Suunto Spartan Ultra

Epey zamandır dedikodu (rumor) sitelerinde dolaşan geyiği Suunto bugün duyurdu. Spartan Ultra isimli yeni bir model. Çok canavar özellikleri var gibi görünüyor. Renkli ekran çok şık ama neden dokunmatik? Tüm detayları yazmayayım siz inceleyin ama zaten şu an çok az bilgi var.

Bilinen özellikler:

• Renkli dokunmatik ekran
  • Safir cristal cam
  • Barometrik yükseklik
  • Pil süresi (GPS active): 20-200 saat
  • Ağırlık: 73-77 gr
  • Saat içinde accelerometer

Fiyat çok uçuk, bakalım neler olacak…

9 Beğeni

Dokunmatik olmasını bende anlamadım. Aktivite dışında çalışıyordur belki. Özellikler ve görüntüsü heyecan verici. Ağustos diyorlar. Bekleyelim bakalım.

Bütün versiyonlarda safir cam mı var acaba??

Şu ana kadar açıkladıklarından anlaşılan öyle.

Açıkçası şu ana kadar tipi dışında hiçbir şeyini beğenmedim. DCRainmaker batarya süresinin açıklanmadığını söylemiş. Ben de batarya süresiyle ilgili bir bilgi göremedim.

Touch screen’in ne gibi bir sikintisi var?

Benim deneyimime gore kosarken ekran gecisleri cok rahat ve ergonomik oluyor. Hatta Garmin Fenix 4’un de touch screen olmasini bekliyorum.

Fiyatlar çok uçmuş ya. Kıymetli mücevher oldu saatler. :frowning:

Saat hakkinda hala kisitli bilgi var. Su anda bilinen sey, tum spesifikasyonlar Temmuz basinda aciklanacak, Agustos basinda da satista olacak.

Eldeki bilgiler isiginda dusuncelerim soyle. Piyasadaki hicbir saat kusursuz degil, eminim bu saat de kusursuz olmayacak. Bunun bir sebebi bence kosu / triatlon dunyasinin cok genis olmasi. Oyle bir saat yapacaksiniz ki hem 5-10K kosanlara hem 20-30 saat kosanlara hitap etsin. Hem yolda kosanlar sevsin, hem dagda ormanda kosanlar. Hem renkli ve dokunmatik ekran isteyenleri tatmin etsin hem pili cok uzun gitsin ve kullanimi her sartta sorunsuz olsun. Hem cok saglam donanimi olsun, hem sorunsuz yazilimi olsun. GPS her sartta kusursuz olcsun, hafif olsun, gunluk kullanim icin uygun olsun, ayni zamanda veri manyaklarini tatmin etsin, kosudan sonra masaj yapsin, cayi demlesin vs. vs.

Isin zor olmasi bir tarafa, kusursuz (veya kusursuza yakin) saati yapmak bir sirket icin en iyi secenek olmayabilir. Endustride Planned Obsolescence diye bir terim var. Bir urunun kullanim omrunu planli sekilde kisitli tutarak musteriyi bir sure sonra cikacak yeni modeli almaya tesvik etmek olarak ozetlenebilir. Bunu gunumuzde cep telefonu basta olmak uzere cesitli urunlerde goruyoruz. Ilk orneklerinden biri 1920’lerdeki ampul uretiminde ortaya cikmis. O zaman uretilen ampuller 1500-2000 saat dayanirken, buyuk ureticiler biraraya gelip elde ettikleri kari arttirmak icin urettikleri ampulleriin omrunun 1000 saati gecmemesi uzerine anlasmislar. Bugun saat piyasasinda boyle bir anlasma olmasa da kusursuza yakin ve cok uzun yillar kullanciyi tatmin edecek bir saat uretmek, bunu ureten icin bile en iyi strateji olmayabilir. Ise bu acidan da bakmak gerek.

Onemli olan herkesin onceliginin ne oldugu. Bugun Ambit 3 ve Fenix 3’u iki buyuk rakip olarak gorursek, cok basitce bakildiginda Fenix’in renkli ekran ve daha fazla fonksiyon gibi artilar sundugunu, Ambit 3’un GPS ve yazilim bakimindan “daha guvenilir” bir saat oldugu rahatlikla soylenebilir. Kullanim amaciniz neyse o saat sizin icin daha iyidir.

