Kullandığım spor ayakkabılar genelde tarağın dış yanından ve baş parmak ucundan yırtılıyor. Ayağım taraklı değil; ancak içe basma (pronasyon) problemim var ve çoğunlukla parmak ucuna basarak yürüdüğümü fark ettim (yürürken hafif zıplıyor gibi görünüyorum).
Bu nedenle Asics Kayano aldım. Yine de önlem almak için sormak istiyorum: Tarak yanına veya baş parmak ucuna ayakkabı içine ped/koruyucu yapıştırmak mantıklı mı?
Benzer durumu yaşayanların tecrübelerini paylaşırlarsa sevinirim.
Teşekkürler.
bende 1 cm boşluk var. normal ayakkabı 42 giyerken, koşu ayakkabım asics 44,5 numara. Ama aldığım her Asics ayakkabım burundan delindi. Asics’i çok sevmemem rağmen , sırf bu yüzden bu markayı bırakacağım herhalde
Konuyla ilgili çözüm beklemediğiniz bir yerde olabilir: Kalf esnekliği.
Eğer yeterince esneme yapmıyorsanız, sürekli gergin kalan baldır kaslarınız zamanla ayak fasyanızı çekme suretiyle bir baskı oluşturmakta. Bu da baş parmağın yönünü yukarı döndürmesinden tutun, ayak tabanında ödem (plantar fasit) oluşumuna kadar türlü sorunları ortaya çıkartabilmekte.
Ayrıca kalfınızın gerginliği kalça ensekliğinizin düşüklüğünden de kaynaklanabilir. Vücut acayip bir makine.
Baş parmak benim de ilk aldığım Kayano serisinde yırtılmıştı. Novablast serisinde bu problemi yaşamadım. Mizuno Waverider’da da 400K’ya gelmeden aynı problemi yaşadım. Ağırlıklı kullandığım Nike ve Hoka ayakkabılarda böyle bir problem yaşamadım. Ayakkabıları genellikle 1000K civarında kullanıyorum.