T-shirt Malzeme

Arkadaşlar bu nasıl koşu t-shirt’ü oluyor? %57-59 pamuk/%41-43 polyester. Sırılsıklam olmaz mı?

sportive. com.tr/nike-trail-dri-fit-erkek-turuncu-kosu-t-shirt-fq3914-846-1/?integration_renk=N11&integration_beden=M

2 Beğeni

Nike dri-fit kumaşında kullanılan sanırım cotton tee adıyla
Kimyasal işlem görmüş pamuk fiberi

1 Beğeni

Pek öyle gözükmüyor sipariş vermiştim bildiğin pamuk yani geri iade edeceğim.

1 Beğeni

dri-fit kuru kalmasıyla ve nefes almasıyla ünlü, hepsi aynı karışım değil mi

1 Beğeni

%100 polyester kullanıyorum ben t-shirt’lerde. Hiç güven vermedi bunun kumaşı kullanan varsa yazsın.

2 Beğeni

iki adet var, maalesef kurumuyor. ozellikle serin, soğuk kış koşularında durduğunuz anda ıslak yapısı anında soğuğu hissetmenize neden oluyor.

5 Beğeni

Benimde 1 tane var kurumuyor gündelik kullanıyorum.

Konu dışı ama “Amazon’da adidas own the run ve run it tee” koşu tshirtleri uygun fiyatta bu aralar. Günlük değişiyor gerçi fiyatları :blush:

5 Beğeni

Ben de giydim mangala geldim ne yapalım :grinning_face: Ama koskoca marka nasıl bunu koşu tişörtü diye satıyor anlamış değilim.

4 Beğeni

Aldığım gibi geri iade ettim. Benim de hoşuma gitmedi. Ultrailstore ın ürünlerini kullanan varsa yorum yazabilir misiniz

4 Beğeni

Bugün Neşet Suyu parkurunda giydim. Sabah olmasına rağmen ilk turu bitirirken resmen üzerime kova ile su dökülmüş gibiydi. Bazı yarış sonu verilen ( çok eleştirilen) tişörtler bile bu kadar kötü değil. Koşu malzemesi konusunda nike tam bir hayal kırıklığı benim için.

2 Beğeni

Olur… Olmaz mı, hem de nasıl olur.

Pamuklu kumaştan tişört veya atlet olur. Teri emer. Kendisi ıslanır, üzerine giyilen gömleği ve teni kısmen kuru tutar. Günlük kullanımda terleme yazın olur. İşe de yarar. İslakligi soğuk hissettirmez. Günlük kullanımda kışın terleme ihtimali yok denecek kadar az olduğu için soğuk hissetme konusu gündemde olmaz ama bir şekilde pamuklu giysi ile kışın terlenirse, tene değen pamuklu kumaş illallah dedirtir. Pamuğun en büyük artısı tene yumuşak temasıdır.

Polyesterli giysi teri emmez. Günlük kullanım için -ornegin gomlek altına- yazın giyilmez. Terleme durumunda ter gömleğe daha fazla geçer ve ten üzerinden aşağılara süzülür. Tene teması da pamuklu gibi konforlu değildir. Ama kışın (soğukta) terletici bir aktivite sırasında teri tutmayacagi için tene teması, pamuklu gibi soğukluk hissi yaratmaz.

Dri fit gibi biraz pamuk, biraz polyester ile tasarlanan tisortte ben bir mantık göremiyorum. İki kumasinda artılarını alayım derken, koşullara bağlı bir şekilde iki kumaşın eksileri de gündeme gelebiliyor.

Ben bu tip uretimlere ‘deneme’ diyorum. Çok fazla bilgi, tasarım, öngörü kullanmadan ‘bir de böyle yapalim tutarsa ne ala’ yaklaşımi her türlü ürünün tasarıminda ve üretiminde olabiliyor. Bunu yapanın Nike olmasi veya fiyatının yüksek olmasi birşeyi değiştirmiyor.

5 Beğeni

Nike’ın çok sahtesi var geçenlerde aldığım Nike Dunk ayakkabılar epey başarılı replikaydı iade ettim.Bahsedilen tişörtten giymedim fakat giydiğim Nike giysiler genelde başarılı , pazardan aldıklarım hariç.

3 Beğeni