Team Kronos'un bu yaptığı sizce doğru mu?

Bana doğru görünmüyor

Trail Run Aydos koşusuna kayıt olanlara Uğur Mumcu Koşusu için öncelikli katılım hakkı vereceklermiş. Uğur Mumcu Koşusunu Team Kronos organize ediyor olsa da biz bu koşuyu Kartal Belediyesi’ne ait diye biliyoruz. Team Kronos bunu yapmak için belediyeden izin aldı mı merak ediyorum?

Biliyorsunuz Uğur Mumcu kontenjanı açılması ile kapanması bir olacak kadar hızlı doluyor. Durum böyle iken daha açılmadan 400 kontenjanın gitmesi bize haksızlık değil mi?

2 Beğeni

Kaynak hani Uğur mumcu kontenjanı 1500 aydos kontenjanı ise 400 kişi. 400 kişinin 300 kişisi kaydolsa gene de haksızlık. Uğur mumcu koşusunun sahibi Kartal belediyesine tepki gösterilmeli.

Edit: şöyle bir şey buldum Redirecting... kontenjan el altından dağıtılmasını doğru bulmadım.

2 Beğeni

Team Kronos, Salomon Trail Run Aydos koşusuna baktı katılım az iş güzarlık yapmaya çalışıyor. Faruk’un işleri… Koca markayı arkasına almış saçma etkinliklere sponsor ediyor.

2 Beğeni

Her iki yarışı da 10 yıldan fazla bir süredir özenle organize edip İstanbul ve Türkiye’de koşu kültürünün yerleşmesine doğrudan olumlu katkı yapan bir ekibe bence haksızlık ediyorsunuz.

Uğur Mumcu yarışı ücretsiz düzenlendiği için insanlar kayıt olup gelmeyebiliyor. Hali hazırda gelecek olanlara öncelik vermekte bir hata yok. Daha önceki yıllarda da bu uygulama vardı.

4 Beğeni

Herkesin yazdığının kendisini bağladığını söylemeye gerek yok sanırım. Genel görüşün yukarıdaki gibi olduğunu sanmıyorum. Ekip ve marka çok değerli olabilir ancak yapılan doğru görünmüyor. Uğur Mumcu Koşusu tümüyle kendilerine ait bir yarış olsa bunu yapma hakları olurdu ancak belediyeye ait bir koşuda bunu yapma hakları olduğunu düşünmüyorum. Amaç o ise o halde geçtiğimiz yıl kayıt olup gelmeyenlere de bu yıl kayıt kapalı olsun vs.

Bu arada koşunun ücretsiz oluşu çok etken değil o konuda çünkü gönüllü olduğum koşularda çok yakından gördüm ki ücretli koşularda da gelemeyen sayısı epey oluyor.

1 Beğeni

Yakin zaman icinde duzenli araliklarla provokatif basliklar actiginizi goruyorum. Ilgili yaris basliginda dusuncenizi belirtebilirdiniz.

Haksizlik yaptiginizi dusundugunuzu belirten birine genel kani adina soz sahibi oldugunuzu sanarak herkesin dusuncesinin kendisini ilgilendirecegini soylemeniz ironik gorunuyor.

6 Beğeni

Team Kronos’un Kartal Belediyesi ile nasıl bir anlaşma yaptığını, organizasyon hizmeti için herhangi bir ücret alıp almadıklarını, aldılarsa bu ücretin emsallerine uygun olup olmadığını bilmiyoruz. Benim görüşüm, eğer verdikleri organizasyon hizmeti için hiç ücret almadılar veya emsallerine göre daha düşük ücret aldılar ise ve Belediye’yle aralarındaki anlaşmada Aydos’a kayıt olanlara öncelikli kontenjan hakkı tanınacağı yönünde bir mutabakat var ise yapılanın çok da hakkaniyetsiz olmadığı.

Öyle ya da böyle, Kartal Belediyesi kayıt için herhangi bir ücret talep etmese de yarış organizasyonu zahmetli ve masraflı bir süreç. Niyet okumaya varan bir çıkarım olabilir ama eğer Team Kronos organizasyonu ücretsiz veya daha düşük ücretle yapmayı üstleniyorsa, kendilerinin düzenlediği diğer bir organizasyona öncelikli kontenjan tanımaları bana makul geliyor.

Koşunun fedakarlık gerektiren ve sevmeden yapılmasının mümkün olmadığı bir spor olduğu konusunda hemfikiriz. Ancak hemfikir olmamız gerektiren bir diğer konu, yarış maliyetlerinin çok arttığı ve sapla samanı birbirine karıştırmadan organizasyon için fahiş ücret talep edenlerle makul seviyede ücret talep eden organizatörleri birbirine karıştırmamak olmalı.

