Suuto Race Pace sorunu

Herkese merhaba,

Son zamanlarda antrenmanlarımda Suunto Race modelini kullanıyorum. Dünkü ınterval antrenmanımda bir şey fark ettim. 600m içerisinde (koşu esnasında) saate baktığımda 4:10 gösterirken 600 metrenin sonunda antrenmanı bitirdiğimde 4’41 ve üzeri pace’ler gördüm. Bunu şimdi 2 görsel ile size açıklayacağım.

Üstteki görselde 400m pace’lerimi görüyorsunuz. Ama bunlar yanlış. Ben Suunto App üzerinde yapılandırılmış antrenman hazırlarken 400 metredeki pace hedefini 3’35 - 3’40 pace olacak şekilde ayarladım ve ona göre koştum. Antrenmanı bitirdiğimde ise görseldeki pace leri görünce şok oldum. Antrenörüme açıklama yapmak zorunda kaldım. Aynı antrenmanı sonlandırdığımda TreaningPeaks’ teki pace grafiğime baktığımda ise aşağıda ki durumla karşılaştım;

Şimdi sorum şu; bu kadar pace farkı nasıl olur? Neden olur? Cihaz mı sorunlu? Bu durumu yaşayan var mı?

1 Beğeni

Selamlar, uzeri kapali indoor atletizm pistinde kostugumda gps cekmedigi icin benzer bir durumla karsilasmistim, bende tersine daha hizli gostermisti (200 metre de 1.50 tempo gibi). Sizde de benzer durum olabilir mi?

1 Beğeni

Ben açık alanda antrenman yaptım Florya sahilde yani GPS sorunu olduğunu düşünmüyorum :confused:

1 Beğeni

Coros larda olan Track Modu Suuntoda da olabilir. Kontrol edin. Pist koşularında Bu Modu açıyorlar

1 Beğeni

Suuntoda track modu yok.
44dk 7,5km olarak görmemen gerek suuntoda hatalıysa.Peki km ve süre nedir? Haritasında sorun gözükmesede kontrol edilebilir.

Süre 46:38 km 7.85 olarak görünüyor.

Aralıklı antrenman planlamamdaki pace’ler ile ilk görseldeki pace’ler birbirinden çok farklı. Ama şunu da fark ettim

Bu görselde ki siyah olan çizgiler anlık pace leriöi gösteriyor ve nasıl oluyorsa doğru! Tek tek baktım ve doğru. Ama antrenanı sonlandır dediğimde profilde gördüğüm o görseller beni şok etti. Ve tüm bağlı uygulamalara o yanlış şekilde gitmiş.

1 Beğeni

iki süre arası 150 saniye ; 10 interval; yaklaşık 15 sn uyumlu; belki 46:38dk 7.85 km koştun ama 15 saniyelik koşu kısımlarını kırptı…150sn de 350m kırpmış.
Saatte -7 görülen bir değer uygulamada -21 görülmüş, soft reset ile çözülmüş,denenebilir.

1 Beğeni

Suunto movescount’u bırakıp app üzerinden senkronizasyona geçtiğinden beri benzer sorunlar bende de oluyor. Tabii benim saat biraz antika 10 yıla yaklaştı o yüzden de olabilir.
App ile değilde bilgisayara kabloyla bağlayıp suuntolink diye programla senkronize ediyorum.

Bendeki sorun 2 saatlik antrenmanı 1:30 e düşürüyor sallıyorum 4:30 pace leri 3:30 falan yapıyor bu yüzden.

1 Beğeni

Çok ilginç gerçekten galiba garmine dönmek daha iyi bir çözüm olacak

1 Beğeni

Pc de Suunto 9 u suuntolink Ile senkronize ederken Race’i pc gormuyor suuntolink’te. Suunto sayfasinda suuntolink eslesen modellerde Race yok, bulamadim.

2 Beğeni

Isınma toparlanma vs de hedef HR değerlerini silebilirsin. Dilersen toparlanması süre, mesafe veya düğmeye başma olarak deneyebilirsin. Kısaca ayarlarda kompleks şeyleri devre dışı bırakıp test edebilirsin.Garmin saat var ve daha kolaysa, siz bilirsiniz.


1 Beğeni

Burda COMPATIBLE PRODUCTS listesinde yok sanırım. Bende Ambit 3 peak var yıllardır taş gibi. Maraton koşup geliyorum, şarjı %80 de. Yıllar içinde çevremdekiler 2. belki 3. garmine geçti, biz halen devam ediyoruz tank gibi bir şey. O yüzden tekrar saat alırsam yine Suunto alırım.

Suunto support’u çok dost canlısıydı. Zamanında HR belt, benim nabzı 220 ölçünce ne oluyor dedim, mesaj attım bana finlandiyadan DHL ile yeni nabız bandı yolladılar. Bir mesaj atın bence.

1 Beğeni

Teşekkür ederim şansımı deneyeceğim :slight_smile:

2 Beğeni

Bir de şöyle bir durum var arkadaşlar en az 10 açık mekan koşusu yaptım saati aldığımdan beri ama laktat eşiği verisini vermiyor. Sizlerde de böyle mi?

20-30 koşuda da gelmeyen varmış. Biri suunto uygulmada suunto plus storedaki coopertest ile laktal eşik değeri görebileceğini yazmış.

Telefonunuzdaki suunto app güncel mi? Yakın zamanda güncelleme geldi. Yıllardır suuntonun farklı modellerini kullandım, şimdi de race kullanıyorum ama hiç bu tarz sorunlarla karşılaşmadım. Saatinizi önce soft reset, olmadı ise hard reset yapmışsınızdır diye düşünüyorum.

1 Beğeni

Merhaba,

Suunto App güncel son sürümAçıkçası henüz resetlemedim. Race modelinee soft reset sağ üstteki
tuşa 12 saniye basılarak yapılan işlem doğru mudur?

1 Beğeni

Evet, 12 sn üstteki düğme soft reset.

Tüm bilgiler için herkese teşekkür ederim. Akşama deneyeceğim bakalım neler olacak :slight_smile:

1 Beğeni