Selamlar. Haftalık 30-40 km trail hacmi olan, yarışlarda 20-30 km arası koşan biriyim. Koşu yeleği tavsiyeniz var mı? Bir diğer konu daha çok vücuda bağlı hafif yelek mi tercih etmeliyim (Salomon sense serisi, compressport ultra10 gibi) yoksa mesafeleri uzatacağımı göz önünde bulundurarak büyük hacim ve ultraya göre mi tercih etmeliyim? (Salomon adv serisi gibi) şimdiden teşekkürler sağlıklı koşular ![]()
Merhaba koşu için bel çantaları var şort üzerine giyilebilen esnek bir malzeme, bir tane alıp kullanın, 20-30k antrenman ve yarış için gerekli eşyalarınızı taşır. Daha büyük hacimli bir sırt çantasını yine alabilirsiniz.
Sense pro 5 kullanıyorum. Ultra altı mesafelerde yeterli. Yeleği deneme şansın varsa denemen iyi olur. M beden giyiyorum, yeleği de m beden almıştım. Biraz dar gelmeye başladı. Göğüs ölçüm 100cm.
Salomon active skin 8 ve Salomon Xt 6 kullanıyorum. ikiside iyidir tavsiye ederim, ama bende decathlondan aldığım 500 ml soft flask ve kiprun 2L koşu suluğu var, onlar salomonun suluklarına göre biraz kısa ve geniş olduğu için yeleklerde bulunan suluk ceplerine sokup çıkarması biraz uğraştırıyor. Kiprun 2L koşu suluğu active skin 8 de denemedim ama tam doldurulmadığında uyacak gibi, Salomon Xt 6ya ise tam uydu.
konu sahibinden özür dileyerek, başlık kirliliği olmaması adına sorumu buraya yazmak istiyorum.
Salomon adv 12 satın aldım. S beden. İlk sorum açıklamada eşşek kadar suluk dahil değildir yazdığı için gidip ekstra 2 adet suluk almama rağmen yelek sulukla geldi… Sorum şu, sıkı olmadı sorun yok ama ilk defa yelek aldığım için mi bilemedim bir huzursuz oldum acaba küçük mü oldu diye. Uzun koşu tshirti ve yağmurluk üzerine giydim denemek için hareketsiz halde bir sorun yok ancak ilerleyen dönemde sorun yaşar mıyım diye kararsız kaldım. şansıma m beden de yok. acaba s ile m beden arasında major bir fark var mı? iademi etsem emin olamadım.
@DonQuijote Şahsen küçük beden yeleklerle daha rahat ediyorum. Vücudu daha sıkı sarıyor ve sıkıntı yaratan sürtünmeler olmuyor. İyi durmuyor olabilir ama uzun mesafede nasıl göründüğünden çok bana sağladığı faydaya bakıyorum. Yani üstünüze sıkı sıkı oturuyorsa daha iyi olabilir. Aksi taktirde siz zıpladıkça yelekteki ağırlıktan dolayı yelekte yukarı aşağı hareket edecektir.
Suluklara su doldurup denediniz mi , bir kaç parça küçük eşya da koyun o zaman net anlarsınız.
Yanıtlar için teşekkür ederim. Suları doldurdum, jelleri yükledim, telefonu koydum, sırtta yağmurluk koydum hiçbir rahatsızlık duymadım tshirt ile birlikte. beni kışın kalın giyim endişelendiriyordu ancak Sedat bey yazınca bir ferahlık geldi.
Salomon’un beden değerleri sınırdaysa bir üst bedenin alınmasını tavsiye ederim. Benim öyleydi, kısa yarışlarda problem değilde uzun yarışlarda biraz darlıyor. Bunu gelecekte satın alma yapacaklar için yazdım
size hayırlı olsun.
Yorumunuz için teşekkür ederim. Evet antremanlarda çoğu zaman bel çantası kullanıyorum, ama yarışlarda zorunlu malzemelerdi ekşpmnalardı derken çantaya ihtiyaç duyuluyor. 1 kere de alacağım bir ürün olacağı için kullanışlı olsun istiyorum
Teşekkürler. Evet acı tecrübeyi geçen hafta yaşadım. Adidas terrex techrock satın almıştım. Beden tablosuna göre L tercih ettim ancak bana büyük oldu. Aydında yaşıyorum ve burada deneyebileceğim mağaza ne yazık ki yok. İzmire yolum düşerse inceleyip model ve uygun bedeni satın alacağım artık.
Estağfurullah. Küçük beden almanız yerinde bir tercih olmuş tam beden de bende acı bir tecrübe yaşadım, M-L arası bir ölçüm var M alacağım bende.