Uğur Mumcu koşusu yıllardan beri ücretsiz yapılan bir etkinlik olduğu için ücretsiz katılım hakkımızı elbette sahiplenmeliyiz, ancak sahiplenmemiz gereken bir diğer mesele de makul ücretlerle etkinlik düzenleyen (buraya İstfast10K yönünden bir şerh düşmeliyim, 1.350 TL katılım ücreti yönünden ben de Team Kronos’u epey eleştirdim/eleştiriyorum) organizatörlerin bu etkinlikleri organize etmeye devam etme yönündeki motivasyonları olmalı.

Ha, Team Kronos Kartal Belediyesi’yle yaptığı anlaşma kapsamında organizasyon hizmeti için emsallerine uygun veya daha fazla bir ücret ödeneceği konusunda anlaşmış ise, bu durumda Aydos’a kayıt olanlara öncelikli kontenjan hakkı tanınması sizin de belirttiğiniz gibi hakkaniyetsiz olmuş olur.

1 Beğeni

Belediye’nin organizasyonunu üstlenen ekibin belediye ile anlaşma yaparken kendi organizasyonu için bir öncelik istemesinde bir gariplik göremedim ben. Ekibin hem kendi organizasyonlarının reklamını yapıp hem de Aydos’ta neredeyse aile olmuş koşucuların her iki yarışta da koşmalarına ön ayak olabilecekleri - malum Uğur Mumcu yol koşusunda kontenjanlar anında doluyor- bir teklif sunmuş olmalarının nesi garip olabilir. Belediye de demek ki teklifi kabul etmiş ki böyle bir duyuru yapılmış. Problem olan kısım nerede anlayamadım açıkçası.

Her iki yarışın kontenjan sayısı aynı olsa ve Aydos’a kayıt olmayan Uğur Mumcu’da koşamaz dense eleştirinizi anlayabilirdim de öyle bir durum yok. Bunu hakkını vere vere UTMB yapıyor ve UTMB’nin reklam politikalarını eleştirmeyi bırakın taş toplama peşinde oradan oraya bilet kovalandığı oluyor (Neyse bu bambaşka bir konu.)

Koşucuları dolandırmak istemişler gibi bir tepki verilmesini fazla agresif buldum. Bana doğru görünmeyen tek kısım; katılmadığım eleştirilerinizi açıkça hedef gösteren, linçleyen bir üslupla yapmanız oldu.

3 Beğeni

15 ocakta ihale yapılmış 1500 kişilik koşu organizasyonu hizmet işini (ekap tan bakabilirsiniz) belediye iştiraki bir şirket 1423000 tl bedelle almış sonraki bu şirket bizim bilmediğimiz şartlarla team kronos la anlaşma imzalıyor hizmetin bir kısmının gerçekleşmesini bir bedelle team kronos’a yüklüyor.

1500 kişilik kontenjanın 400 kişilik kısmının organizasyonu yapan şirkete revize edilmesi sözleşme de var mı varsa bile bu etik mi bugün 400 kişi olur yarın ses çıkarmazsanız 1000 kişi olur.

2 Beğeni

Kimden bahsediyorsunuz?

Kendi görüşümü nazikçe belirttim ve sizlerinki öğrenmek için de başlık açtım. Bunda ne sakınca var anlamadım? Kimseye tek kötü söz edilmedi. Provokasyonun en güzelini şu an siz yapıyorsunuz. Başlık açma hakkım var ve açtım. Kural dışı bir şey var ise silinir gider değil mi!?

Para ödeyerek ücretsiz bir hizmeti almak için avantaj sağlayan bir uygulama. Oyunlardaki Pay2Win sistemine benzetiyorum ve etik bulmuyorum.

4 Beğeni

Başlık altındaki eleştirilerin genelinden bahsetmekle birlikte açtığınız başlığın ve ilk cümlenizin de tahrik edici olduğunu düşündüğümü belirtmeliyim. “Organizasyonlar arası kontenjan öncelikleri” gibi bir konu açıp x yarışının y yarışına kontenjan önceliği vermesi üzerine bir fikir alış verişi yapılabilir. Bu önceliklerin çerçevesi hakkında yorum yapılabilir. Belirttiğim gibi bu gibi anlaşmalar (indirim, öncelik vs.) pek çok yarışta oluyor. Ancak böyle bir başlık altındaki konuşmalar; tek bir markayı eleştiren, şahsa yönelik işgüzar denilen, el altından kontenjan dağıtılması gibi kulaktan dolma bilgilerin ortaya atıldığı bir yere varabiliyor.

