Uygun fiyatlı akıllı saat önerileri

Selamlar, nabzımı olabildiğince doğruya yakın değerde ölçecek ve beni asiste edecek bir akıllı saat istiyorum. Hem kurlar hem de bütçemden dolayı ikinci el Apple Watch 5 yöneldim. Ancak bir dostum Huawei Gt Runner modelini çok beğendiğini ve ölçümlerinin gayet düzgün olduğunu söyledi ve beni şüpheye düşürdü.
Sizce nasıl bir karar almalıyım?

Not: Garmin veya Polar’ a da göz attım ancak 2017-2018’de çıkan modelleri bile dudak uçuklatan fiyatlara gelmiş aynı zamanda da gündelik hayatımda da kullanacağım için şık olmasını istediğim için bu iki markayı eledim ancak yorumlara da açığım.

Gördüğüm kadarıyla apple watch kullanların ortak eleştirisi şarj ikinci el alacağınızı düşünürsek biraz batarya gücü yıpranmış olacak hergün şarja takmanız gerekecek. Huawei gt runner kullanıyorum nabız ölçümü, gps doğruluğu ve şarjından dolayı memnun. Şıklık ve uygulama desteği, antrenman dışı özelliklerde apple watch 5 çok daha iyi. Kullanımıza göre seçimi siz yapın. Gt runner biraz büyük bazı bileklerde hoş durmayabilir bazısını rahatsız edebilir mağaza da inceleyin derim.

2 Beğeni

Her gün şarja takmanın nesi problem? Ben apple watch’ın şarj için eleştirilmesine çok şaşırıyorum. Sonuçta telefonu da her gün şarja takıyoruz. Apple Watch Garmin gibi sadece saat değil bir extension yani uzantısı telefonun.

Aslında stravayla da senkronize olması benim için önemli bir diğer neden gt runner stravayla uyumlu çalışıyor mu acaba deneyiminiz var mı?

Yakında zamanda strava desteği gelmişti adidas uygulamasını kullandığım için strava ile olan senkronizasyonu nasıl bilgim yok. Forumda başka gt runner kullanıcıları var onlar cevaplasa daha doğru olur.

Honor Watch GS’ten sonra Amazfit Grex Pro kullanmaya başladım ki bu arada Garminin fourerunner 245 ürünü de mevcuttu elimde Amazfit kendi uygulamasından önce Stravaya direkt olarak aktiviitei gönderiyor
Ayda ortalama 200-250 km yürüyüş ve koşu ile Bu saati ne zaman şarz ettiğimi hatırlamıyorum 15 adet askeri testten geçirilmiş harika bir saat ama 245 gibi de küçük ve günlük kullanıma uygun değil Kendi uygulaması Zepp maalesef geliştirilmesi gerek Saatin özelliklerini yerli,yabancı birçok siteden edinebilirsiniz Sağlıcakla

1 Beğeni

bunu buradaki herkes bir problem olarak gördüğü için eleştiriyor.
çünkü koşuların olduğu bir forum.
her gün , her gün şarja ihtiyaç duyuyorsa bir saat, benim akşam 1 veya 1,5 saatlik bir koşu antrenmanında da antrenman kaydını tamamlayamadan bataryasının bitme ihtimali var demektir.
her gün, her gün akşam koşumda batarya yetecek mi stresi yaşatıyorsa bir saat, o saat benim gözümde işe yaramaz bir üründür.
Hafta sonunda 3-4 saatlik uzun koşumu kaydedemeyeceksem o saat benim gözümde işe yaramaz bir üründür.
Bu yüzden şarja takılıyoruz

7 Beğeni

Şarjı 30 dakikada %80 oluyor. Koşuya çıkmadan önce şarj yüzdesine bakıp şarja takın bir zahmet.

Koşuforum’ da genelde biz amatör atletlerin saat seçimi bu konularda uzmanlaşmış saatler yönünde, burada yıllardır birkimleri kuvvetli garmin polar suunto var, şarj koşan kişiler için çok önemlidir, GPS çok önemlidir, doğruya yakın wrist HR önemlidir, daha sayamadığım koşu dinamiklleri önemlidir. HR zaten en yakın doğruya ancak göğüs bandı ile oluyor. Yani en avantajlı olanı 1_2 yaşında bir garmin ve göğüs bandı. 50 serilerinde HR biraz daha iyi ölçülüyor sanki
Sözün kısası eğer koşu atletizm triatlon yapacaksanız seçim farklı oluyor, yeni markalara kapalı değilim, yine de forumda çoğu kişi uzmanlaşmış saatleri seçiyor( huwaei apple ve diperleri de son yıllarda bu pazarı farketti, ancak koşan biri olarak henüz diğer markaları seçmezdim)

3 Beğeni

sırf konuş olmak için konuşanlardansınız.
hem her akşam şarja takacağım, hem her akşam koşumdan önce yarım saat şarja takacağım.
Bu mudur çözüm öneriniz? Bu mudur savunmanız ?
Ve tam dolu şarja sahip olsa dahi hafta sonu uzun koşumu kaydedemiyor. Buna bir öneriniz yok.

