Vitamin tavsiye

Enerji ve Bağışıklık sistemi için kullandığınız vitaminler var mı? Varsa isim verebilir misiniz lütfen

Pfizer Centrum Advanced

Genelde en ucuz hepsiburadada oluyor.

1 Beğeni

Kilo alımı yapmıyor değil mi hocam?Koşarken biraz zindelik versin,bağışıklığımda sağlam olsun istiyorum.Kasım ayında Covid 19 geçirdim

İştah açıyor diyenler vardı ama ben hep yatmadan 1 saat önce filan içiyorum. Alsine kilo vermeye devam. Koşmaya ve bisiklete devam ederek tabii.

Multivitamin takviyelerinin kilo aldıracağını düşünmüyorum. Eğer amaç enerji arttırmaksa, çok fazla takviye kullanmış ve kullanan biri olarak söyleyebilirim ki C vitamini, kafein (örneğin sade kahve) ve l-karnitin gibi basit şeyler yeterli olacaktır.

C vitamini çok iyi bir antioksidan ve enerji kaynağıdır. Yüksek miktarlarda alsanız bile kolay kolay sıkıntı yapmaz. Suda çözünen bir vitamin türü olduğu için zaten fazlası idrar ile atılacaktır.

Açıkçası multivitamin kullanımını pek önermiyorum. Zamanında en babalarını kullandım fakat bir farklılık hissetmedim. Multivitamin yerine kan tahlili yaptırıp, eksik varsa eksikliği doktor gözetiminde takviye kullanarak çözmek daha mantıklı. Özellikle D vitamini, B6, B12, çinko, selenyum, magnezyum vb vitamin ve mineral eksiklikleri enerji düşüklüğünü bırakın sağlığı tehdit edecek sonuçlar doğurabilir. Önce bunların kontrolünün yapılması daha sağlıklı olur.

Bir de çoğu kişinin farkında olmadığı ve maalesef neredeyse hiçbir hekimin de dikkat etmediği bir husus var; bağırsak geçirgenliği. Tedavisi olmayan çoğu metabolik hastalıkların temel nedeni. Aynı zamanda besinlerin emilimini etkilediğinden direkt olarak vitamin eksikliğine yol açıyor. Bağırsak geçirgenliği olan bir insana hangi vitamin takviyesini verirseniz verin işe yaramıyor. Basit bir gayta tahlili ve sonrasında 4 haftalık bir diyet ile çözülebilecek bir durum. Uzun oldu biraz, kusura bakmayın :slight_smile:

8 Beğeni

Yani Multivitamin olayı bence bir pazarlama taktiği. Kişisel Gelişim Kitapları nasıl bir etki ise Vitamin Destekleri de öyledir :grin: profesyonel bir sporcuysanız vitamin desteğine ihtiyacınız vardır. Vitamin takviyesi Çok elzem değil hatta fazlası da zarardır.

Fakat spor için size motivasyon olacağını düşünüyor iseniz ilk önce kan değerlerinize baktırın ve eksik mineraller varsa o takviyeleri alın derim.

4 Beğeni