Merhaba. Çanakkale Belediyesi’nce ilk kez düzenlenecek organizasyonda, 20/04/2025 tarihinde 10 K ve 21 K koşulacak. Edindiğim kısıtlı bilgiye göre parkurlar merkezde olacak. Kayıtlar açıldı.
İlk kez gerçekleşiyorsa tanıtım ve teşviği bol tutmak biraz sansasyon gerek. Kötü bir şekilde başlandı mı o yarış biraz zor düzelir. İlçelerden ulaşım desteği, şehir dışından gelecekler için nasıl start alanına ulaşırım gibi rehberler güzergahın haritası, gpx dosyası falan filan. İnstagram sayfası henüz bir gönderi bile atmamış güzergahtan şimdilik haber yok.
Umarım güzel bir etkinlik olur. Bu sene Nisan ayında çok fazla etkinlik var, katılımı etkileyecektir.
Ben takvime yeni giren özellikle belediyenin yarışlarını elimden geldiğince destekliyorum.
Örneğin Trabzon YM, Adana YM, Kayseri YM, 9 Eylül İzmir YM gibi.
Nasıl başlarsan öyle gider demişler ve bu forumu takip eden Çanakkale belediyesinden birileri varsa umarım burayı okurlar.
1-) Yarışa 3 ay kala paylaşımı geçtim daha yarış kaçta hangi tarihte kayut ücreti be parkur ne hiçbir bilgi yok. Örneğin şimdiden taaa Kasimdaki İstanbul Maratonunun her şeyi belli. Eğer bu sene katılım ve taninirlik istiyorlarsa acil reklam yapmaları şart.
2-) Şahsi fikrim takvim seçimi cok yanlış. Nisan, Mayis ayları yari maratonlar için en dolu ay ve takvime yeni girmeye çalışan yarışlar takvimin daha az yoğun olduğu tarihleri seçerlerse düzenli katılımcılar oluşur. Mesela Ağustosta yarış yapan Eskişehir YM gibi.
3-) Umarım bu yarış yılların Gelibolu yari maratonunun yerini almaz. Bu çok hatali karar olur ama o yarışa alternatif olursa bende elimden geldiğince her sene hem buna hem Gelibolu’ya gelmeye devam ederim.
4-) Eğer yaris bu sene yapılırsa ilk etkinlikte oluşacak sorunları dert etmeyip sonraki seneler için ders alsalar kafi. Mesela kit dağıtımı yoğunluğu, emanet çantalarda yaşanabilecek sorunlar, istasyonda ve CP’lerde su bitmesi, ödül töreni aksaklıkları veya madalyalarin kalitesi gibi gibi sorunlar.
Yukarıdaki sorunları çözerlerse umarım takvimde istikrarlı olan yeni bir yarış kazanmış oluruz.
Merhaba, önümüzdeki haftaya kayıtlar alınmaya başlayacak. Web site üzerinde son eklemeler oluyor. Evet yarış merkezde Truva atının yanından başlayıp yine orada son bulacak. Mümkün oldukça sahil şeridinden koşulacak. #troyahalfmarathon İnstagram adresinden veya troyayarimaratonu.com adresinden önümüzdeki haftadan itibaren bilgilendirmeler başlayacak.
Tarih konusunda da bir önceki hafta İzmir maratonu bir sonra ki haftada İstanbul YM var. iki organizasyon arası bir istasyon olalım istedik. Tabi birde yarış 20 nisanda 25 Nisan’da Çanakkale’de Anzak etkinlikleri oluyor bunu da düşünerek özellikle Avustralya ve ve Yeni Zelandalı sporcuları öncesinde şehrimize gelmesini sağlamak. Yarışmada 10K ve 21K için genel klasmana para ödülü, yaş kategorilerinde SPX mağazalarında geçerli hediye çeki verilecek.
Troya Yarı Maratonu Çanakkale Belediyesi tarafından düzenlenmektedir. Sitesi üzerinden parkuru, eğim tablosu, gpx dosyası, şu su tüm ayrıntısı yayınlanmış ve kayıtları açılmış hayırlısı olsun.
Katılmak istiyorum ama hiç şehir dışı yarışa katılmadım. Beni yol düşündürüyor. Otobüse gece binip sabah koşacak mıyım? Arabayla gitsem ayrı bir maliyet tek başına + yol yorgunluğu. En güzeli bir gün önceden konaklamak ama o da bir maliyet. Siz nasıl yapıyorsunuz şehir dışı maratonlarda? Gece binip sabah yarış alanına gidip kiti alıp yarışa girmek ve öğleden sonra tekrar otobüsle dönmek mantıklı mı?
Maraton hariç çoğu yarışa yarış sabahi gelip kiti alip bu şekilde gitmişligim oluyor.
Eğer daha önceden hic gitmediğim bir şehirse cumartesi gelip otelde kalıyorum ama aynı şehre 1’den fazla gelişim ise yarış sabahi gelmişliğim çok oluyor.
Örneğin Eskişehir Yarı Maratonuna belediye Eskişehir otogardan yarış alanına ücretsiz servis kaldırıyor. Sabah yarışıp öğlen ayni servisle otogara dönüp eve gidebiliyorsunuz.
X şehrinden Y şehrine sabah varıp 4-5 saatlik etkinlikten sonra aynı günde geri dönmek delilik gibi gelebilir ama bu bir hobi ve hobilerde hem mantik hem maliyet aranmaz.
Eğer daha önce hiç Çanakkale’ye gitmediyseniz bu sene 1 gun erkenden gudip gezebilirsiniz. Merkezde ucuz oteller var ve cok guzel bir şehir. Seneye de yarış sabahi gelebilirsiniz.
Herkese iyi günler dilerim.
RunZone5 koşu grubu olarak Çanakkale Troya Yarı Maratonunda harika işler çıkarttık. Ben 01:39:18 ile en iyi yarı maraton derecemi elde ettim.
21k 379 kişi
10k 778 kişi
6k 609 kişi
Koşuyu bitirmiş. İstanbul yarı maratonunun öncesine gelmesininde olumsuz etkisi olmuştur. Zamanla katılımın atabileceğini düşünüyorum.
Merhaba, genel olarak etkinlik güzeldi. Araç ile gece yola çıkıp sabah dinlenmeden yarışmak biraz zor olsa da keyifliydi. Zaten bir hedef sürem yoktu. Bir sonrakine katılacak olursam mutlaka önceden gidip dinlenmeyi düşünüyorum.
Parkur görece (zemin, rüzgar vb.) zordu, açıkta güneş kavurdu, gölgede üşüdük. Ara ara rüzgar zorladı.
Emeği geçenlere teşekkürler.
Bu arada var mıydı bilmiyorum ama koşu ve etkinlik resimlerine bir yerden ulaşabilen oldu mu acaba?
Yarış fotoğrafları havuzu konusunda troya yarımaratonu fotoğraflarını paylaşan bir fotoğrafçıya yönlendiren mesaj vardı ona bakın. Orada bahsi geçen amatör fotoğrafçıların hesaplarını bir kontrol edin.
Merhaba, organizasyon her ne kadar iyi ve başarı geçtiyse de, ne yazık fotoğraf konusu son derece amatör ve başarısız olmuş.
Aynı kişiye ait onlarca peş peşe çekilen , anlamsız çekilen onlarca poz var ama kendime ait sadece bir resim bulabildim. O kadar güzel çekim noktaları varken böyle amatörce olması beni üzdü. Umarım seneye bu konuya özen gösterirler.