Topuğum uzun süredir ağrıyor ve bu topuk bölgesinde 8 çeşit sorun varmış.Topuk ağrısı yaşayanlar şu anlatımdan çeşit konusunda fikir edinebilir, elbette YouTube’da denildiği gibi doktorun görmesi, tetkik vs önemli(sorumluluk retti )
1-4-5 nolu maddeler için forumda konular gördüm (yanılabilirimde).
Benim sorun 2.
Adını bile anmazdım ama Baxter diye aratınca biri burayı bulsun.Standart yürümede korkunç birşey yok, koşu etkiliyor.Youtube’da çok kaynak var.Geçmeme konusunda ısrar ederse, aylar geçti, ortapedist randevusu görünecek.
Sırt ağrısı, sinir ağrısı yani ayak dışında nedenlerde olabileceği de bilinmeli.
İhtiyaç duyulmasını istemem ama ihtiyaç duyanın da faydalanabileceği güzel bir paylaşım Daha önce bir paylaşımınızda bahsetmiştiniz topuk ağrınızdan Allahtan acil şifalar dilerim Umarım tez zamanda antremanlarınıza ağrısız devam edersiniz
Beni tam 1 yıl koşturmayan Tarsal Tunnel Syndrome ile ilgili tecrübelerimi paylaşayım. Önce sağ ayağımın bilek kısmında bir hassasiyet başladı. Çok önemsemedim. ilerleyen zamanlarda bu aşağı doğru indi tam topuğun bitip arkın başladığı yani 2 numaralı yerde bir şişme gerçekleşti. Daha önce sol ayakta plantar fasciitis yaşadığım için onla karıştırdım. Doktora gitmeden onu nasıl geçirdiysem aynı şeyleri yapmaya başladım. Tabii işe yaramadı. Sonra sol ayağımı iyileştiren doktor Selim Muğrabi’ye gittim. Önce MR istedi, sonra EMG (sinir testi) istedi. Teşhisi de sinir sıkışması olarak koydu. Bu arada ayak parmaklarında özellikle baş parmakta uyuşmalar başlamıştı. Araba kullandıktan sonra topuğumdaki ağrı çok daha kötü oluyordu.
Doktor ameliyat dedi. Bu tip şeyleri ameliyatsız çözme taraftarı olan ben bunu istemedim. Bu arada Skechers’ın arch destekli go walk model ayakkabısını almıştım ve onu giymeye başladıktan sonra topuğumdaki ağrıda hafifleme başlamıştı. Bunu doktora söyledim ve ameliyat olmak istemediğimi belirttim. O da yeşil reçeteye bağlı bir hap ve yanında da b vitamini verdi. 40 gün kullanmamı istedi. 40 gün sonra ağrım bayağı azalmıştı. Doktor koşabileceğimi söyledi ve ben de koşuya yeniden başladım. Ekim 2023’den beri şu anda sıkıntı yok. Ama bileğimdeki hassasiyet zaman zaman yeniden oluşuyor. O zaman da hemen bölgeyi yumuşatacak jel yağ vs bir şeyler kullanıyorum. Bir de denge topu hem bölgeyi kuvvetlendirmek hem de rahatlatmak açısından çok işe yarıyor.