Yağmurluk/Rüzgarlı önerisi yapar mısınız?

Malum kış yaklaştı. Çok dolgun fiyatlı olmayan öğrenci işi yağmurluk rüzgarlı Vs. ekipmanların önerisini yapabilir misiniz?

3 Beğeni

Eğer Istanbulda yaşıyorsanız ve iptal edilmez ise Maraton öncesi fuarda birçok ürün deneme fırsatınız olur, en azından görerek, deneyerek almiş olursunuz.

Fiyat performans verimi olarak en iyisi Mac In A Sac marka yağmurluklar bence. Neredeyse tüm internet alışveriş mağazalarında satılıyor. Ekonomik, hafif, 7K su geçirmezlik, katlanıp ufacık bir çanta olması vb. iyi yanları var.

Paraya kıyarım diyorsan son nokta Salomon Bonatti Pro kuşkusuz. Verilen parayı da sonuna kadar hakediyor bence.

Salomon Bonatti bir kere al bir daha düşünme…

Günlük kullanım için kaft marka rüzgarlıklar kaliteli ve görseli iyi hafif yağmura dirençli.

Selamlar, ben Gore urunlerini oneririm. Uygun fiyat kategorisine girmese de belki ileride tercih edebilirsiniz.
Neredeyse Frodo‘nun Mithrilden yapilmis yelegi ayarinda. Kar, kis, yagmur fark etmiyor, cok hafif ve kosu boyunca kuru ve sicak kalmanizi sagliyor.

1 Beğeni

Ben mizuno 20 er kullaniyorum. Kendi sitesinde outlet bolumunde bi iki rengi vardi. Bazen ekstra indirim de oluyor iyi fiyata dusuyordu. 20 k su gecirmezlik veriyor. Kumasi da baya yumusak :slight_smile:

Mizuno 20 er sipariş vermek istedim. Dün elime geçti. Kumaşı yumuşak. güzel bir yağmurluk. Koşu çantasıyla kullanacağım için normalde medium giyiyorum ama large sipariş vermiştim. Bana sormadan large yok diye xl göndermişler. Yani markanın kalitesiyle ülkedeki organizasyonun satış olsun da ne olursa olsun bakış açısı birbirini götürüyor. Large madem yok XL çakalım felsefesi sonucunda iade için benim uğraşmam gerekiyor ve bu tür gereksiz yere ortaya çıkan zahmetler beni çok üşendiriyor. Mizunodan bir daha alışveriş yapmayı düşünmüyorum.
Müşteri ilişkileri konusunda bugüne kadar Salomon’la pek sorun yaşamadım. Tercihimi Salomon Bonatti Traile döndürdüm. Başta Mizunoyu tercih etmemin nedeni daha canlı ve doğada görünebilecek renklere sahip olmasıydı. Belki başka bir ülkede tekrar denerim markayı :slight_smile:

2 Beğeni

Salomon Bonatti kullanıyorum çok memnunum. Daha önce 3 tane yağmurluk eskittim ama bu performansı hiçbirinden alamadım. Eğer bütçeniz uygunsa tavsiye ederim.

2 Beğeni

Salatalık yollayanlardan ne farkı var (tamam abarttım ama bunu da insan giyecek).

2 Beğeni

Aralık ayında 2850TL’ye Decathlon - MH500 almıştım şimdi 4550TL ama görevini layığıyla yerine getirdi. Backyard’da ve Adana yağmurunda iyi korudu. Tavsiye ederim sadece hafif değil ve katlanıp yanınıza alınmıyor.

Benim tercihim koruyuculuk olduğu için bunu tercih etmiştim.

3 Beğeni

Kesinlikle abartılı değil. Aralarında tek fark burada fiyat olarak aynı ürün göndermiş olmaları. Sehven olsa anlarım da, sehven de yapılmış bir iş değil. İçimden geldiği gibi konuşup haklıyken haksız duruma düşmek istemiyorum ama çok heves etmişken üzdü diyelim. Markaların esnafça yönetilmesi hiç güzel olmuyor.

