Varda Ultra Trail

Adana’da yeni bir patika yarışı daha düzenleniyor.

11 Kasım 2023 tarihinde.

14k, 27k, 67k 3 parkur oluşturulmuş

https://www.vardaultratrail.com/event/train

27k parkurunun yükseklik kazanımı hakkında sitede farklı ifadeler olsa da ben kaydımı yaptırdım.

7 Beğeni

Belemedik & Varda & Kapıkaya Kanyonu 2014 yılında bu konuyu konuşmuştuk :slight_smile: Benim antrenman parkurum burası.Tek kelime ile eşsiz.Şiddetle tavsiye ederim.Diğer gerekçeleri zaten 2014 yılında yazmışım.Organize tarihi de parkurun en güzel zamanı.40 ila 67km arası efsane.Eziyet ! çekmeden , tatlı acıyla unutulmaz bir deneyim olur.
Parkur foto



11212744_10153274021880421_75505345824105161_n
11181340_10153274016540421_4885114100452994099_n
11188406_10153274020150421_6608349644024781357_n

8 Beğeni

Evet, bu konuyu hatırlıyorum.

1 Beğeni

Resimleri çok merak ettim ama açamadım, bir tek ben mi göremedim bilemiyorum. Konaklama olarak sanırım Adana merkez tercih edilebilir, yarışa katılabilecek miyim bilemiyorum ama ilgimi çekti bu yarış

2 Beğeni

@myilmaz fotoğraf genel olarak görülmüyor ama şu video sanırım seni oraya götürür :slightly_smiling_face:

Ne kadarını yansıtır bilmiyorum parkurun.
@myilmaz, @cerkes fotoları eklemiş.

4 Beğeni

@fatihboyaci hocam videodaki görüntü çok güzel, iki yıldır Adana da Ocak ayında yarı maraton yarışına katılıyordum , bu sene acaba yarı maraton yarışı yerine varda traile katılsam mı diye düşünüyorum ama 05 Kasımda da İstanbul Maratonu var o nedenle emin değilim… ama coğrafya güzel gözüküyor

2 Beğeni

Tercih sözkonusu ise kesinlikle yarımaraton değil ultra olmalı.Anadolu’daki eşsiz vadilerden biri olan Belemedik Vadisi’ni görmüş olursunuz.Kapıkaya Kanyonu da çok etkileyici.Yoksa Türkiye’de Adana gibi şehir çok.

4 Beğeni

Çok güzel parkurlarmış, bu sene katılamam ama devamı gelirse sonraki yıllarda mutlaka koşmak isterim :+1: muazzam doğa

4 Beğeni

Benim için memleket kokan bir yarış olacak, katılmayı düşünüyorum. Yarışı düzenleyenlerden Adana Runnin Club başkanı Ceyhun Bey ile Abant ultra koşumuz sırasında bu yarış hakkında uzunca sohbet ettik. Benim Ultra Abant videomda da söyleşinin bir kısmını yayınladım. Çok güzel bir yarış olacak. Bitince kebap vs düşünüyorlar. Tren ile ilgili de sürprizleri olacakmış. Bu yılın başında Adana yarı maratonuna katılarak vlog yapmıştım orası da başka güzeldi. Ama ben @cerkes 'e katılıyorum. Her zaman tercih ultra maraton veya trail koşuları olmalı, çünkü oralara başka türlü gidemeyiz. Kısmet olur da gidersem, bir vlog da orası için yaparım.

Not: James Bond Skyfall filminin bir sahnesi de Varda Köprüsü’nde çekildi.

4 Beğeni

Evet @nkoner hocam, ultra abant vlogunuzu izledim, orada ilgimi çekti, oradan sonra da web sayfasına gittim, inceledim, sonra da radara aldım, Skyfall filminden ilgili sahneye de baktım, etkileyiciydi.
Bakalım fırsat olursa katılırız inşallah

3 Beğeni

Bu arada fotolar gözükmeye başladı şimdi , teşekkürler

Bu arası Train parkuru mu? Yani 67 koşmayı düşünmeyenler Train parkuruna katılarak sizin efsane dediğiniz kısımı görebilir sanırım?

