Ultra Abant 2026

Başlığını göremediğim için açmak istedim.
14-15 Ağustos tarihlerinde 4 farklı etap üzerinden koşulacak.
Son kayıt tarihi 3 ağustos 00:00’a kadarmış.

Çadır/kamp dışı f/p konaklanabilecek yer bulursam katılmayı düşünüyorum. Konaklama konusunda deneyimi olan var ve paylaşabilirse çok sevinirim.

5 Beğeni

Fiyatlara baktım. Yüksek geldi bana göre

5 Beğeni

İşaretlemeler ve yönlendirmeler konusunda aksaklıklar olmuş, tüm katılımcılar rota yüklemesi yapamamış anlaşılan.

3 Beğeni

18K Forrest Run’da sanki bir durum var gibi. 108 tane diskalifiye görünüyor sistemde.

5 Beğeni

Sürpriz kürsü ihtimali için Abant’ı defterime kaydettim.:face_with_hand_over_mouth::laughing:

7 Beğeni

18 ve 34K parkurunda gidiş-dönüş kesiştiği ve kesişim noktasında görevli olmadığı için insanların büyük bölümü yanlış yola sapmış. İnsanlar fazladan koşmuş. Buna rağmen finisherları inceleyip gerekli mesafeyi karşılamayan kişileri diskalifiye ettiler ve sanıyorum ki sonrasındaki sıralamaya göre ödül töreni yaptılar.

Neredeyse hiçbir şeyi doğru olmayan garip bir yarıştı. Sadece bunu diyebilirim.

12 Beğeni

Her sene istikrarlı bir şekilde daha kötüye giden bir yarış organizasyonu. Bu kadar güzel bir parkurda bu kadar kötü yarış organize edilebilir. Organizatörün diğer yarışı da Tahtalı, forumdaki ve sosyal medyadaki yarış raporlarına/yorumlara bakarak bir sonuç çıkarılabilir.

Madalyadan, cplerden, expo alanından, yarış kitinden vs kaynaklı yarış kötülemek hoşuma gitmiyor ama hepsinden de sınıfta kalınmamalı diye düşünüyorum. Cp görevlilerini hariç tutuyorum. Seneye eğer bu yarış tekrar düzenlenirse okuyanlar için bir uyarı olur umarım. Alın terinizle kazandığınız paranızı daha çok hakeden başka organizasyonlara veriniz.

Beni en çok rahatsız eden noktayı eklemeyi unutmuşum. Geçen senenin işaretleri parkur boyunca hemen hemen her yerde asılı duruyordu. Üzerinden para kazandığı doğaya bunu yapanları da kınıyorum. Her şey belki sineye çekilir ama bu sebeple bile tekrar katılmamayı düşünüyorum. Ben bir jelin kulakçığını yere düşürmemeye çalışırken benim paramla çevre kirliliğine sebep olunuyor.

27 Beğeni

Belki seneye daha da gelişim sağlarlar ama ne yöne doğru bilmiyorum :otter:

• bir çok kişi yazdı , bizlerde her yere yazıp çizdik , hiç mi kimsenin kulağına kar suyu kaçmadı!?
    Abant , tahtalı ve ida yarışlarına özellikle dikkat çekerek yazılar yazdım paylaşımlar yaptım, demek ki yeterli olamadılar…
    neyse çok geçmiş olsun diyelim :raising_hands:t3:
15 Beğeni

Parasını ödediğiniz her şey bir alışveriş aslında.

Burada da bir hizmet alımı söz konusu. Ve düzenli olarak kötüye giden bir markadan sadece doğası vs güzel diye bir hizmeti almaya ben devam etmem.

Malesef ki bu organizatör belki de ülkenin en güzel yerlerinde hem kötü bir hizmet karşılığı veriyor hem de katılımcıların hayatını ciddi tehlikeye atıyor. Örnekleri geçmişteki ida ultra ve tahtalı run to sky.

Ülkede bu işi çok daha güzel yapan organizatörler var kapadokya gidi uludağ ultra gibi. Demek ki hizmetin alıcısı bir tepki koyar hak eden yarışa bütçesini ve ilgisini ayırırsa iyilerle kötüler ayıklanır. Türkiye olarak hala çok başlarındayız. Çok daha iyiye gideceğimizden şüphem yok.

14 Beğeni

Beni örnek alabilirsiniz. Genel klasman 2 :))

1 Beğeni

Gelişmeleri birinci ağızdan aktarayım:

Start esnasında yapılan anonsta ileride jandarmanın bizi yönlendireceği söylendi. Hepimiz jandarmanın yanından geçerek yaklaşık 2. km’de patikaya doğru girdik. Her şey güzel giderken 4-5. km’lerde homurdanmalar oldu. Acaba yanlış yolda mıyız vs. diye. Haritalarımız bizi uyarmadı, çünkü rotadan çıkmamıştık, sadece dönüş yoluna girmiştik. Ben Strava’da haritayı büyüttüğümde ters oku gördüm ve geri döndüm. Tabii ki herkes kararsız kaldı. Doğru yola ulaştığımda arkamızdaki bir çok kişi doğru yola girmişti. Büyük ihtimalle ön gruptan sonra jandarma veya görevliler doğru yönlendirme yaptı. İlk CP’den sonra karşıdan gelenleri gördüm. Bir kısmı devam etmiş, bir kısmı geri dönmüş. Ben de devam ederek 18 km parkuru toplamda 22km koşarak GK 2. olarak bitirdim. 1. olan arkadaş daha erken uyanıp 21 km koşmuş :))

Aslında başta hiç yönlendirme uyarısı almasak muhtemelen hepimiz doğru yolda gidecektik. Ama jandarmaya görev addedilmesi ama (bence) onlara da yeterli bilgi verilmemesi nedeni ile böyle oldu. Yol ayrımlarında oklarla ve tabelalarla yönlendirme yapmak zor olmamalı. Herkes harita ile koşmuyor hatta haritanın nasıl olduğunu bilmiyor. Biz amatör koşucularız, ama benim tahminim kısa mesafelerde katılımcıların en az üçte biri ilk defa patika koşusu deneyimi yaşıyor. Organizasyonların onları da düşünerek yönlendirmeleri iyi yapması gerekirdi.

Bu arada hiç gitmeyenler için parkur çok güzel. Teknik değil, ormanın içinde tamamen patika yolda koşuluyor.

Ayrıca Abant’ı bu mevsimde çok beğendik. Serin ve yemyeşildi.

Bir musibet, bin nasihattan iyidir diyerek inşallah bundan sonraki yarışlarda böyle aksaklıklar yaşanmaz. Evet ben kürsü yaptım ama birçok kişi mutsuz ayrıldı.

6 Beğeni