Strava davayi geri cekmis
Pili bulabilirsen değişimler kolay genelde.
Bir savaş da düzenleyicilerden gelmiş ama buna karşı çıkacak yok neyse ki;)
Konu batarya değişimi, 16 ay sonra AB için garmin (belki başka firmalar, alanlar) şuna tabii olacak:
Çeviri:
Garmin’in bunu yapmasının nedeninin, 17 Şubat 2027’de yürürlüğe girecek olan ve kullanıcıların pillerini kendilerinin değiştirebilmesini, pil değişiminin yaygın olarak kullanılan aletlerle yapılabilmesini ve pillerin şirket tarafından temin edilmesini zorunlu kılan AB yönetmeliklerine uymak olduğu unutulmamalıdır. Edge cihazlarının tipik 2 yıllık yenileme döngüsü göz önüne alındığında, bu tarih Garmin’in yeni Edge 550/850 cihazlarını piyasaya süreceği tarih aralığına denk gelmektedir. Yeni bir cihaz duyurulduktan sonra bile eski cihazların kaç yıl daha üretilmeye devam edileceği ise henüz belli değildir.
Kaynak: Garmin's Edge 550 & Edge 850 Have User Servicable Battery: Hands-On!
Not:Bizde uygulanırsa, saat 25bin iken batarya 20bin olmazsa şaşarım.
strava’nin bu hamlesinin potansiyel IPO ile alakali oldugunu dusunuyorum…
Diğerlerine bisey diyemem ama Garmin için durum tam olarak böyle ![]()
başlık burası mı bilmiyorum ama merak ettiğim bir soru var muhtemelen önceleri sayısız kez konuşulmuştur ama ormanlık bir alanda telefondan strava’nın 6.26 km ölçtüğü koşu antrenmanını garmin forerunner saat tam 6 km ölçtü. neredeyse yüzde 4-5 sapma var. Bu bana normal gelmedi yarın sahilde açıklık alanda koşacağım. bu konuda hakkında detaylı bilgisi olan var mıdır? teşekkürler.
Strava gps verisini telefondan aldığı için arka planda güç tasarrufu, gps kullanan başka uygulamalar, telefonun gps hassasiyeti vs etkilemiş olabilir. Gerçi aynı marka farklı modeller arasında bile fark çıkıyor, mesele yüzde 4-5 fark.
Harita ne diyor, iki haritayı gözle karşılaştırıp nerede tuhaflık var, bariz bişeyse gözükebilir.
Genel olarak fark yok gibi görünse de Garmin’de düz görünün kısımlar Strava’da dalgalı görünmüş. Yani Garmin sizin düz koştuğunuzu hesaplamışken Strava sizi sağa sola kıvrılarak koşuyormuş gibi algılamış, bu sebeple de aradaki fark oluşmuş. Bunu sebebi de bir üst mesajda **fatihboyaci’**nın söylediği sebeplerden herhangi biri olabilir. Ayrıca ormanlık alanda bu şekilde sapmalar daha fazla olur genelde, GPS uydularından gelen sinyaller bir şekilde anlık olsa da cihaza ulaşamadığında devreye cihazın GPS çipinin kalitesi ve algoritmasının gücü giriyor. Benim gözlemlerim Garmin’in bu konuda genelde daha başarılı ve daha doğru sonuçlar ürettiği yönünde.
Bazi yazilar var bu tip durumlar icin yazilmislardi, her seferinde yeniden konusmayalim diye. Ara ara paylasiyorum, umarim sıkmıyorumdur
https://ritimblog.com/2012/12/25/gps-nedir-ve-kosu-saatlerindeki-hatalar
Selam, aslinda arada bir fark var. Her iki tarafta da çizilen rota ayni yollari takip etse de, garmin’in rotasındaki çizgiler daha duz iken, strava’nin rotasındaki çizgiler daha zigzagli. Bu çizimler stravada ölçülen mesafenin daha uzun olmasını açıklayabiliyor. Sanirim siz her iki ölçümde de sonucu aynı görmeyi umduğunuz için bu farkı kaçıyorsunuz. Aslında aynı rotayı bir kez daha koşsaniz, aynı cihaz veya application ile olctuğunuz sonuçlar da farklı çıkabilir. Hele ki ormanda. Farkın nedenleri için @spinodal Mert hoca’nın linkini verdiği çalışmasını okuyabilirsiniz.