Sports Tracker mı Strava mı?

Sports Tracker mı Strava mı?

İkisi de saatsiz spor takibi uygulamaları. Pazar olarak aynı kullanıcıları hedef alsalar da farklılıklar mevcut.
Sports Tracker avantajları:

  1. Sports Tracker Türkçe dilini desteklerken, Strava desteklemiyor.
  2. Sports Tracker’da en önemli özellikler ücretsizken Strava’da ücretli kullanım çok daha fazla.
  3. Sports Tracker ve Suunto uygulaması aynı sunuculara ve altyapıya sahip. Bu da Sports Tracker’ın Suunto kullanıcılarının verilerinden yararlanmasını sağlıyor. Örneğin ısı haritaları (Heatmaps) Sports Tracker ve Suunto kullanıcılarının antrenman verilerinden toplanıyor. Bilmediğiniz bir yerdeki koşu, bisiklet, golf, sörf, kayak, kaykay dahil çok farklı sporları nerede yapabileceğinizi haritada bu yolla görebilirsiniz
  4. Uygulama içerisinde rota oluşturma ve rotayı takip etme Sports Tracker uygulamasında oldukça gelişmiş. Isı haritaları, yükseklik profili, haritada arama gibi özellikler yeni yerler keşfetmek için çok yararlı. Bu özellikler Suunto uygulaması ile birebir aynı.
  5. Sports Tracker kullanıcısıysanız ve birgün Suunto saati kullanmaya karar verip, Suunto uygulamasına geçerseniz bütün antrenman geçmişiniz Suunto uygulamasında görünecektir.

Strava avantajları:

  1. Herşeyden önemlisi Network Value denen terim. Kullanıcı sayısı ne kadar fazlaysa, ürün o kadar değerlidir. Eğer Strava’da yoksa o antrenman yapılmamıştır diye yaygın (benim de katıldığım) bir deyiş var. Yarışlara katılan hemen hemen herkeste Strava kullanımı görmek çok yaygın. Bisikletçiler Strava kullanır. Özellikle saatlerin Stravaya veri aktarması çok önemli bir avantaj.
  2. Stravadaki segmentler çok kullanışlı bir özellik. Yarışmacı bir karaktere sahipseniz bu olmazsa olmaz bir özelliktir.
  3. Strava’da ücretsiz kullanımda karşınıza reklam çıkmazken Sports Tracker’da her antrenman sonrası aynı gruba bağlı Salomon, Suunto gibi markaların reklamları karışınıza çıkabilir.

Siz hangisini neden tarcih ediyorsunuz? Yorumlarıma katılıyor musunuz?

2 Beğeni

Strava geriden gelip açık ara kazanan atlet gibi.İlk çıktıklarında hemen herkes farklı bir uygulama kullanırdı. Ancak çok basit gibi görünen ama pazarlamanın en temeli olan konuları Strava en baştan çözmüş olarak piyasaya girdi. Pazarlama da her adım planlanmalıdır .Türkiye de patronlar pazarlama ve satış arasında ki farkı dahi bilmez ama konu bu değil şu an
Nedir bunlar ;
1- Basit arayüz.Bu konuda Google en iyi örnektir .Öncesinde ki Yahoo, Alta vista vs. kral durumdayken sadece 1 satır ekranla çıkıp bu hale kadar geldi.
2-Renk seçimi ; Tüketicinin sıcak bulduğu renklerde - Hamburgerciler kırmızı renklerdedir sebebine bakın.
3-Logo -Diğerlerinden farklı olarak tüketicinin aklında kalan bağ kuracağı bir logosu var
4-Marka adı -Tüm dünya da geçerli okunabilen evrensel bir ad .En önemlisi tek kelime.
Strava ne demek tam olarak bilen var mı ? İşte bunun neredeyse bir önemi yok .Örneğin Bing anlamsız bir kelimedir ama oluşturulurken dünyanın tüm ülkelerinde geçerli olması için uydurulmuştur. Bu kelimeler seçilirken saatlerce günlerce çalışılır.
5-Kullanıcı dostu .Günümüz dünyasında ki son tüketici sadece 1 tuşa basarak her şeyi çözmek istiyor .Strava baştan beri kolaydı.