Apple Watch iyi bir akıllı saat olabilir. ama sabah-öğle-akşam şarj stresi yaratan, hafta sonu uzunumu kaydedemeyen yapısıyla bir spor saati veya sporcu saati değil benim gözümde.

Ve hiç kimse bir şeyleri zorla beğenmek zorunda değil.
herkes her istediği şeyi eleştirebilir.
Niye illaki bir şeylere taraftar olmak zorunda hissediyoruz kendimizi ?
Niye sahip olduğumuz bir ürün eleştirildiğinde bu kadar rahatsız oluyoruz ?

Benim Garmin saatim var. isteyen istediği kadar eleştirebilir. o benim için sadece bir araç. ona taraftarlık yapmak zorunda değilim.

8 Beğeni

Süper amatör olarak 2 senedir koşu ve bisikletle ilgilenen biri olarak iki parça fikrimi belirteyim. Fikir vermesi açısından: En uzun bisiklet mesafem 77 kilometre, ortalama bisiklet sürüşlerim 55km civarında ve en uzun koşu mesafem 11 kilometre, ortalama da 7km ila 9km arası koşularım oluyor.

Apple Watch kullanıcısıyım. Seçerek almadım, spor yapmadığım zamanlarda Series 3 olarak hediye gelmişti ve denk gelen bir kampanyada Series 6 ile değiştirdim.

Bisikletim pek de teknik olmayan giriş seviyesi Carraro Gravel G0. Bisikleti alırken de spor olarak sürmeyi düşünmemiştim. Sadece 1 tane koşu ayakkabım var ve bir çift de koşu giysi takımım var.

Bunları şunun için anlatıyorum: Ekipman açısından oldukça mütevazı bir yerde duruyorum ve şimdilik bunlar işimi görüyor.

Apple Watch 6 ve sonrası, bilekten nabız ölçümü en iyi olan saat. Bununla ilgili bir çok bağımsız test yapıldı. GPS hassasiyeti ve nabız ölçümü için benim seviyemde ‘yeterli’ veri sağlıyor.

Kendi seviyem için ihtiyacım olan şey daha çok veri değil, daha çok antrenman. O yüzden fazlasında gözüm yok.

Şarj olayı canımı sıkmıyor, genelde günlük olarak duş alırken filan şarj aletinin üzerine bırakıyorum ve yeterli oluyor. Koşularım çok uzun olmadığı için antrenman öncesi şarjı var mı diye bakmama gerek yok ve şarj kaygısı yaşatmıyor.

Sadece 70+ km bisiklet sürüşleri öncesinde hazırlanırken mutlaka şarj ediyorum ve şimdiye kadar hiç yarı yolda bırakmadı ya da sürüş bitmeden bitecekmiş hissi vermedi.

Süre olarak en uzun antrenmanım 70km bisiklet + 9km koşu olmuştu. Fazla fazla yetmişti.

Ekipmanların büyüsüne kapılmamak ve onun yerine kendimi geliştirmeye odaklanmak için psikolojik bir sınır olarak kendime Ironman70.3 belirledim. Bu yarışı bir sefer bitirmeden bisikletimi ve saatimi değiştirmeyeceğim. Muhtemelen tüm katılımcılar içinde en ağır bisikleti ve en acemi saati kullanıyor olacağım ama sorun değil.

Zira çevremde çok fazla insan erkenden ekipmanlara çok yatırım yapıp, sonrasında sürdüremediler. Yeniden başlarım! —düşüncesiyle atmıyorlar, da satmıyorlar da. Onlardan olmayacağım dedim ve belli bir seviyeye kadar ekipmanlara dev yatırımlar yapmayacak ve daha iyisi daha iyisi diye peşinde koşmayacağım.

Özetle bağlamı açıklayabildiğimi düşünüyorum. 5 saat ve altında antrenmanlar yapan yeni başlayan insanlar için Apple Watch oldukça yeterli olabilecektir. Evet, şarjı günlerce gitmiyor ve çok uzun spor seansları öncesinde şarjına dikkat etmek gerekebilir hepsi bu kadar.

Sorunuz olursa yanıtlamaya çalışırım.

6 Beğeni

Uzun koşu derken 300 km koşmuyorsunuz herhalde. Maratonu dahi sorunsuz kaydedebiliyor.

Onu 2019 yılında PTL de yapmıştım.
Şimdilik elimde olan ile yetiniyorum.
Haftaya Efes Ultra 120k parkurunda koşacağım.
Tanışmak dileğiyle :+1:

6 Beğeni

Tebrik ederim. Bir gün elbet tanışırız.