3 Beğeni

Son bonattilerlee ilgili oldukça olumsuz geribildirimler duyuyorum,
Umarım sizde sorun yaşatmaz

3 Beğeni

Bonatti Trail, sitesinde 4700TL 195gr, 20K-20K. Decathlon’la neredeyse aynı. ben bu durumda Salomon seçerdim.

5 Beğeni

Arkadaşlar, yağmurluk alacaksanız iyi bir yağmurluk alın. Doğanın şakası olmaz. İklim kirizi malum, artık sürekli extrem havalar yaşanıyor. Sizi iyi korumayacak bir yağmurluk almayın. Boşuna da para harcamayın. Zaten yağmur yağarsa deli yağıyor ya da hiç yağmıyor, yani ya kullanıyorsun ya hiç kullanmıyorsun. Kullanmak zorunda kaldığında da kullanabil.

Pahalılık / ucuzluk ekseninde gidip gelen bir pazar Türkiye. Bu sebeple markalar teknolojik ürünler karşısında biraz tedirgin davranıyor. Yüksek fiyatlı ürünü, özellikle tekstilde getirsen bile satması çok zor. Müşteriyi ikna etmesi cidden zor.

Fakat biz NNormal olarak yine normal olmayan iddialı bir şey yaptık. 20.000’lik çift taraflı sudan koruyan/nefes alabilen, Dünya’nın en hafif yağmurluklarından birini getirdik, çok taze Türkiye’ye. Bu aralar Kilian Jornet Alpler’de, 4.000m’li zirveleri geçiyor (46. zirveyi dün bitirdi) takip edeniniz vardır. Bahsettiğim extrem havaları yaşıyor. Tabii ki bu yağmurluğu kullanıyor, ciddi işler için üretildi. :slight_smile:

Kısaca, iyi bir yağmurluk arayanlara şiddetle öneririm.
NNormal Trail Erkek Siyah Yağmurluk N2CMRJ1-001 Yağmurluk NNormal (athleticzone.com.tr)
NNormal Kadın Yeşil Yağmurluk N2CWRJ1-002 Yağmurluk NNormal (athleticzone.com.tr)

Siz sormadan hemen söyleyeyim. Kilian’ın kullandığı yeşil renk de geliyor. Siyahın devamı da geliyor (M beden tükendi Uludağ’da) Gümrükte henüz.

Not: yağmurluğun cepleri yoktur, asimetrik fermuarı bulunmaktadır (sebebi hep çeneyi kaptırıyoruz fermuarı kapatırken, olmasın diye), kapişon arkasında gizlenmiş bir mini cep var, oraya yağmurluğu paket yapıp minnacık hale de getirebiliyorsunuz. Antrenmanlarda da atın çantanızda bulunsun. Biz bu ürünü patika koşusunun "game changer"ı olarak konumluyoruz. Ürün sadece 185gr’dır.

NNORMAL

Serin havaları dört gözle bekliyorum. Sıcak aklimatizasyonum düşsün artık. :slight_smile:
Keyifli koşular.

7 Beğeni

Yaptığı işe göre .özelliklerine göre fiyatı uygun

2 Beğeni

Türkiye’de Hell zorluğunda oynuyoruz ne kadar penalty varsa bizde…
download

3 Beğeni

4550 TL mi olmuş :hushed:

Ben bunu trekkinglerde, zirve faaliyetlerinde, kullandığım dış kabuk ceketi yıpratmamak için, ucuz diye, yedek olarak almıştım.

Katılıyorum, yağmur ve rüzgardan iyi koruyor. Çantasını hafif tutmak isteyen performans koşucuları için uygun değil. Ama süre iddiası olmadan, büyük hacimli sırt çantası ile her duruma hazırlıklı koşmak isteyen arkadaşlara ben de tavsiye ederim… Ama fiyat çok yükselmiş, 5000 TL’ye amaca yönelik Salomon veya @bikeg nin bahsettiği 8000 TLye 20.000 mm’lik yağmurluklar daha iyi gibi sanki.

Ne gibi sorunlar duydunuz acaba?

2 Beğeni

Eski bonattiler kadar memmun değildi alanlar, net bir belirtme yok aslında.
Hani “bonattide bozdu ha” gibisinden :slight_smile:

3 Beğeni

@bikeg Kilianın giydiği yeşil renk bu olsa gerek :blush:

5 Beğeni