Merhaba.
Ben Amazfit Pace tavsiye etmem. Çünkü bu sporda ilerleyince daha hassas nabız ölçümü ve daha detaylı analiz için göğüs bandı takmak isteyeceksiniz. Pace nabız bandı desteklemiyor.
Amazfit Stratos genel anlamda kaliteli bir cihaz. Hatta fiziksel yapısını karşılaştırırsanız bir çok koşu saatinden daha kaliteli bir malzeme yapısı var. Üstelik bluetooth nabız sensörlerine bağlanabiliyor. Yani sadece bilekten nabız sensörüne mahkum değilsiniz.
Cihaz kalitesi olarak Stratos 235’ten daha iyi. Ancak Xiaomi’nin sağlık uygulaması Garmin Connect kadar başarılı olmayabilir. Garmin bu işte daha eski olduğundan, daha oturmuş bir altyapısı var.
Aslında 2. ele çok soğuk bakmamanızı öneririm. İyi fiyatlara, az kullanılmış çok temiz cihazlar bulunabiliyor.
Garmin Forerunner 235 sizin işinizi görecektir ve sorun çıkarmayacaktır. Ancak biraz eski bir model. Ben almışken yenisini almak isterdim.
Bunun dışında Polar M430 da çok iyi bir cihazdır ancak o da 235 gibi biraz eski.
Sizin yerinizde olsam biraz daha bekleyip ve bütçeyi arttırıp Forerunner 245 alırdım.
Stratos dışında, Polar Ignite modeline de bakabilirsiniz.
Nabız bandına gerek yok, bilekteki sensör bana yeterli derseniz Amazfit Stratos, Amazfit Pace ve Huawei Watch GT de işinizi görür.