Merhabalar başlıkta yazdığım gibi ultraviole[.]com sitesinden daha önce alışveriş yapan oldu mu güvenilir mi bilgilendirirseniz sevinirim
Firma Etbis e kayıtlı görünüyor şahıs şirketi olarak. Yine de çok güvenilir gelmedi. Mersis no arattığımda artık geçerli olmayan bir site ile ilişkilendirilmiş.
Alisveris yaptim, sorun olmadi. Kisi kendi de bisiklet sporcusu, alisveris oncesi birebir iletisim kurdum. Tekil urun sordum ama ne yazik ki dediler. 1:08 olan urunden kullandim hazirligim sirasinda…
Gözlük satın aldım. Herhangi bir sorunla karşılaşmadım. Geçenlerde de yeni karbonhidratlarına ön sipariş yaptım. İş sahibiyle iletişimde bulundum. Güvenilir diyebilirim.
Bilmiyordum burayı teşekkürler. Oakley çeşidi varmış epey. Güvenilir görünüyor.
Yeni jellerini merak ediyorum. Instagram’da sürekli karşıma çıkıyor. Zaten çok sık kullanmıyorum da uzun antrenmanlarda kullandığım jel markası tuhaf şekilde fiyatları ikiye katladı. Birim fiyatı bu sitedeki 45g’lık jellerin birim fiyatına eşit şu an.
Yukarıda yazdıklarımdan birkaç saat sonra Instagram’da bu sitenin reklamı çıktı ![]()
" UltraEndurance, Türkiye’de ilk kez saf Palatinose™ (izomaltüloz) içeriğiyle formüle edilmiş, düşük glisemik indeksli özel bir karbonhidrat kaynağıdır"
Karbonhidrat içeriği sadece palatinose dan geliyor demek isteniyor sanırım.
Pazarda başka ürünlerde palatinose var . Onthego bodyfuel içeriğinde patentli palatinose görünüyor.
Arkadaşlar selam, ben Melih Küçük Ultraviole[.]com’un sahibiyim.
2024 Mayıs tarihinden beri mağazamız aktif. Sadece oakley bayiliği ile başladığımız serüvende Serdar Anıl Depe ile beraber Sporun her kısmında olan insanlar olarak, piyasadaki ürünlerin dayanıklılık sporcularından ziyade herkese hitap edilerek yapıldığını görüp sahadaki problemleri gözlemleyerek bu tarafa yöneldik. Profesyonel olarak yarışıp antrenman bilimine önem veren 2 sporcu-arkadaş olarak, bu işi yurtdışı standartlarında bilimin önerdiği gibi yapmaya odaklandık.
Çekinceniz ve herhangi bir sorunuz olursa sosyal medya hesaplarımızdan her zaman yazabilirsiniz. İyi antrenmanlar dilerim ![]()
Günaydın Melih Bey, jellerden haber var mı? Teslim tarihi verebiliyor musunuz? Alım yapmıştım, şubat sonu teslimatlar başlayacak şeklinde bilgi gelmişti. Merakla bekliyorum 45 gr karb ![]()
Glisemik indeksi bir besindeki karbonhidratın kana karışma hızını gösterir aslında.
Düşük glisemik indeksi demek o gıdadaki karbonhidrat yavaş kana karışıyor demek.
Bu ise yarışlarda en son isteyeceğim şey. Yarışlarda o tempoda bize hızlıca enerji lazım.
Spor yapmayan ve diyet peşinde koşan sedanter bireyler değiliz. Bu “düşük glisemik indeksi” sloganını onlar için kullanılır. Bu sloganı sporcu için kullanan bir üründen uzak dururum.
Yüksek glisemikli jelleri yarışlarda kullanıyoruz. Düşük glisemikli olanları (bahsi geçen ürün gibi) Zone 2 koşularında yada uzun koşularda kullanabilir miyiz .
Diğer soru ; Maraton yarışlarinda (42 km ) vücut sadece her 30 dakikada bir aldığımız jelleri mi yakıyor yoksa arada vücuttaki yağlardan yada depolanan enerjiden yakıyor mu ?
“Glisemik indeksi” ibaresini kullanan hiçbir ürüne ben şahsen para harcamam.
Antrenmanlarda YM ve daha kısa mesafe için gıdaya ihtiyaç duymam.
Daha uzun mesafe veya süreli koşularda portakal, şeftali gibi yumuşak kolay yutulan meyveler,
veya beyaz unla yapılmış sandviç ekmeğini hafif ıslatıp arasına damak tadıma göre bir şeyler koyup kolay yutulabilir lokmalar haline getirilmiş küçük sandviçler ile işimi görürüm (sandviç yöntemi ile Kapadokya 120k yapmışlığım var).
Weekend training | Strava Mesela böyle bir antrenmanı marketten aldığım abur cuburlar ile yapmıştım. Yani antrenman için öyle bir masraf yapılmasına karşıyım.
Vücut enerji üretimi için sindirdiği gıdalardan gelen glikozu ve yağ asitlerini kullanır.
Yağ oksitleyerek enerji üretimi yavaştır ve belli bir seviyeyi geçmez.
Mesela yetişkin bir erkekte saatte 250 kalori gibi. Daha üstüne çıkmaz. Üstü kan şekerinden temin edilir.
Örneğin 400 kalori/saat gerektiren rahat bir aktivite yapıyorsak 250’si yağdan 150’si glikozdan gelebilir.
Ama örneğin 1000 kalori/saat gerektiren bir maratonda 750’si glikozdan gelmek zorunda kalır.
Ama yetişkin bir erkek kaslarında en fazla 2000 kalorilik glikoz depolayabilir. Yani 2 saat 45dk sonra glikoz biter. Hiç glikoz almadıysak o noktadan sonra 250 kalorilik hareket edebilecek enerji seviyesine inmek zorunda kalırız. 32k’dan sonra bezgin bezgin yürüyen, duvara çarptım diyenler durumu o dur.
Her jel yaklaşık 100 kalori. yarım saatte bir jel ile yaklaşık 7 jel aldığımızı varsayarsak yaklaşık 700 kalori olur. Bu enerji bu tempodaki bir yarışta yaklaşık 1 saatlik ilave enerji (250+750 hesabı ile) sağlar. 3 saat 45dk civarında bezgin bir şekilde yarışı bitirmiş oluruz.
Dipnot: Kaslardaki depolanabilen glikoz miktarı bireyin kas miktarı ile doğrudan orantılıdır. 85kg civarında fit birisi yaklaşık 2000 kalori depolayabilir. 60kg altı elit bir maratoncunun depolama miktarı çok daha az olur. O yüzden 2:10 altı maraton koşanlar jel alımını 15dk’ya kadar düşürebiliyor.
Beslenmede tıpkı Nabız gibi kişiseldir. Bu tür soru işaretlerini antrenmanlarda deneyimleyerek sonuçlandırabilirsiniz. Emin olun en iyisi bu. Sadece biraz sabır ve disiplin
Teşekkür ederim cevaplar için.
Maratondan 2 gün önce bol karbonhidrat ( Makarna vs ) yemek mantıklı mı ?
tek seferde aşırı yükleme çok verimli olmuyor.
3 gün boyunca, örneğin maraton pazar koşulacaksa, perşembe, cuma, cumartesi karbonhidrat alımını vücut ağırlığının her kg si için 10gr olacak şekilde dağıtılırsa hem sindirim için vakit hem şişkinlik vb yan etkiler olmaz hem tam yükleme sağlanır.