Teşekkürler

3 Beğeni

@myilmaz Harikasınız.

2 Beğeni

Evet ,fotolar Train parkurununun bazı kısımlarını gösteriyor.Ben onlarca kez koştum ama, düşününce bile yine keyifle heyecanlanıyorum. Train parkurunda koşanlar da emin olun zaman zaman Skyfall filmindeki gibi heyecan yaşayacakları noktalardan geçecekler. ( @nkoner bu detayı çok iyi yakalamış.)Ceyhun Abi zamanında ultralarda birincilik kürsüsüne çıkmış, tecrübeli ve işin içinden gelen biri.Organizatör Rosist de zaten Adanalı :slight_smile: Organizasyonun güzel olacağından şüphe yok.

5 Beğeni

Ceyhun Bey ile sohbetimiz uzun sürdü Abant koşusu sırasında. Çok ilgili ve bilgili gerçekten. Onlara şimdiden başarılar diliyorum.

3 Beğeni

27K Train parkurunu şiddetle tavsiye ederim. Taş durmaz dediğimiz, yürümekte zorlandığınız çarşak ve sert bir çıkışı olan bölge mutlaka görülmeli.

10 Beğeni

Arkadaşlar Tuğrula katılıyorum 27 K parkuru efsane. Bu parkuru şiddetle tavsiye ederim.

5 Beğeni

Bu arada henüz ITRA akreditasyonu tamamlanmamış sanırım, ITRA takviminde gözükmüyor. Umarız bu seneki yarış yetişir…

3 Beğeni

Yarış tamamlanmış, neler kaçırmışız: (11 Kasım’da yarış)

Ne kaçırması, başlamamış, 14 km’lik parkur koşusu,önce paylaşıp 1dk sonra izlenirse olacağı bu :hot_face:

7 Beğeni

Videonun sonunda “çıkış” dediği yer henüz ’ yaklaşma’.Sürpriz olsun diye çıkışları çekmemiş :)) Çıkışı ayrı zevkli inişi ayrı zevkli.

2 Beğeni

Selamlar, bugün Adana Running Club (yarışı düzenleyenlerden) olarak 67 parkurunun CP1 ve CP4 arasını test amaçlı koştuk-yürüdük. Ben organizasyonda pek aktif çalışamadığım için bu segmente ilk defa gittim ve parkura tutuldum, bayıldım diyebilirim. Kendi düzenlediğimiz yarış diye demiyorum - gerçekten demiyorum- :slight_smile: özellikle bu bölüm şahane.

koştuğumuz bölüm 21km boyunca sürekli çıkış içeriyor, ara ara düzlüklere gelse de yoğunlukla yürü koş yapabileceğiniz yokuşlar. Zemin koşmaya çok müsait, ayağınızı nereye koyacağınızı düşünmediğiniz kafanızın bir nebze rahat olduğu bir zemin.

Benim sayabildiğim 6-7 tane koşucuları aldatabilecek sapak mevcut, 3’lü 4’lü ayrımlar. Yarış günü buralar tabelalarla, şeritlerle iyice işaretlenecektir ama hepinizin de bir arkadaşından veya kendisinden tecrübe ettiği kadarıyla muhabbetle şeridi kaldırıp altından geçenler ve yoluna devam edenler mevcut :slight_smile:

Bu bitmek bilmeyen tırmanışı ben çok sevdim, nedeni: eğer antrenmanlı bir koşucuysanız koşulabilir olması, kafanız rahat, çok uzun süre boyunca çıkışa odaklanacaksınız ve nabzı kontrol etmeniz daha kolay, doğa müthiş, hele 21km sonunda inişe geçmeden önce göreceğiniz manzara her şeye değer. 1400 metreden tren istasyonunu ve biraz ileride CP4’ü görüyorsunuz.