1 Beğeni

Şimdiden başarılar ve bu düşünce yapısında olduğunuz için acizane tebrik ederim @ismail.a hocam

4 Beğeni

Merhaba, geç okudum, sahibinden ilanı vermeye vakit bulamadığım 2-3 adet sıfır Polar saatimiz var. İlgilenirseniz özelden konuşalım. Koşu beklentiniz yüksek olmadığı için Ignite ile de memnun olursunuz.
2700 TL Polar Ignite | GPS'li yüksek kaliteli fitness saati | Polar Türkiye black-silver
4000 TL Polar Vantage M | Bilekten nabızlı GPS koşu/çoklu spor saati | Polar Türkiye red
6500 TL Polar Vantage V | Polar Türkiye white
Renkleri web sitesinden görebilirsiniz. Finspor garantili.

1 Beğeni

Huawei Watch GT2 kullanıcısıyım. Saatten gayet memnunum ve size de tavsiye ederim. Gerçi şuan fiyatı saçma bir şekilde GT Runner modeline eşit neredeyse. GT Runner daha iyi bir saat. Özellikle Yapay Zeka Koşu Koçu noktasında telefon uygulamasıyla daha iyi uyum sağlıyor diye biliyorum. Herhangi bir çekinceniz olmadan tercih edebilirsiniz. Strava senkronizasyonu da koşu için yakın zamanda çözüldü, ağırlık antrenmanları için hala Heath Sync’ı kullanıyorum ben. GT2 ya da marka ile ilgili sorunuz olursa seve seve cevaplamaya çalışırım.

Bu arada @AeroKnight sorunuza kendi açımdan şöyle cevap vereyim. Ben kare tasarımı zaten sevmediğimden hiç Apple Watch düşünmedim ama Samsung da az şarj süreleri sunuyor. Ki az dediğim süre 2-3 gün yani Apple Watchdan yine uzun. Her neyse marka anlatmaya gerek yok. Şarj süresi saat seçimimde ilk ölçütlerimden biriydi. Telefonu da her gün şarja takıyoruz doğru ama orada bir alternatifimiz yok. Emin olun aynı boyut ve ağırlıklarda olmasına rağmen şarjı 4-5 gün giden telefonlar yapılsa bazı kullanıcılar ona da yönelecektir. Alternatifi olan ve olmayan şeyleri kıyaslamamak lazım. Saat özelinde de yeri geliyor birkaç gün veya daha uzun süren ourdoor aktiviteler yapabiliyoruz. Apple Watchda 2-3 günlük bir aktivitede bile şarj aleti taşıma derdi var. Ama Huawei’nin böyle bir derdi yok. Tüm özellikler açık çatır çatır kullanırken bile şarjı 1 hafta civarı gidiyor. Apple Watch kullanan biri 2 gün evinden uzakta kalsa şarjı bitecekken ben şarj düşünmeden yola çıkabiliyorum.

2 Beğeni

Merhaba,
Fenix serisine geçtiğim için Forerunner 245 koşu saatimi satıyorum, iyi bir fiyat performans ürünüdür,
https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-cep-telefonu-giyilebilir-teknoloji-garmin-forerunner-245-1071871804/detay/

Yurt dışından getirtme şansınız varsa Decathlon mağazalarında satılan Kiprun GPS 500 saatini öneririm. Coros altyapısını kullanıyor. Bir çok özellik mevcut. Şarjı uzun süre gidiyor, Coros uygulaması sayesinde birçok veriye erişebiliyorsunuz. Strava’ya da senkronize oluyor.

4 Beğeni

Ben yıllardır Apple Watch 4 kullanıyorum, benim beklentilerimi karşılıyor. Okuduğum kadarıyla nabız ölçümü konusunda Apple Watch diğer akıllı saatlere göre daha başarılı. Tabi en hassas nabız ölçümü için göğüs bandı tavsiye edilmekle birlikte benim amatör koşucu olarak bu kadar hassas ölçüme ihtiyacım olmadı. Dolayısıyla konu biraz beklenti ve ihtiyaç analizi ile karar verilecek bir konu diye düşünüyorum.
Garmin vb. akıllı saatlerin en büyük artısı ise buradaki yorumlarda da tartışıldığı üzere şarj sürelerinin uzun olması. Apple Watch ile en uzun koşum 3 saat oldu bir şarj sıkıntısı yaşamadım. En uzun yürüyüşüm ise longoz ormanlarında 4 saat oldu (GPS açık), toplam yürüyüşte geçen süre ise 6,5 saat idi, yine şarj problemi yaşamadım. Birçok kaynakta Apple Watch’ın GPS ile 6 saat kullanılabileceği yazıyor dolayısıyla benim işimi görüyor ancak ultra maraton koşacaksanız yeterli gelmeyecektir. Bu sene maraton koşmak gibi bir hedefim var, yeterli geleceğini düşünüyorum.

3 Beğeni