Trail Ayakkabısı Öneri

Ultra trail koşmaya henüz başlayan biri olarak pişman etmeyecek ayakkabı önerisi almak istiyorum. Lütfen denediğiniz tecrübe ettiğiniz memnun kaldığınız bir trail ayakkabısı önerileriniz varsa eksileriyle de birlikte detaylı bilgi verebilir misiniz? :slight_smile:

1 Beğeni

Ultra hayat detayları genelde uzun mesafeler sonucunda kişisel olarak oluşmakta :slight_smile: Hepimizin farklı tarzları var. Hızlı yavaş zamanlı, uzun kısa mesafeli, koşulacak zeminin özelliklerine göre haliyle birden fazla ayakkabımız olabiliyor. Ben sırt çantamda yedek ayakkabı bile taşırım antrenmanlarımda :slight_smile: 10-20 km arası için adidas terrex agravic gtx, 40-50 km için adidas supernova trail modellerini kullandım ve kullanıyorum. Lİkya yolu ve Uludağ ultra da ise ayağım yastıklama açısından boost tabana alışkın olduğu için yol koşuları için de kullandığım Ultraboost parley giydim. Ayaklarım çok rahat ettiğinden mesafenin de benim için bir önemide kalmadı. Bu sene kısmet olursa yine aynı ayakkabı ile koşacağım . Biraz ayağım kayıp düşüyorum ama batonlarla durumu kurtarıyorum her zaman. Yeni bir trail ayakkabı daha aldım geçen ay, onu daha tecrübe edemedim. Adidas two ultra parley. İlk fırsatta Belgrad Ormanını onunla karış karış gezeceğim :slight_smile: Hepsinin de benim için ortak yanı; continental lastik dış kaplama ve boost tabana sahip olmaları ve ayak parmaklarımı rahat ettirmeleri. Rahat hissettiğim ayakkabıdan hemen bir tane daha sipariş verip saklarım gelecek günler için :slight_smile:

1 Beğeni

Ayak biçiminize ,basma şeklinize ve koşacağınız zemine göre değişir .Benim kişisel tercihlerim çamur zeminde salomon speedcross vario 2. Kuru ve kısa mesafelerde hoka torrent .Orta mesafelerde (15 ile 25 K ) arası hoka mafate speed.25k üstü çıkacağım zamanda bana göre en iyi yastıklaması olan la sportiva raptor kullanıyorum .Fakat ülkemizde en çok bulunan marka salomon çok fazla model çıkartıyor gidip deneyerek kendi ayak biçiminize göre olanı illaki bulabilirsiniz.salomon sizi yolda bırakmaz.

3 Beğeni

çok teşekkür ederim tecrübelerinizi paylaştığınız için :pray: bu da en az kişisel deneyimle öğrenmek kadar faydalı :wink:

1 Beğeni

çok teşekkür ederim. şu an bütün yollar salomona çıkıyor. :blush:

Araştırmalarım sonucu ve değerli trailci arkadaşların önerisi ile Salomon sense ride 3 aldım.55 k yaptım şu ana kadar oldukça rahat. Düşünenlere tavsiye ederim.

3 Beğeni

Güle güle kullanın hayırlı olsun

1 Beğeni

teşekkür ederim :pray:

Bugünkü başlıkta “sense ride 3 ayakkabısını duymuştum” dedim ve buradaymış ayakkabı…
@sabonis 'de bugün almış ve umarım memnun kalır, deneyimlerini yazar.:heavy_check_mark:
Düzeltme: Aldığı Nike Zoom Pegasus Turbo 2 ayakkabıyı su yeleği sandım😂Sense ride 3 ü de aldı sandım, ileriye dönük niyet.Güle koşa sağlıkla kullan.

1 Beğeni

yeni başlık açmamak için buraya yazmak istedim.
ayak basışım normal (asics mağazasında test yaptırmıştım.)
ayak bileğim ve genel olarak vücudum incedir.
yılda 3-4 kez mini traillere katılıyorum maksimum 15 km olacak şekilde.
bütçemi yormayacak şekilde önerilere açığım (maks 7.000tl)

1 Beğeni

Şuan intersportta iyi indirim var.

Salomon ultra glide 3

Hoka speedgoat 6

Merrel agility peak 5

Bunların hepsinin ihtiyacını karşılayacağını düşünüyorum.

1 Beğeni

İlave olarak Hoka Mafate 5 de uygun :blush:

2 Beğeni

merrel agility 5 modelinin 44 numarasını sipariş verdim umarım numarada arıza çıkmaz hoş çıksa bile epey ucuza geliyor ihtiyacı olan birine veririm. teşekkürler :slight_smile:

2 Beğeni

O ayakkabıyı 570 km dağ tepe giydim hâlâ sapasağlam. Giysem rahat 1000 e kadar gidecek.

1 Beğeni

Merhaba, trail koşusuna başlamak istiyorum. İndirimde olan bu tarz bir Adidas Terrex ayakkabı aldım, bu ayakkabı ile Aydos gibi tepelerde 10-15km’lik trail koşusu yapılır mı, yoksa daha çok günlük kullanım için mi? Trail için ne önerirsiniz, teşekkürler.

Eğer düz toprak yolda koşacaksanız hepsi olur fakat teknik parkuru olan bakın az bir şey bile olabilir ki trail parkurlarının tamamında az da olsa hoplama, zıplama, kayadan inme, taş, eğilme vs vardır. Arazi asla affetmez. Zemini hissetmediğiniz aşırı pofidik tabanlı bir ayakkabı ile minik bir taşa basıp bileğinizi burkmanız çok olası(kırılma bile olabilir ki şu an isim vermeyim ironman kadınlar win olan bir sporcumuz bileğini kırmıştı asics pofidiklerle) Hele ki belli km ler ve süreler sonra ayaklar otomatiğe bağlıyor ve takılmalar düşmeler başlıyor, his ve koordinasyon yavaşlıyor. Geçen yıl Babadağ Ultra 56k yarışında 30.km sonrası ayaklarım otomatik portakala bağlamıştı ve iki defa düştüm. Lütfen trail de ayakkabı seçimi en önemlisi gerisi boş. Sakın zemini hissedemediğiniz ayakkabı ile yarışlara girmeyin. Üzülürsünüz…

3 Beğeni

Katılıyorum, örneğin Salomon Sense Ride 5 bu bahsedilen his için iyi bir ayakkabı.

2 Beğeni