UTMB, CCC ve OCC ön kayıt yaptıran oldu mu?. Site yoğunluk nedeniyle özür dilemiş. 2025 yılı için hak kazananları bu başlıkta belki öğrenmiş oluruz.
Ben de önceki yıllarda iki (veya daha fazla) kişiden oluşan grup olarak bağlı şekilde kuraya katılan ve katılım hakkı elde eden olup olmadığını merak ediyorum.
Kuraya bu şekilde katılmanın şansımızı önemli ölçüde düşüren bir seçenek olduğunun farkındayım ama bu şekilde gidenlerin olduğunu bilmek cesaret verici olurdu.
Benim kura çıktı, bu sene kısmet olursa UTMB’deyim. Umarım sol aşil sakatlığım sorun çıkarmaz da, uygun antrenmanlar yapabilirsem, konaklama, ulaşım vs için gerekenler yapıldı. Geçen hafta Efeler Yolu’nda 84 km’lik bir antrenman koşusu yaptım. Raporunu daha sonra yazarım, ancak o günden beri sol ayak yine sorunlu. Diğer katılacaklar da artık ellerini kaldırırlarsa tanışırız.
Sevgiler…
Çok sevindim umarım sakatlık geçer zevkle ve onurla parkur sonlanır. Sizin raporlarınızı zevkle okuyup feyz alıyoruz . Tekrar tebrik ediyorum, darısı bizim başımıza
Kosuforumda tek katılımcı olarak @fatihtosun sizden başka yok anlaşılan.
İkili kura ile ilk denememizde CCC katılım hakkı elde ettik. Konaklama ve ulaşım konuları tamam. Geçen hafta PPS prosedürünü tamamlayıp sisteme sertifika kodunun girişini yaptım. Son olarak birkaç gün önce başvuruları açılan servis otobüslerine kayıt işlemi de tamamlandı. Geriye bir tek zorunlu kurtarma sigortası konusu kaldı. Geçerlilik süresi bir yıl olduğu için mümkün olduğunca geç yapacağım bunu.
Asli gündemimiz olan antrenmanları bir tarafa koyarsak bol bol yarış raporu da okumaya çalışıyorum. Önceki yıllarda CCC koşup kayda alanların vloglarını da izliyorum. Fiziksel olduğu kadar mental hazırlığın da hız kazandığı haftalardayız artık.
Şimdiden başarılar ve iyi antrenmanlar dilerim @fatihtosun bey. Umarım sağlıklı bir şekilde parkurda yer alırsınız. 5 gün öncesinden orada olacağız bir aksilik olmazsa. Chamonix’de görüşürüz
Çok teşekkürler. Hala volüm artırmayı beceremedim. Hep bu hafta çok koşacağım desem de, ancak yarıştan yarışa uzun antrenman yapabiliyorum. CCC, özellikle başlangıcında oldukça zor bir parkur. O yokuşu yardım istasyonu olmadan çıkmaya cesaret edemedim, UTMB daha kolay geldi. Sizlere başarılar diliyorum.
Konaklama için ben Les Houches’i tercih ettim. Hem daha hesaplı, hem yürüme mesafesinde, hem TMB parkurunun başlangıcında, hem de toplu taşıma ile her yere bağlantılı. Gerçi tüm noktalar birbirine bağlı. Siz muhtemelen Courmayeur’da konaklıyorsunuzdur. Merkezdeyseniz görüşebiliriz. Yarıştan 1 hafta önce yerleşmiş olacağım. Pek beklentim olmasa da, belki klimatizasyon ile bitirme şansım artabilir diye düşündüm. Her gün asansörle yüksekte akşamı etmeyi planlıyorum. Bakalım ne olacak.
Şimdiden tebrikler size.
Chamonix’de kalacağız. Henüz kuraya katılma konusunu düşünürken Les Houches’e rezervasyon yaptım. Kısa bir süre sonra yakın bir maliyete Chamonix’de bir yer denk geldi ve diğer parkurların start ve finişlerini de yakından takip etmek için oraya karar kıldık.
Hacim ve haftalık yükseklik kazanımı konusunda benim de eksiğim var. En uzun koşum ve en fazla yükseklik kazanımlı yarışım olacağı için start anına kadar da böyle hissetmeye devam edeceğim muhtemelen. Starttan sonrası ise artık keyif alma meselesi. Dediğiniz gibi ilk tırmanış göz korkutucu olsa da muhtemelen son dalgada start alacağım için ilk zirveye kadar düşük tempoda gitmek kaçınılmaz. Ondan sonrası bir şekilde gelir diye düşünüyorum.
2024’te CCC’de start alan 2269 kişiden 633’ü DNF olmuş. Organizasyonun maddi yükü malum ve bir o kadar da ciddi hazırlık süreci gerekiyor. 2025’in ilk 9 ayındaki her türlü planımızı bu yarışa endeksledik diyebilirim. Bu yüzden zaman limitlerinde kalarak ve ortamın keyfini alarak DNF olmadan bitirebilmek ilk hedef.
CCC ve UTMB’yi kıyaslayıp UTMB daha kolay geldi diyen ilk kişi olabilirsiniz Şimdiden başarılar dilerim.