@yavz0r 'un belirttiği gibi bu yarışa spesifik bir derdiniz varsa da bunu direk yarış başlığı altına yazabilirdiniz. Bunun yerine ayrıca bir başlık açıp tek bir organizasyon ekibi üzerine sorular sormak bana kalırsa hedef gösteren bir üslup olmuş.

2 Beğeni

Üzüldüm bu şekilde anlaşılmasına çünkü kimseyle bi derdim olmadığını açıkça belirttim. Ki uzaktan gördüğüm kadarıyla ve yaptığı işlerle Team Kronos ekibi iyi bir ekibe benziyor. Gelecekte destek vermeyi çok isterim. Dolandırıcılık iması ve linçleme yaptığımı söylerseniz hakkımı yemiş olursunuz. Öyle bi niyetim asla yok yazılanlar ortada.

Ekip gönderiyi yorumlara kapatmasaydı aynı soruyu instagram üzerinden de konuşmaya açardım. Ne kötülük var ki bunda? Bu başlık sayesinde @Duman ın paylaştığı bilgileri edindik fena mı oldu. Aklıma geldikçe teşekkür edeceğim kendisine.

Varoluş amacı konuşmak olan bir sitede insanları konuşmaya küstürmeyin lütfen. Forum ve nezaket kuralları dahilinde kim ne isterse, istediği zaman yazar ve bizi de zerre ilgilendirmez.

Ben de sizin gibi genel için yazdım bazılarını, alıntıladığım için yazılanların tümü size gibi düşünmeyin lütfen.

Bu arada aynı soruyu Kartal Belediyesi’ne de soracağım :wink:

2 Beğeni

Belediyenin ücretsiz organizasyonuna ait kontenjanın bir kısmını (ücretli bir organizasyona katılma şartı şeklinde) devretmesi anlaşılır değil. Mevcut 1500 kontenjan üzerine ilave 400 kişi verilmesi daha anlaşılabilir olurdu.

2 Beğeni

Bazı İnsanlar Özellikle tweeter da olumlu olumsuz etkileşim almak hoşlarına gittiği için bu tür paylaşımlar çok yapıyor bu paylaşımda onlardan biri gibi, hep aynı kişi. Karşı Bir Yorum Yapan Kişinin Yorumuna “Gülücük” emojisi atmakta hem saygısızca hemde çocukça. Bu da Benim düşüncem.

4 Beğeni

Yani kabalaşmak istemiyorum ama gerçekten çok üstüme geliyorsunuz!

Komik geldi güldüm size ne!? İstediğim zaman istediğim başlığı açarım size ne!? Yanlış bi şey yapmadığım ortada iken asıl sizin şu yaptığınız ‘‘çocukça’’

Basit bi soru yaa. Olması gerektiği gibi insanlar yazıp geçiyor. Siz de var ise söyleyecek sözünüz söyleyin yok ise neden boş yapıyorsunuz!? Nasıl biri olduğumun, nasıl başlıklar açtığımın muhasebesini burada yapmak ne alaka!?

Bu forumun neden bu kadar ‘‘sakin’’ olduğunu sayenizde daha iyi anlıyorum!

1 Beğeni

“Tıkladığın bağlantı bozuk olabilir veya sayfa kaldırılmış olabilir” demekte.
Belki o fikirden vazgeçmişlerdir.

1 Beğeni

Gönderi silinmiş ise ondandır. Güncellendi bağlantı :+1:

1 Beğeni

“Aydos katılımcıları ayrıca bir sonraki koşumuz olan 14. Uğur Mumcu koşumuza öncelikli ücretsiz kayıt kontenjanı kazanacaklardır.”

Şubatta yapılacak Aydos katılımcısı Ocaktaki Uğur Mumcu anma koşusunu zaman makinesi ile mi katılacak.
Ayrıca bir sonraki koşumuz olan dendiğinde örneğin mart 2025’teki yarışı kasdetersin.Aydos katılımcısı değil Aydos koşusu kayıt olanlarına dersin.

Türkçe katliamı gibi olmuş.

Hani iyilik peşinde koş şu kadar derneğe yardıma vesile olanlara kontenjan tanınsa (bazı maratonlarda var sanırrım) anlarım.
Belediyenin işgüzarlığı bence, patron belediye.Örneğin anma koşusuna 600 kişi katılır her yıl, yüzlerce boşluk olur anlarım katılımı teşvik için.

1 Beğeni