Yağmur altında koşmak

Haftasonu Efes Ultra Trail 61k parkurunda koştum.64k parkur 9 saat 38 dakikada bitirebildim.120k parkuru ise Belevi cp noktasında 70k da yoğun yağış nedeniyle sonlandırıldı.Daha öncesinde Kapadokya 63k,Nif 60k gibi daha zor parkurlarda koşmama rağmen bu yarıştaki kadar hiç zorlanmadım.7 saat sağanak yağmur altında koştum.Özellikle 3.cp ile 4.cp arasının 17k olması bünyeyi epeyce hırpaladı.Şirince cp herhalde 4-5k daha geride olsaydı ilk defa bir yarışı bırakabilirdim.30.kmlerde üstümü tamamen değiştirdim.İlk bölümde termal uzun kollu içlik,üstüne tişört,onun üstüne rüzgarlıktan biraz daha kalın yağmurluk sayılmayacak bir üst ile,ikinci bölümde ise tişört,üstüne uzun kollu,üstüne ise ince bir rüzgarlık ile koştum.Bu yarışta yağmur altında koşmanın bambaşka bir deneyim olduğunu anladım.Çok şükür ayakkabı konusunda hiçbir sorun yaşamadım.Nike Zegama 2 ile koştum.Uzun süre yağmur altında koşma konusundaki tecrübelerinizi gerek malzeme,gerek mental,gerekse beslenme anlamında paylaşırsanız çok memnun olurum.Herkese iyi antrenmanlar.

9 Beğeni

Ben de ilk ultra mesafem için 61k parkurundaydım.Tereddütsüz bugüne kadar en zorlandığım yarış oldu kesinlikle.Ancak bu kadar uzun süre yağmur altında kuru kalacak şekilde koşmayı sağlayacak bir ekipman var mıdır ben de tavsiyelerçok merak ediyorum…

Benim mental olarak en büyük dayanağım hiç bir zaman enseyi karartmamak oldu.Attığım her adımın finişe giden yolda eksilen bir adım olduğunu hiç aklımdan çıkarmadım.Birlikte koştuğum arkadaşa da sürekli bu yönde telkinde bulundum.Sonuçta cut-offa 5 dk kala olsa da o finish çizgisinden geçmek inanılmazdı.

12 Beğeni

Hedef kuru kalmak degil islakken usumemek olmali. Cok yagmur ya da cok uzun sure yagan yagmurda kuru kalmak imkansiz, hele de kosarken. Disaridan su almasaniz iceriden terler siril siklam olursunuz. Asil sorun islakken usumemek. Iyi bir ruzgarlikla/yagmurlukla bu basarilabilir. Buff ve eldiven onemli. Bir de sogumamak icin hizli hareket etmek, mumkunse kosmak, kosulamiyorsa hizli yuruyus… Durulacaginda kapali ya da dulda bir yerde durmak…
Usumediginiz surece de ultralarin bir numarali yontemi, kafayi egip hic durmadan bir ayagi digerinin onune atmaya gayret etmek. Kayip dusmek daha buyuk tehlike o yuzden kafayi egip dedim.

4 Beğeni