"Takumi Sen 10" ayakkabı deneyimi

Takumi sen 10 larımı yaklaşık 5 ay sorunsuz kullandıktan sonra 5. Ayda ayakbının baş parmağı ve logo kısmında buyuk yırtıklar oluştu en sonunda yırtık adidas logosunun icindeki telde oldugu icin ayağımı yara yaptı ayakabı cok guzel ama dayanıklılıkta benim gozumde sınıfta kaldı bu sorunu yaşayan başkalırda varmı

3 Beğeni

Şu ana kadar 3 tane Asics ayakkabı kullandım ve hepsi de burunlarından delindi. Aynı modeli başkalarında da görüyorum, onlarda sorun yok. Yırtılma nedeni biraz baş parmak ve tırnak yapısıyla alakalı galiba

2 Beğeni

Toplam kaç km giydiniz ve üst taraf harici köpük ve taban kauçuğun durumu nasıl? Uzun ömürlü bir model olmadığını tahmin ediyorum ve pek fazla uzun kullanım incelemesi bulamadım. Şu anda indirimlerde sıkça gördüğüm bir model.

1 Beğeni

Haftada bir yapılacak interval yada tempo koşuları için uygun. Sürekli günlük antrenman ayakkabısı için kullanacaksanız kısa sürede yıpranıyor

2 Beğeni

Bu amaç için düşünüyorum zaten. Haftada 5-10km giyildiğinde toplam kaç km görür? 300. km de performansı kalır mı, 600 de parçalanır mı?

1 Beğeni

300 km civarında verimi düşüyor maalesef ama bu çoğu tempo ayakkabısı için geçerli.

2 Beğeni

Tempo yada interval için mutlaka takumi benzeri tempo ayakkabısı giyilmesi gerekmiyor.
Günlük koşu ayakkabıları da bu işi yerine getirebiliyor.
Uzun ömürlü tempo ayakkabısı için boston , deviate olabilir. Skechers aero tempo ( fiyatı düşerse) alınabilir.

1 Beğeni

Cok buyuk ihtimalle 150 km den sonra baş parmak kısmı girer ama ben yırtık bir şekilde 150 km rahat kullandım

Toplam 280 km gibi birşey

Yok be hocam ciddi fark oluyor. Günlük ile tempo ayakkabı arasında ki ortalama 50gr ağırlık bile kendini hissettiriyor

Fark olduğu tartışılmaz, tempo ayakkabılarının agresif rocker geometrisi ve hızlanmaya yardımcı olması nedeniyle istenilen paceler yakalanabiliyor.

Bu tip ayakkabılar olmadanda tempo yada interval antrenmanları yapılabilir .
Gerekmez yada farkı olmaz anlamında değil .

2 Beğeni

3 te biri fiyatına olunca insanın alası geliyor ama 280km dayansa km başına 10tl ye gelecek. Km hesabına vurunca fiyat algım kayboluyor. İşe gitmeden çıkıp 10k koşayım desem “bir sigara parası” yakılmış oluyor.

Dayanıklılık için sorun başparmak kısmı ise oraya içeriden tamir yaması yapıştırıp dayanıklılığı arttırabilirim.

Kişiye göre değişmekle beraber bu ayakkabının performansını hissetmek için gerekli tempo nedir? 4 pace 5k yeterli midir yoksa 3.30 1k veya 3 pace 400m gibi intervaller mi gerekir?

Ben kendimden yola cıkarak soyluyorum 4 pacede rahatlıkla hissedersiniz ve aynı zamanda interval için inanılmaz iyi bir ayakabı

İndirim ve banka kampanyalarıyla 2800tl ye gelen ayakkabının bir çiftindeki 3 çubuktan 2 si çatlaktı. Aynı bedenden başka olmadığı için değişim yapılamıyordu. Defolu olduğu için ayıplı ürün ücretin bir kısmının iadesini (yapıştırıp kullanmayı ya da olmazsa diğer çiftin çubuklarını da kesip bir nevi adios gibi kullanmayı düşündüm) veya ürünün iadesini talep ettim. Ücret iadesi yapmadıkları için ürünü iade ettim.