Bence de söz konusu elitler değil. Tabi ki emeğiyle, teriyle katılıp isimlerini duyuruyorlar. Gerekli karşılığı ne ise almak en doğal hakları.
Benim de kastım organize olma şekli. Bir firmanın herhangi bir etkinliğe sponsor olması, o etkinliği destekleyen olması demek. Bunun karşılığında da isim bilinirliğini artırmayı amaçlar. Ancak bahsedilen örneklerde sponsorlar desteklenen olmuş oluyor.
Evet otel firması kendi inisiyatifinde fiyat arttırmayı göze alabilir. Ancak, organizasyon firması/heyeti/komisyonu/yönetimi yani sorumluları bu konuda tedbir alabilir diye düşünüyorum. Sponsor ve organizasyon arasında buna dair bir mutabakat sağlanır. Normal katılımcılar da gönül rahatlığı ile katılır. Hatta bir sonraki yılın planını yapar.
Sonuçta esas amaç, elit olsun normal katılımcı olsun, organizasyona katılımı artırmak, katılımcılara bir anı olmak ve yeni insanları teşvik etmek olmalı. Sürdürülebilirlik ve etkinliğin adının büyümesi açısından bu daha verimli olur sanki.
Kaldı ki elit sporcu getirmek için organizasyonunu büyütmen lazım, organizasyonunu büyütmek için normal katılımcı kazanabilmen lazım.
Ben de bu sene 100K koşmak istiyorum ama yarışın gece bitmesi ve finish alanında konaklama imkânımın olmaması beni düşündürüyor. Kendi aracım da olmadığı için o saatte merkeze inme imkanım da yok. İki senedir bu yüzden 66K’yı koşup teleferik kapanmadan önce bitirmeye çalışıyorum . Daha önce 100K’yı koşup benimle aynı durumda olan varsa tecrübelerini paylaşabilir mi?
Finish alanında yukarıda da yazıldığı üzere çadır konaklaması imkanı var. Çadır alanına yakın konumda Çobankaya kamp alanında kullanabileceğiniz ücretsiz duş imkanı var ayrıca. Çadır konaklaması uygun değilse ve Bursa’ya dönme zorunluluğunuz varsa finish alanından Bursa’ya dönüş o kalabalıkta çok zor olmaz. Görevlilerden, gönüllülerden ya da koşuculardan biriyle inebilirsiniz sanki.