30K - 450K arasi bes tane yarisin yapildigi TORX trail serisi birazdan 450K uzunlugundaki Tor Des Glaciers ile basliyor. 200 kosucu 450 kilometrelik parkuru 190 saat icinde bitirmek icin kosacaklar.
Kosanlar arasinda tanidik isimler de var. Serkan Girgin, Sertan Girgin, Deniz Iren ve Banu Aysolmaz TORX’in en uzun parkurunda kosuyor olacaklar. Girgin kardesler forumun yabancisi degiller.
Genclere basarilar dileyelim. Ayaklarina tas degmesin diyesim var ama o parkurda biraz zor.
Deniz ve Banu , koşu camiasının tanıdığı , Türkiye’nin ilk ultracı tayfasındandır.Sonra onlar da ‘‘o iyi insanlar, o güzel atlara binip gitti;,.. ’’ hesabı gittiler buralardan. Bu parkur zaten Serkan ve Sertan’ın arka bahçesi sayılır.Neredeyse her haftasonu yaptıkları bir aktivite :)) Ben de kendime Swisspeaks Ultra 700k yapacak bir yoldaş arıyorum, ilanen duyurulur
Girgin kardeşler ilk yapılan tor des glaciers yarışına da katılmışlardı, tor 330 u belli bir süre altında bitirenlere davet gelmişti sanırım. Bloglarında harika yazıları var tavsiye ederim
Çok teşekkürler! Tor des Glaciers gerçekten güzel ama zorlu bir yarış. Tor des Geants’dan karakter olarak oldukça farklı. Mesafenin yanı sıra parkur yüksek dağlara daha fazla yaklaşıyor, dolayısıyla hem geçitler daha yüksek, hem de zemin kayalık ve teknik. Bu yıl özellikle ikinci gün koşullar ağırdı. Önce yağmur, sonrasında kar ve gece kar tipisinden geçtik. Diğer günlerde genel olarak güneşli bir hava oldu.
Kişisel olarak değerlendirirsek, ben ilk gün mide problemi yaşadım. Koşu uzun olduğu için bu tür problemleri dinlenme ile atlatabiliyorsunuz. İlk uykudan sonra düzeldi, sonrasında kontrollü ve iyi bir tempoda devam ederek 146 saatte 14. sırada koşuyu tamamladım. 2019 yılında yarış ilk kez düzenlendiğinde 168 saatte bitirebilmiştik, süreyi yaklaşık olarak bir gün azaltma şansı oldu. Serkan PTL sonrası yorgunluğu tam olarak atamamıştı. Onun için daha yavaş koştu. İlk 75 km’de birlikteydik sonra o beni önden gönderdi. Parkur geri kalanında önemli bir kısmını Deniz, Banu ve Serkan birlikte veya birbirlerine yakın koştular. Banu maalesef nefes probleminden dolayı 310. km’de yarışı bırakmak zorunda kaldı. Deniz ve Serkan ise 175 saatte 52 ve 53. olarak koşuyu tamamladılar. 195 koşucu start aldı (katılım 200 koşucu ile limitli), 89 koşucu başarıyla tamamladı (~ %45).
Yukarıda bahsi geçen yazıyı Girgince! - Buzulların Turu - Tor des Glaciers 2019 adresinde bulabilirsiniz. Sanırım bu yıl için yeni yazı yazmayız ama şahsen Deniz ve Banu’dan koşunun hikayesini bekliyorum!