2 gündür güneşli ve sıcak giden hava dün gece itibarıyla yağmura döndü. Bugün de ara ara sağanak şeklinde yağıyor. TDS parkurunda ufak değişiklikler yapılmıştı. Az önce de OCC parkurunun değiştirildiği ve 2 saat geç başlayacağı duyuruldu. Mesafesi 61 km’ye çıkarılmış ancak yükseklik kazanımı biraz azaltılmış.
Bizim CCC parkuru için henüz bir gelişme yok. Kaderimizi bekliyoruz UTMB için de yeni bir duyuru yapılmadı. Umarım değişikliğe gerek kalmaz.
OCC için su geçirmez pantolon ve su geçirmez eldiven ilave zorunlu ekipman uyarısı gelmiş. CCC de basic kit yeterli yazmışlar UTMB hesabında. Şimdiden başarılar, iyi eğelenceler
Onur ve Uğur Ernalbant’lar yanyana bitirdi. (41:39). Mehmet Güven de tamamladı. (42:29) En düşük indeksli Uğur Ernalbant’ın en önce bitirmesi ilginç oldu
Hilmi Güven, Özgür Öktem ve Mustafa Kütük bıraktılar. TDS’de başka temsilcimiz kalmadı.
Hala ciddi bir yarışmacı kitlesi bitirmek için debeleniyor. Bir kafede biramı içerken eşimle birlikte geçenlere alkış tutuyoruz. Neredeyse süre bitti, gelenler bitmedi bir türlü.
PTL, dağcılık sayılır, onu dışarıda bırakırsak, en zor ve teknik yarış TDS. UTMB ile aynı yükseklik kazancına sahip, yaklaşık aynı süre veriliyor. Biraz daha kısa, yaklaşık 150 km. Ancak bu bir avantaj sağlamıyor, çok daha teknik bir parkurdan geçiyor. Belki tek avantajı, gece yarısı başlayıp akşam bittiği için, gün ışığından daha fazla yararlanması. Bir avantaj sayılabilirse…
Bitiren ve cesaret edip katılanları kutluyorum. Darısı hepimizin başına.
Ankara’dan tam malzeme çıktık yola ama büyük de bir badire atlattık İki valizimiz de uçağa alınmamış. İlk şoku atlatıp buradan hepsini satın aldık ama batonlar hariç hiçbiri daha önce denediğimiz ürünler değildi. Özellikle de jel konusu canımızı çok sıktı.
Neyse ki 2 gün gecikmeli de olsa bagajlarımızı getirip teslim ettiler. Direkten döndük desek yeridir
Bu benim de korkumdu. Aktarmalı uçuşlarda nadiren de olsa başıma geiyordu. En azından yarışa katılabilecek kadar malzemeyi, özellikle pahalı olanları kabin bagajı ile yanıma aldım. Batonlar ve bir kısım yedekler ile günlük giysiler bagajda gitti.
Cenevre’de bagajlar geldi, bizimki yok. Bant durdu. Gittim sordum, daha gelecek dediler, bekledik, bant yine çalıştı, yine durdu, yine gelmedi.
Yine sordum, bekleyin dediler. En sonunda 8-10 bagajla birlikte geldi. Şükür dedim ama korkusu yetti. Yine de hiç gelmeseydi, baton ve beslenme desteği alışverişi ile idare edebilecektim. Aktarmalı uçuşlarda göz önüne almanızı öneririm.
Haklısınız hocam. Biz de aynı kaygıyla kabin boy valizi içeri alsak mı diye düşündük ama son anda ikisini de bagaja verelim, aktarma sırasında rahat hareket ederiz dedik. Aktarmada rahat ettik ama üzerine Chamonix’de bayağı mağaza dolaşmış olduk
Tam yayını açtığım an, Jim birinci giden İtalyan atlet Cristian Minoggio’yu geçti, son birkaç km kalmıştı finişe. 20 sn farkla bitirdiler. Ben Cristian birinci olsa daha çok sevinirdim, 41 yaşında veteran bir koşucuymuş.
Cut-off’a az bir süre kala olsa da bitirdik İlk 100k yarışımızın detaylarına iyice dinlendikten sonra girerim. Desteğini gösteren herkese teşekkürler.
@fatihtosun abi de mücadelesine devam ediyor. Bizim rotaya girmiş ve Grand Col Ferret tırmanışında şu an. Sağlıkla bitirir umarım o da. Dün yağmur çamurla sa mücadele verdik ama bu gece yağmur beklenmiyor gibi neyse ki.
Fatih hoca son cp olan La Flegere yokuşunda. Yarım saat sonra cut off var burada. Ona takılmazsa eğer son finisher olabilir Chamonix’de. Müthiş mücadele veriyor gerçekten. Size de çok tebrikler bu arada.