Çıkışın sonuna geldiğinizde az önce bahsettiğim gibi aşağıda muazzam bir manzara ve iniş var. “8km orman içi toprak-taşlık yol, kesintisiz iniş” Muhtemelen böyle bir iniş Türkiye’de çok az yarışta vardır (bütün yarışlara katılmadığım için, bilgisi olan varsa eklerse sevinirim) Ormanın içinde tatlı bir şekilde istasyona ve daha sonra CP4’e ulaşıyorsunuz.

Belemedik, Kapıkaya taraflarında defalarca koşmuş olmama rağmen diğer tarafa hiç geçmemiştim meğer saklı bir hazine duruyormuş. Parkurun bu bölümünü çok ama çok sevdim eminim koşanlar da benimle aynı fikire sahip olacak.

Gelelim uyarılara:

  • Eğer çıkış sevmiyorsanız ve yeterli antrenmanınız yoksa 27 ve 14 parkurunu düşünebilirsiniz ama emin olun o parkurlar da hiç kolay değil. Taşdurmaz tarafı ve parkurun son 7km’si gerçekten koşucuyu silkeliyor ve içeride de çok konuştuk: kulaklarımızın çınlamasına hazırız. :frowning:

  • 67 parkuru için baton alınmasını tavsiye ederim. Bacağına beline güvenen veya yeterli baton antrenmanı olmayan almasın tabi.

  • cp1-cp4 arası fena rüzgar yiyeceğiniz bölümler mevcut, Eylül ayında üşüdük, Kasım ayında muhtemel bir yağışta çarpabilir.

  • Sapaklara, dönüşlere, işaretlere çok ama çok dikkat edin, saatinize mutlaka rotayı yükleyin, mecburen bazı sert dönüşler mevcut.

  • cp2-cp3 arası sert geçebilir, daha fazla suya ihtiyacı olan, suyla birlikte jel alanlar ekstra flaske-şişeye ihtiyaç duyabilir.

  • 8km’lik inişte bacaklarınızı harcamayın

  • Kesinlikle antrenmansız gelinecek bir yarış değil.

CP4 Belemedik - Finish arası

Taşdurmaz’a kadar tatlı tatlı güzel manzaralar eşliğinde geleceksiniz, sol tarafınızda aşağıda Çakıt suyu akacak, tren raylarını, 1900lerin başından kalma atıl ray inşaalarını, tünelleri, kaya oyuklarını göreceksiniz. Hatta bir oyuktan geçerken bazı kuşlar ses çıkartarak size saldırmaya çalışacak:)

Sonra zırt dediği yer Taşdurmaz’a geleceksiniz, müthiş bir manzara.

Enerjinizi Taşdurmaz dediğimiz 67’nin 50.kmleri, 27 parkurunun 9.kmlerindeki 3kmlik sert çıkışa (3km de 300m civarı yükselti, 1kmsi çarşak zemin) ve yarışın son kmlerine bırakın. Bundan sonraki devam eden parkurda da çıkışlar mevcut ve bazı yerlerde tekrar teknik zemine geçiş yapıyor.

Gerisi Yerköprü’ye kadar uzanan bir iniş ve son bir dolambaçlı uzun bir çıkışla (ben burayı koşmadım ama sert geçeceğini söyleyebilirim) finishe tırmanacaksınız.

Son olarak (buraya kadar okuduysanız teşekkür ederim) eğer antrenmanlıysanız ve uzun tecrübeniz varsa bu yarışın hakkı 67. Yok ben sezonu kapatıyorum strese giremem ve tatlı tatlı kebabımı yer dönerim diyorsanız 27 koşun.

Adana B. Belediyesi’nin yarışa desteği güzel, ARC ve Rossist Event’de çok iyi çalışıyor.

Şimdiden iyi yarışlar dilerim.

https://www.instagram.com/vardaultratrail/
https://www.instagram.com/adanarunningclub/

14 Beğeni