Spartan Ultra hakkinda daha net yargida bulunmak icin pil suresi, dokunmatik ekranin nasil calistigi, nabiz olcum metodu, navigasyon ozellikleri vs. gibi bircok faktorun resmi olarak aciklanmasini beklemek gerekecek. Benim onceligim veri dogrulugu ve guvenilirlik oldugu icin kendim icin Ambit 3’un en guvenilir veriyi sunan saat oldugunu dusunuyorum. Spartan Ultra bunu korur ve uzerine baska seyler koyarsa heyecan verici bir saat olarak gozukuyor.

9 Beğeni

Konuyla cok alakali degil ama yukaridaki mesajla ortusturdum bir sekilde, Movescount’ta da degisiklik var. Ilk bakista bana hos gorundu. Daha once “sorarak” cozumledigim/buldugum bazi basit detaylara ( GPS kayıt intervalini ayarlamak gibi, tesekkurler Aykut) kolaylikla ulasabilmek hos olmus. :v:

2 Beğeni

Beni en çok cezbeden yüksek çözünürlüklü renkli ekrandaki çeşitli görünümler. Bunu yaparken pil ömrü, kullanım deneyimi ve benzeri özelliklerden ödün vermemişlerse süper olacaktır. Ama haziranda duyurup, temmuzda detayları söyleyeceğiz sonra da ağustosta satacağız söyleminin beni çok düşündürdüğünü söylemeliyim. Ağustosta satacağın saatin özelliklerini neden temmuzda duyurursun, öyle yapacaksan neden haziranda önceden haber verirsin? Kafa karıştırıcı.

3 Beğeni

Ürünü hedefledikleri zamana yetiştirememiş ve bu arada Garmin’in çabuk davranıp piyasaya yeni modeller sürmesi üzerine, yeni bir saat almayı planlayan kullanıcılarda “şu yeni Suunto’yu da görelim de öyle karar verelim” düşüncesi bırakmak istemiş olabilirler mi? Pazarlama stratejilerini anlayamıyorum ben çoğunlukla :confused:

2 Beğeni

Bence aynen dediğiniz gibi olmuş :slight_smile:

Watchuseek forumunda yazan bir kullanicinin ögrendigine göre Touch screen kapanabiliyor, ayrica baska bilgilerde veriyor orda. Isteyen bir göz atabilir.
Suunto Spartan Ultra

2 Beğeni

DC Rainmaker’dan birkaç video var. Biri şu:

1 Beğeni

DC Rainmaker incelemiş

Sonuç çok hoş:

Simply put: The watch should have never shipped in this state. Not back in August, not now, and probably not even in January or March 2017.

Bu saat bu halde piyasaya sürülmez, hatta Ocak 2017’de ve hatta Mart 2017’de bile olmaz

1 Beğeni

DC Rainmaker bombalamış gerçekten, Suunto’nun çok acele etmiş olduğu anlaşılıyor.

bende bu saatten aldım ama gerçekten çok boş kaliteli olduğu belli fakat yazılım vs sıfır backtrack bile yok birde şunu merak ediyorum neden suunto saatlerin hiçbirinde bilekten nabız ölçer yok garminlerde hep var suunto neden böyle kafama fena taktım o kadarki satmayı bile düşünüyorum daha kullanmadan hemde

Neden böyle bilmiyorum ama bu konuya takılmaya bence gerek yok. Bilekten nabız teknolojisi -her ne kadar firmalar veya para verip satın almış olanlar aksini iddia etse de- hala tam olarak gelişmiş durumda değil. Göğüs bandından ölçümün doğruluk ve performansına yaklaşması bile mümkün değil. Nedeni bu da olabilir başka bir şey de ama bence alıcıların önemsememesi gereken bir detay. Hatta belki -doğru çalışmayan bir parçanın- olmaması daha iyi.

1 Beğeni

Merhaba,
Suunto Pazardan gelen talepler doğrultusun ne kadar da istemeseler bilekten ölçen model çıkarmaya karar verdiler 2017 ilk çeyrek gibi düşünülüyor Suunto Nabız bilekten ölçümleri çok doğru ölçümleme yapmadığı için
pek yapma taraftarı değil

galiba spartan sport için düşünülüyor ama yapılmışken bence spartanın tüm modellerine gelmeli diye düşünüyorum

Arkadaşlar merhabalar,
Bende son 2 aydır suunto spartan ultra kullanıcısıyım.Fakat halen gps konusunu çözmüş değilim movescount hesabı üzerinden güzergah oluşturuyorum fakat aktivite yaparken navigasyonda oluşturduğum parkuru göremiyorum.Atladığım bi adım mı var yada ben mi teknoloji düşmani kesildim anlamıyorum.Yardımcı olursanız sevinirim :slight_smile: