Uykusuzluk ve Koşu Arasındaki İlişki

Uyku dengem hassas günlük koşturmacaların yoğunluğu, zorlayan egzersizlerin yorgunluğu maalesef derin uykuya katkı sağlamıyor.
Günlük diyetime 3 Gr taurine ekledim.Belirgin şekilde uykuya dalmaya katkı sağladı.
Egzersiz ve koşuya ise bir artısını fark etmedim.

3 Beğeni

Bu konuda ben de benzer şeyler yaşadım. Özellikle kendini çok yoruyorsan kas yıkımı yaşıyorsan bu vücudun bütün dengesini bozuyor malesef. Dolayısıyla başka çeşitli spor dalları veya ağırlık vs. gibi şeylerle yoğunluğu artırman daha iyi olabilir.

4 Beğeni

Taurine uykuya nasıl katkı sağladı merak ettim?

1 Beğeni

Kimyasal yada nörolojik yönünü bilemem ve açıklayamam .

BCAA ,beta alanin,guarana ve kafein fark edilir derece de uykusuzluk ve gerginlik yapıyor .

Taurine de bu yan etkiyi görmedim.

belki İhtiyacım olduğu için belkide rahatlatıcı etkisinden dolayı.

1 Beğeni

En bilinen enerji içeceği redbull un ana maddelerinden biri olduğu için şaşırdım. Hatta kedi mamalarında da enerji verir olarak kullanılır.

Biraz makale bakınca farklı şeylerde gördüm.

İlginç

Effect of taurine and caffeine on sleep–wake activity in Drosophila melanogaster - PMC.

1 Beğeni

proteinocean firmasının deep sleep adlı ürününün içindekilerinin fotoğrafı , nette aratınca uyku takviyelerinde taurine içerenler var

1 Beğeni

The benefits of taurine for cats

Taurine is essential to include in your cat’s diet because they can’t produce it themselves. If a cat’s food is too low in taurine they become deficient in it, which can cause a variety of serious health problems.

It can, for example, lead to their retinas degenerating and them becoming blind.

1 Beğeni

Kedi maması firmasından da alıntı yapmazsın ama :slight_smile:

2 Beğeni

taurine uykuya katkı sağlıyor mu verdiğim cevapları okudun mu ?

Hala taurine kanatlandırır fikrindemesin ? kutu içindeki 11 gram şekere rağmen

evcil hayvanlar için enerji verici olarak kullanılmıyor kısaca onlara gerekli olduğu için veriliyor

Evet okudum hatta yetinmeyip çeşitli makalelere daldım, ancak bitirdim.

Enerji içeceklerinde kafeini anti-lemesi için konuyormuş. Kotekste taurin seviyesi düşürülmüştü çok yıllar önce oradan aklımda yanlış yer oluşturmuş.

Daha derin bakacağım çünkü uyku konusunda sıkıntım var hali hazırda.