Suunto Ambit 3’ten Sonra Hangi Saat?

Suunto Ambit 3’ten Sonra Hangi Saat?

Uzun zamandır koşarken (7 yıl) Suunto Ambit 3 kullandım. Sağlam kasa, güvenilir GPS, uzun pil ömrü… Onca yıl beni yarı yolda bırakmadı. Ama son zamanlarda ister istemez yeni saatlere bakmaya başladım. Hem teknoloji çok ilerledi, hem de bazı pratiklikleri artık arar oldum. Örneğin Harita desteği, renkli ekran, uyku analizi, güncel antrenman verileri vs.

Biraz araştırdım, forumu kurcaladım. Şu an karar aşamasındayım.

Nasıl bir saat olmadı;

Koşu verilerinde güvenilirlik (GPS ve Nabız)
Pil ömrü uzun olmalı, her an şarjla uğraşmayayım
Günlük kullanımda da işe yarasın (uyku takibi, bildirim, müzik, telefon görüşmesi vs.)
Fiyat/performans dengesi iyi olsun

Alternatifler

1. Garmin Forerunner 255 / 265

2. Huawei Watch GT 5 Pro

3. Suunto 9 Peak Pro

Garmin antrenman tarafında daha detaylı ama Huawei’nin günlük kullanım konforu ve şıklığı cezbediyor. Bu 3 saate F/P olarak bakınca huawei öne çıkıyor.

Bu modelleri deneyimleyen varsa yorumlarınızı beklerim.

1 Beğeni

Tüm bunları sağlayan fiyat/performans için Huawei derim. Profilinizde gördüğüm kadarı ile günlük 5km, haftada bir de 10km koşuyorsunuz. Garmine göre en geri kaldığı noktada dahi -Şarj süresi- 10 saatten fazla GPS takibi yapabilir, günlük kullanımda ise 2 hafta civarında. Akıllı saat olarak zaten diğerlerinden önde. GPS ve Nabız ölçüm güvenilirliğinde de önde. Antrenman verilerinin analizinde ve koçluk uygulamalarında çok geride.

Sizin için önemli olan…

Ölçüm metrikleri ise Huawei,

Verilerden elde edilen analizler ve yönlendirmeler ise Garmin.

Tabi fiyatta da yaklaşık Huawei 1/ garmin 3 gibi bir oran var.

4 Beğeni

Garmin suunto kendini kanıtlamış markalar huawei’ye ben pek ısınamadım ama aslında istediğim özellikleri daha uygun fiyata veriyor. Sanırım huawei alacağım. Teşekkürler hocam.

1 Beğeni

Yurtdışından getirme imkanın varsa fenix 8ler ve Enduro 3 Amerika’da indirimde,indirim dediğim fiyatları100 ila 200 usd düşmüş. Bşr bak derim, ama gene 30-40k arası TL tabii.

2 Beğeni

huawei 1 garminler 3 gerçekten bu farka değecek mi onu bulamıyorum

2 Beğeni

Aynı soruyu bende sordum ve Suunto Race S’e geçtim.

4 Beğeni

Koşacaksan ve abartılı süreler olmayacaksa, garmine bu kadar 2-3 kat fark vermeye deymez bence.Suunto run 45 güne çıkar ve 300euro civarı olursa veya yurt dışı tanıdıkla garmin 265 vs gelmeyecekse huawei güzel.Ancak sağlık verileri için uygulama ücretli mi yada ne kadarı ücretsiz uygulama bakmalı.

@tugrulpeker memnun musun?

1 Beğeni

Ben bütün özelliklerini kullanıyorum diyemem tabi ama garmin’e gerek olduğunu düşünmüyorum. Garmin’in tek arayabileceğim özelliği acil durumlarda sarsıntılarda konum ve mesaj bildirmesi veya canlı konum paylaşımı.

Öte yandan ben Garmin’den bir farkı olduğunu düşünmüyorum.

not: Eşim de garmin 255 kullanıyor. Çok hakim değilim sadece arada gördüğüm kadarıyla… Kendisi benim saatimi görünce suunto’ya geçmek istemişti.

2 Beğeni

Suunto race’i incelememiştim hemen inceliyorum teşekkürler.

2 Beğeni

Beni motive ediyor açıkçası pahalı ürün kullanmak, verdiği verileri her antrenmandan sonra görmek incelemek de çok hoşuma gidiyor. Ama açıkçası 2019 gibi ilk spor saatim olan amazfit pace in camını çok kötü çizdikten sonra, safir camlı spor saati ararken garmine bulaştım, sonrasında evse spor yaparken koşular vs başladı, sonra diper kullanıcılar ile bağlantı filan derken iyice garmin fani oldum sanırım. Sonuç, ilkini 4 yıl kullandım, şimdi ikinci garmine geçtim. İkisinin arasında geçici polar kullandım, telefon aplikasyonu filan oyuncak gibi geldi.

4 Beğeni

Ben biraz farklı taraftan bakıyorum olaya. Garmin bileklikle başlayıp Fenix serisi ile devam ettiğimden yaklaşık 10 yıllık adım ve aktivite verilerim var Garmin Connect’te. Polonya’da ne zaman nereye yürümüşüm garip şeyleri bile bulabiliyorum falan. O yüzden mesela sizin yerinizde olsam güncel bir Suunto modelinden devam eder ve aynı veri üzerine koymaya devam ederdim. Ve aynı sebepten verilerin mutlaka Strava vs. harici bir yere eşleniyor olmasına da önem vermek lazım. Yoksa geride hiçbir şey kalmıyor saat/uygulama değişince. :slight_smile:

4 Beğeni

merhaba, haftalık koşu hacminize, hedeflerinize göre değişiyor bence.
bir de yaş hedef meselesi var. ayrıca saat sonuçta günlük hayatta da kullanılabiri bir ürün.
üç aşamalı bakabilirsiniz.

1. haftada 20km geçmiyorsanız huawei bir saat işininiz pekala görür.
  2. haftada 30-40 km geçip performans yapmak için hedefleriniz varsa garmin FR255 ve bir nabız bandı işinizi görür (alternaitf kit coros pace 3 ve nabız bandı) (yurt dışı fiyatları benzer)
  3. haftada 40km üzeri çıkacağım dağlara tepelere çıkacağım intevallerde pistin tozunu artıracağım derseniz garmin fenix serisi ve nabız bandı.
    olarak sıralanbilir.

ben ne kullanıyorum?
huawei gt4. haftalık koşu hacmim 30-40 km. nabız bandım yok. 1 kere interval yapıyorum diğer günler easy koşular. bunun yanında strava hesabım var verilere oradan bakıyorum. sosyalleşmek için kullanıyorum koşuyu.
maraton hedefim olsaydı ona göre bir yatırım yapmak isterdim ama bu sistem işimi görüyor.
koşuyla kalın.

3 Beğeni

Merhaba evet bende geçmiş verilerin kaybolmasını istemem ama hep stravayla yedeklediğim için böyle bir sorun yok benim için teşekkürler.. :slight_smile:

1 Beğeni

2 gün önce Huawei GT 5 pro aldım. İlk izlenimim iyi ki…

2 Beğeni

İyi günlerde kullanılsın hocam, sağlıkla bol sporlu günler dilerim :folded_hands:

1 Beğeni

Strava’ya sadece aktivite verileri yedekleniyor, bunlarda sıkıntı yok da adım olsun, nabız vs. diğer her şeyi de kaybetmek istemem açıkçası.

1 Beğeni