Suunto saatler hakkinda

hocam ben suunto spartanla ilgili bir konuyu merak ediyorum. ancak internetteki arastirmalarimda net bir cevap bulamadim. ambit 3 peak’te storm alarm ozelligi varken, spartan’in ozelliklerinde bu ozellikle ilgili bir ifade yer almiyor. acaba bu ozellik baska bir ozelligin altina mi entegre edildi yoksa spartan’da bu ozellik yer almiyor mu? bu konuda bilgilendirebilir misiniz? ambit 3peak ile spartan arasinda karar vermeye calisiyorum.

Storm özelliği şu an Spartan’da mevcut değil. Yalnız Suunto 2016 sonuna kadar bu özelliğin geleceğini belirtmiş. Suunto’nun cevabı şurada: http://www.dcrainmaker.com/2016/06/suunto-rolls-out-refreshed-movescount-site-announces-new-spartan-ultra-gps-watch.html#comment-1681840

Cevabiniz icin tesekkur ederim. Paylastiginiz linkte bilgi veren kisinin son yorumu cok yerinde olmus aslinda: Galiba 2018 sonunda Spartan’in tamamlanmis halini gorecegiz. :slight_smile:

1 Beğeni

Merhaba ben suunto ambit 2 kullanıcısıyim. Bir konuda yardiminizi rica ediyorum. Altı ve barometre ve UTC ayarlarını nasıl yapıcam yardımci olur musunuz?

Running seçildiğinde fused alti otomatik seçiliyor barometreyi oto olarak secmelisin

1 Beğeni

Tekrardan merhaba. Peki sitesine girdiğimde de program nasıl yükleyebiliyorum. Denedim yapamadım. Yardımcı olabilir misiniz

Merhaba. Suunto koşu odaklı yeni bir saat çıkarmış. Haziran ayında satışa çıkacak.Meraklıları için sitesinden link bırakıyorum. Fiyat performans iyi gibi.
Suunto Run Lime - Lightweight sports watch designed for runners

2 Beğeni

Birkaç bana göre önemsiz özellik hariç(batarya süresi daha az) race ile benzer özelliği çok.Saat hafiflemiş…250Euro demekte Yunanistan için.

2 Beğeni

Fena durmuyor, sitesindeki görüntülerde Maraton spor modu, yeni bir watch face ve UI üzerinde 1-2 değişiklik olmuş gibi gördüm. Yazılım ile mevcut modellere de gelir umarım.

Bir de bu modelde SuuntoPlus olmadığı görülüyor karşılaştırma tablosunda. O kısmı pek anlamadım. Suunto’da artık saat yüzlerini de SuuntoPlus üzerinden indiriyoruz. Bu saatte sadece ön yüklü olanlar mı kullanılabilecek mesela?

++ DC Rainmaker’ın incelemesi yeni gelmiş, hızlıca inceledim. Çevrimdışı müzik, Apple Watch’ta vb gördüğümüz Track Running modu vs özellikler de gelmiş gibi. Benim Race’e gelmezse kavga çıkarırım. :sweat_smile:

1 Beğeni

En fazla güç tüketen gps modunda 20 saat, daha hafifte 40 saat kullanılabiliyormuş.Bu açıdan 20 saat üzeri için sorun olabilir ama 250 euro ile hedef kitle büyük mesafeleri yol almayacaklar olabilir. Tercihim fiyat olarak uygunluk olurdu.Dual gps standartlaştı gibi birkaç yıldır.
Bakalım Türkiyede 250Euro 10bin, bilemedin 12bin TL’ye mi yoksa Garmin gibi daha da pahalıya olacak.

3 Beğeni

Direkt Trail ya da Ultra koşularını hesaba katmamışlar sanki. Çevrimdışı haritalar yok olarak gözüküyor. Trail Running-Hiking-Trekking gibi modları olan bir saatte bu bana gereksinim gibi geliyor. :slight_smile:

3 Beğeni

Bence de bu sadece maraton mesafesine kadar yol koşuları için bir saat. Ultra trailler için Race ve Vertical :+1:

3 Beğeni

Yeni model ile alakali yazmadan once konuyu acaba Suunto Amiral Saatler konusu ile birlestirsek mi dusunuyorum.

Dun youtube videolarinda ilk gordum saati, birazcik inceledigimde bendeki ilk izlenim Race modelinin kosu icin minimize edilmis hali gibi geldi. Daha cok giris seviyesindeki ve piyasasi cok yuksek olan Huawei gibi akilli saatlerle yarismasi dusunulmus bence. Kosuya yeni baslayacak/baslayan sporcular icin baslangic saati eksikligi kanimca Suunto’da vardi ve bu hafif model ile bu piyasaya giris yapti diyebiliriz. Yeni baslayan ve henuz devamlilik konusunda emin olmayip saate yuksek para yatirmak istemeyen pek cok kullanici ile belirli bir spor gecmisi olan ve son guncel teknolojiyi takip eden sporcular icin iyi bir alternatif butce dostu olacaga benzer. Ilaveten ilk goruntulerde kayis sistemi gozume hos geldi, yaz tatilinde gidecegim ulkede bulursam sari olanindan alabilirim. Belki hanima da spora tesvik etmesi icin hediye edebilirim. (emektar suunto 9 fazla buyuk geldi koluna istemedi)
Henuz Rusya fiyatlari belli olmadi, resmi Suunto sayfasinda 3 Hazirandan sonra yazmakta, bekleyip gorecegiz.

7 Beğeni