UTMB, CCC ve OCC (2025) kayıt

UTMB, CCC ve OCC ön kayıt yaptıran oldu mu?. Site yoğunluk nedeniyle özür dilemiş. 2025 yılı için hak kazananları bu başlıkta belki öğrenmiş oluruz.

5 Beğeni

Ben de önceki yıllarda iki (veya daha fazla) kişiden oluşan grup olarak bağlı şekilde kuraya katılan ve katılım hakkı elde eden olup olmadığını merak ediyorum.

Kuraya bu şekilde katılmanın şansımızı önemli ölçüde düşüren bir seçenek olduğunun farkındayım ama bu şekilde gidenlerin olduğunu bilmek cesaret verici olurdu.

3 Beğeni

Benim kura çıktı, bu sene kısmet olursa UTMB’deyim. Umarım sol aşil sakatlığım sorun çıkarmaz da, uygun antrenmanlar yapabilirsem, konaklama, ulaşım vs için gerekenler yapıldı. Geçen hafta Efeler Yolu’nda 84 km’lik bir antrenman koşusu yaptım. Raporunu daha sonra yazarım, ancak o günden beri sol ayak yine sorunlu. Diğer katılacaklar da artık ellerini kaldırırlarsa tanışırız.

Sevgiler…

12 Beğeni

Çok sevindim umarım sakatlık geçer zevkle ve onurla parkur sonlanır. Sizin raporlarınızı zevkle okuyup feyz alıyoruz . Tekrar tebrik ediyorum, darısı bizim başımıza

3 Beğeni

Kosuforumda tek katılımcı olarak @fatihtosun sizden başka yok anlaşılan.

2 Beğeni

İkili kura ile ilk denememizde CCC katılım hakkı elde ettik. Konaklama ve ulaşım konuları tamam. Geçen hafta PPS prosedürünü tamamlayıp sisteme sertifika kodunun girişini yaptım. Son olarak birkaç gün önce başvuruları açılan servis otobüslerine kayıt işlemi de tamamlandı. Geriye bir tek zorunlu kurtarma sigortası konusu kaldı. Geçerlilik süresi bir yıl olduğu için mümkün olduğunca geç yapacağım bunu.

Asli gündemimiz olan antrenmanları bir tarafa koyarsak bol bol yarış raporu da okumaya çalışıyorum. Önceki yıllarda CCC koşup kayda alanların vloglarını da izliyorum. Fiziksel olduğu kadar mental hazırlığın da hız kazandığı haftalardayız artık.

Şimdiden başarılar ve iyi antrenmanlar dilerim @fatihtosun bey. Umarım sağlıklı bir şekilde parkurda yer alırsınız. 5 gün öncesinden orada olacağız bir aksilik olmazsa. Chamonix’de görüşürüz :slight_smile:

10 Beğeni

Çok teşekkürler. Hala volüm artırmayı beceremedim. Hep bu hafta çok koşacağım desem de, ancak yarıştan yarışa uzun antrenman yapabiliyorum. CCC, özellikle başlangıcında oldukça zor bir parkur. O yokuşu yardım istasyonu olmadan çıkmaya cesaret edemedim, UTMB daha kolay geldi. Sizlere başarılar diliyorum.

Konaklama için ben Les Houches’i tercih ettim. Hem daha hesaplı, hem yürüme mesafesinde, hem TMB parkurunun başlangıcında, hem de toplu taşıma ile her yere bağlantılı. Gerçi tüm noktalar birbirine bağlı. Siz muhtemelen Courmayeur’da konaklıyorsunuzdur. Merkezdeyseniz görüşebiliriz. Yarıştan 1 hafta önce yerleşmiş olacağım. Pek beklentim olmasa da, belki klimatizasyon ile bitirme şansım artabilir diye düşündüm. Her gün asansörle yüksekte akşamı etmeyi planlıyorum. Bakalım ne olacak.

Şimdiden tebrikler size.

9 Beğeni

Chamonix’de kalacağız. Henüz kuraya katılma konusunu düşünürken Les Houches’e rezervasyon yaptım. Kısa bir süre sonra yakın bir maliyete Chamonix’de bir yer denk geldi ve diğer parkurların start ve finişlerini de yakından takip etmek için oraya karar kıldık.

Hacim ve haftalık yükseklik kazanımı konusunda benim de eksiğim var. En uzun koşum ve en fazla yükseklik kazanımlı yarışım olacağı için start anına kadar da böyle hissetmeye devam edeceğim muhtemelen. Starttan sonrası ise artık keyif alma meselesi. Dediğiniz gibi ilk tırmanış göz korkutucu olsa da muhtemelen son dalgada start alacağım için ilk zirveye kadar düşük tempoda gitmek kaçınılmaz. Ondan sonrası bir şekilde gelir diye düşünüyorum.

2024’te CCC’de start alan 2269 kişiden 633’ü DNF olmuş. Organizasyonun maddi yükü malum ve bir o kadar da ciddi hazırlık süreci gerekiyor. 2025’in ilk 9 ayındaki her türlü planımızı bu yarışa endeksledik diyebilirim. Bu yüzden zaman limitlerinde kalarak ve ortamın keyfini alarak DNF olmadan bitirebilmek ilk hedef.

10 Beğeni

CCC ve UTMB’yi kıyaslayıp UTMB daha kolay geldi diyen ilk kişi olabilirsiniz :slight_smile: Şimdiden başarılar dilerim.

