Uluslararası Kayseri Yarı Maraton 2023

Merhaba,

Tek kelimeyle kusursuz bir organizasyondu. Hatta bence bir çok belediyeye zevkli bir yarı maraton nasıl yapılır ve bir yarış nasıl karnaval havasında olur ders niyetine gösterilmeli.

Hatta şöyle karşılaştırma yapayım. Ilk basta dümdüz git gel parkur olunca duz ve sıkıcı olur diye korkmuştum. Ama her şey kusursuzdu. Özellikle düz parkur üzerinde her 2k. De gelen bando takımı, canlı orkestralar ve özellikle her CP noktasına koyulan vuvuzelali küçük Cheerzone ekipleri muhteşem olmuş. Yıllardır 9 Eylül Yarı Maratonu için verdiğim tavsiyeleri Kayseri belediyesi düşünmüş. Bakin amac sadece kosmak değil. Öyle olsa 365 günü cik ayni caddede koş. Amac bu yarışlari spor festivali haline getirmek ve Kayseri her CP’ye koyduğu küçük çocuklarla Cheerzone olsun 2 farkli canli orkestra olsun başarmış.

Yarışın saatinde başlaması, emanet çantaların sorunsuz teslimi, yaris öncesi Mimar Sinan’in evine ücretsiz tur, finişte verilen Kayseri sucuk ikramı ve her CP’de olan Cheerzone’a bayıldım.

Son not, 3 senede Kayseri de yaris kültürü oturmuş ve spor kültürü olmuş. Valla tebrikler.

15 Beğeni

1:58:00 ile bitirerek 2 saat altında bitirebildiğim ilk yarı maraton 5 yıl üniversitesini okuduğum Kayseri’ye kısmet oldu :blush: O yüzden kesinlikle benim için çok zorlu ve aynı zamanda inanılmaz zevkli geçti. Çünkü sürekli yoğun tempoda sanki 5k koşuyormuş gibi bir hissim vardı.

Bursa’da 4 tur aynı caddeyi koştuktan sonra bu yarışın rotası gayet hoştu. Ayrıca bando takımları ve çocukların sürekli belli noktalarda desteği vs. çok güzeldi. Başlangıç meydanda olduğundan ulaşım ve konaklama da inanılmaz kolaydı.

Yukarıdaki başlık sahibinin tüm olumlu maddelerine katılmakla beraber yarışta sadece su dağıtılması ve bu suyun şişe yerine bardakta olması benim için sıkıntı oldu. Elektroliti karıştırmak işkenceye döndü. En azından muz tarzı basit şeyler olabilirdi diye düşünüyorum. Ayrıca yarış sonrası sucuk-ekmek gerçekten çok ağır ve o ortamda hiç yenmesi çekilecek bir şey değildi. Ekmek ve sucuk kupkuru ve taş gibiydi. Zaten çok gördüm yarım sucuk ekmekleri. Daha makarna tarzı hafif bir şeyler olabilirdi ama Kayseri’nin kültürü sucuk bir şey diyemeyeceğim. Yine de daha taze ve hafif bir ekmeğe olsa ve 200gr ekmeğe 20gr sucuk konmasa güzel bir şey ortaya çıkabilirdi.

Son olarak gidip oraları gördüğüme değen bir yarış oldu. Sırada yeni hedeflere doğru tam gaz devam.

4 Beğeni