsun uz , çantada ne varsa giymek iyi geliyor, yağmurluk olarak raidlight vertikal kol altları fermuarlı bir model kullandım , en yoğun yağmurlarda bile su almadı son derece güven verici bir yağmurluk. Ultralarda çantamda olmazsa olmaz bir kıyafet . Ona çok güveniyorum. Uludağ çok sürprizli bir parkur şakası yok her türlü tedbiri fazlasıyla almak gerekiyor
Son yarışlarımda artık çantamın üstüne yağmurluğumu giyiyorum. Bu bana iki
Avantaj sağlıyor
1- eşyalarım ıslanmıyor
2-çantadan dolayı alt taraflarda açıklık olduğu için hava akıyor ve terlemem azalıyor.(yağmurluğum M beden, marmot ve koltuk altları fermuarlı)
No:sıkı bir yağmurluk içerden terleyince bir işe yaramıyor