4 Beğeni

Adam tum parkuru video yapmis :smiley:

https://www.youtube.com/@TrailWithBen

UTMB ilk 10 saat

17 Beğeni

Coğrafyayı, ortamı, zemini net şekilde görebileceğiniz hazine gibi videolar. 3 farklı videoyla parkurun tamamını gündüz gözüyle çekmiş. UTMB’ye katılacakları zihinsel olarak da yarışa hazırlayacağını düşündüğümden kesinlikle tavsiye ediyorum. (Hızlı da izleseniz ciddi anlamda fikir sahibi oluyorsunuz.) Katılacak herkese şimdiden başarılar. Kolay gelsin.

7 Beğeni

En uygun başlık burası gibi görünüyor:

Bu sene yine izlemesi çok keyifli olacağa benziyor. Katılacak/katılması beklenen başlıca koşucular ise şu şekilde(kesinleşenleri kalın yazdım):

UTMB Erkekler

• Tom Evans
  • Francois Dhaene
  • Jon Albon
  • Ludovic Pommeret
  • Germain Grangier
  • Dmitry Mityaev
  • Hayden Hawks
  • Thibaut Garrivier
  • vee Anton Krupicka:tada::tada::tada:

UTMB Kadınlar

• Courtney Dauwalter
  • Henriette Albon
  • Abby Hall
  • Heather Jackson
  • Ekaterina Mityaev
  • Ruth Croft

CCC Erkekler

• Eli Hemming
  • David Sinclair
  • Francesco Puppi
  • Chris Myers

CCC Kadınlar

• Caitlin Fielder
  • Dani Moreno
  • Toni McCann
  • Sylvia Nordskar
  • Hau Ha Thi

OCC Erkekler

• Luca Del Pero
  • Antonio Martines Perez
  • Davide Mangini
  • Roberto Delorenzi
  • Peter Engdhal

OCC Kadınlar

• Miao Yao
  • Saro Alonso Büyük ihtimalle son sakatlığından dolayı çekilecektir.
  • Judith Wyder
  • Sophia Laukli
  • veeee Maude Mathys:tada::tada:

Tabi bu araştırmayı kendim yapmadım. X’teBrady Holmer hazırlamış. Kaynak belirtmeden bitirmemiş olayım. Liste sanırım sürekli güncelleniyor. Çünkü ilk paylaştığında Jim Walmsley vardı, fakat şu anda görünmüyor. Onu da şuraya ekliyorum:

16 Beğeni

Esas ETC start listesi şaşırtıcı… :pinched_fingers:

2 Beğeni

Heyelan nedeniyle UTMB parkurunda değişiklikler yapılmış. Chamonix - Les Houches arası değişmiş ve yeni start saati 17.45 olarak belirlenmiş. Ayrıca 41’inci km’deki La Balme istasyonu iptal edilmiş, bunu telafi etmek için de öncesindeki ve sonrasındaki istasyonlar takviye edilecekmiş. Bu iki CP arası yaklaşık +1300 m yükseklik kazanımı içeren 20 km’lik bir bölüm haline gelmiş.

https://www.strava.com/clubs/146083/posts/38628708

Siz de görmüşsünüzdür muhtemelen @fatihtosun . Beslenme planlarına ufak dokunuşlar gerekebilir.

5 Beğeni

Katılımcı listesi oldukça güzel! Bu yıl PTL’ye de bizden iki takım katılacak (Derya Duman ve Soner Büyükatalay ile Serkan ve ben). Parkur henüz açıklanmadı, gelecek hafta açıklanmasını bekliyoruz. UTMB haftasında konaklama arayanlar için 23-28 Ağustos tarihleri arasında Chamonix merkezde uygun fiyatlı bir seçenek olabilir. İlgilenenler kişisel mesaj gönderebilirler.

13 Beğeni

Ben de gördüm, daha doğrusu mail ile bilgi geldi. “15 dakika erken başlayacak, ancak cut-off saatleri değişmeyecek” olarak yazıyor. Bunu Cut-Off süreleri değişmeyecek olarak mı, yoksa toplam süre 15 dakika uzayacak mı olarak anlamam gerekir, karar veremedim. Net olarak açıklanmamış. Benim gibi süre konusunda sıkıntı yaşayacak biri için 15 dakika ek süre bazen kurtarıcı olabilir. Hayra yordum. Muhtemelen heyelan nedeniyle tıkanan yollar nedeniyle sıkışıklık yaşanacağı için ek süre tanınmış diyorum. Herhalde daha ayrıntılı bilgi gelir yakında.

Bu arada, “İşin o 15 dakikaya kaldıysa, hiç gitme” diyenler olabilir. Yerden göğe haklılar. Maksat biraz da kendi sınırımı görmek. Zaten tamamlayamama oranı %40’larda olan bir etkinlikte çok hırslı olmaya gerek yok.

12 Beğeni

Şimdiden tebrikler. Başarılar diliyorum.

2 Beğeni

Tüm kategoriler için resmi kayıtlı koşucu listeleri nihayet yayınlandı:

Ayrıca, geçen yılın tüm kategorileri için yeni bir istatistik arayüzü oluşturulmuş. Kayıtlı koşucuların yaş ve index puanı kümelenmeleri, bitirenlerin süre dağılımları, CP’lere göre yarışı bırakma sayıları gibi meraklısına ilginç gelecek birçok veriye ulaşılabiliyor.

6 Beğeni

Bildiriden benim de anladığım tüm koşuculara fazladan 15 dakika zaman verilmiş. Kolaylıklar ve başarılar :+1:

4 Beğeni

Evet. Mesafe 2 km kadar uzamış, yükselme 200 metre kadar artmış. Telafi etmek için 15 dakika ek süre verilmiş.

Çok teşekkürler.

4 Beğeni