Engin Çetinay sosyal medya hesabından 100K parkurunu kaldıracaklarını ve 66K parkurunda büyük değişikler yapılacağını duyurdu. Artık parkur Uludağ Zirve’sinden de geçecek. Yeni parkur daha da ilgi çekici gözüküyor, ne düşünüyorsunuz?
Evet, yeni parkur harika olacak gibi, 66k zaten Türkiye’nin en iyi dağ parkurlarındandı, şimdi tam oldu. Mesafe de 73-75k arası olacak sanırım. Önümüzdeki seneyi iple çekiyorum ![]()
Sevineyim mi üzüleyim mi bilemedim ![]()
66’yı hiç koşmadım ama Zeyniler - Saitabat arasındaki düşük rakımda geçen bölüm düşündükçe canımı sıkıyordu. Buralardan kısılıp daha çok yüksek rakımlarda çizilecek rota anlaşılan. Gönlümden geçen olacak gibi ama mesafe arttı bu sefer…
Sonunda yine çok güzel bir parkur çıkaracaklarına eminim.
Merhabalar. Uludağ Premium Ultra 2026 ultra için bu başlık altında konuşmaya devam edebiliriz.
Dün Engin Çetinay’a özelden sordum. konuyla ilgili bir şey söylemekten kaçındı açıkçası. arkadaşlara iletin biraz daha beklesinler dedi. net bir şey yok henüz. yarışa da kayıt dönemine de daha çok var dedi. Ama gördüğüm kadarıyla 66K parkuru daha zorlu hale gelecek. mesafe ve irtifa artabilir. Sabırsızlıkla bekliyoruz yeni 66K parkurunu.
Ben buralardan kısılacağını düşünmüyorum. Saitabat sonrası 100K rotasındaki göllere bir şekilde uğrayacağız muhtemelen. Tamamen tahmin, hiçbir bilgim yok. Saitabat öncesi kısalması parkur açısından CP ve ulaşım olarak biraz zor olabilir.
Edit: Şöyle bir paylaşım gelmiş, göller bölgesini görecek gibi duruyor şimdilik.
Bu haftasonu Kaçkar hazırlığı kapsamında 4 arkadaş Uludağ zirve rotasını koşmaya karar verdik. Uludağ 66K yarış tecrübelerimiz ve 45K rotasının antrenman koşusundan zirve hattına uzak değildik. Hatta Uludağ zirve ve zirve altında kalan harika göllerin 66K rotasına bu kadar yakın olduğunu koşunca fark ettik. 66K ile 100K birleşim yerinin hemen alt kısmı göllerin bulunduğu noktaymış. Sarıalan’dan başlayarak 45K’nın son kilometreleri olan Softaboğan tarafından giderek küçük zirve ve büyük zirve, ardından göllerin etrafından dönerek 66-100K rotasından küçük zirveden geçerek yine biraz 45K rotasını takip ile ardından yine Sarıalan kamp alanına geldik.
Zirve ve Göller hattı hoşumuza gitti, parkura bu kısımlar dahil olursa gerçekten güzel ve teknik olabilir. Kilimli Göl kenarında çok soğuk akan harika bir çeşme var. Kilimli Göl’e de girerek biraz serinledik, yarışta bu kısım olursa çeşme yanında harika bir CP olur diye düşündük.
(Ben saati küçük zirve civarında yanlışlıkla durdurmuşum, arkadaşların saatlerinde 29-30 arası çıktı parkur)
Not: Yarış dışında da Uludağ çok güzel ve keyifli. Uludağ yarışı özelinde söylemiyorum ama forumda hep tartışmalara sebep olan yarış ücretleri konusunda yarış parkurları yarışlar dışında da hep yerinde duruyor. Yarış kalabalığı ve tantanası olmadan Uludağ’da koşmak ayrı güzel.
Notunuza canı gönülden katılıyorum
Bu sene 3. seferimi yapıcam Uludağa Zafer Bayramı için. 19 mayısta zirveye tek gittim kalan buzullarla başbaşa harika bir dağ günü oldu. 15 temmuz da zirvedeki bayrak yırtıktı onu değiştirmeye gittim harika oldu. Zafer Bayramında da vakit uyarsa göllere hiç bakamadım biraz onlarla ilgilenicem. ![]()
Parkur adı 70K olmuş. Parkur detaylarını gösteren tablo henüz değişmemiş ama gpx datası 72 km veriyor.
Tam olması gereken olmuş bence, 66k da göllerin dibine kadar gelip göremeden sağdan küçük zirveye çıkıyorduk, yeni parkur göller ve zirve ile şimdiden seneyi iple çektiriyor ![]()
Ben de şimdi gpx datasını indirip inceledim. Gerçekten çok güzel olmuş. Göllerin ve Zirvenin dibine kadar gidip teğet geçmektense böyle çok güzel olmuş. Kilimli Gölü’nün hemen yanında suyu buz gibi olan bir çeşme var, sıcak bir Uludağ Ultra olursa o çeşme ve göller serinlemek için harika olur.
Sitede güncellenmiş şekliyle 73 km ve 3661 m+ yükseklik kazanımı görünüyor.
2026 kayıtları açıldı.
Kayıt sayfalarında yazılımsal bir hata sayfası dönüyor. Kısa sürede düzeltirler muhtemelen.
70k kaydımı yaptım ![]()
şimdiden tebrik eder başarılar diliyorum. harika bir parkur. manzaranın tadını çıkarın hocam. daha önce koştunuz mu bilmiyorum ama bu sene bana ‘‘yarış 42. km’den sonra başlıyor’’ demişlerdi
aynen öyleymiş. 42. km ye hem fiziksel hem mental olarak iyi gelmeniz dileğiyle.
Teşekkür ederim, bu sene 66k yı koştum. Ben de tam tersi 42 saitabattan sonra rahatladım, hep tırmanışa geçince gerisi kolay şeklinde gitmiştim. Bana asıl zorlayıcı kısım zeyniler-saitabat arası yerleşim yerlerinden geçilen kısım geldi, sıcak orada etkisini gösteriyor. Seneye parkur göller ve zirve ile tam bir dağ yarışı olacak ![]()