Bunların üzerine kimsede olmayan segment olayını yerleştirip sağlam bir teknolojik altyapıyla destekleyince açık ara birinci durumda oldular. Strava ya mail attığınız da ilk yıllarından itibaren 24 saat içinde dönüş yaptılar hala yapıyorlar.
Başarı tesadüf değildir.

6 Beğeni

Ben bu forumda görüp, uzun süre araştırıp Strava kullanmaya başladım. Diğer uygulamayı karşılaştırmarlarda görmedim bile. Ancak şu var, illa sadece birini kullanmanız gerekmiyor. Ben mesela Strava ile birlikte Runtastic açıyorum, ikisi aynı anda kayıt yapıyor. Strava’nın Relive entegrasyonu artık olmadığı için, Runtastic verilerimi Relive’e aktarıyorum.

Şu aşamada çok büyük bir çevrem ve yoğun bir antrenman programım olmadığı için hepsi bana aynı geliyor da olabilir gerçi. O yüzden ben şu iyi bu iyi diyemiyorum ama dediğim gibi, aynı anda birden fazla uygulama kullanmanın da bir sakıncası olmasa gerek.

Haklisiniz. Teknik olarak hepsi ayni GPS cipini ayni anda kullaniyor. Batarya kullanimi anlaminda degisen bir sey yok.

Bende antrenman verilerimi hem Strava hemde Runkeeper kullanarak tutuyorum.

Bu kadar övgüden sonra benden de bir yergi gelsin :slight_smile: Strava aylık dönemlerde yaptığınız spor bazında istatistik veremiyor. Haftalık yapıyor, yıllık yapıyor ama aylık yapamıyor. Mail attığımda da 48 saat içinde bir oto cevap geldi. Bir hafta sonra o dediğinizi yapamıyoruz, yakın zamanda da yapamayacağız diyerek cevap verdiler. Belki haftalık hedefler ve takipler kültürel olarak müşterilerine yeterli geliyor olabilir. Tabii diğer uygulamaların yapamadığı daha çok şey var. Örneğin bisiklet için en iyi bulduğum Runtastik road bike uygulamasında GPS yerine hız sensörünü seçerseniz her defasında bisiklet tekerlek boyutunu girmeniz gerekiyordu. Bunun kilo, boy vs gibi birçok kişiselleştirilen bilgi gibi bir defa kaydedilip değiştirilene kadar anımsanmasını önerdim. Runtastik de bunu yapamayacağını her defasında seçmeye devam etmem gerektiğini söyledi.
Özetle hepsini kullanmadım ve yazılım zorluklarını bilmiyorum ama hepsi gördükleri taleplerle uyumlu olmayan hatalar içeriyorlar. Belki de yeterince para kazanamıyorlardır.

1 Beğeni

Strava fanı değilim sadece piyasada neden açık ara önde olduğunun kendimce analizini yaptığımı belirteyim yanlış anlaşılma olmasın :slight_smile: Garmin’le mutlu ve sevgi dolu bir birlikteliğimiz var :slight_smile: Diğer taraftan Strava çevresinde yardımcı uygulama üreten o kadar çok şirket var ki Strava bazı özellikleri kasten geliştirip uygulamaya koymuyor diye düşünüyorum .Kendi piyasasının Android’i gibi davranıyor. Strava’ya ekleyeceğiniz basit eklentilerle sınırsız analiz elde edebiliyorsunuz. Ayrıca kapsamlı analiz olmasa da strava profilinize girerek altta ki tuşlarla bazı aylık veriler alabilirsiniz.

Latife yapıyorum:)

Gönderdiğiniz ekranın sol tarafında sadece toplam aylık veri var. Koşuyor, yüzüyor ve bisiklete biniyorsanız han gisinden ne kadar yaptığınızı göremiyorsunuz. Sağ tarafta ise sadece averagelar var ve daima geriye doğru 4 hafta. Örneğin 15 ekimde ekim ayı içinde yaptıklarınızın detayı yok.

Ben hem Strava’yı hem de Runtastic’i kullanıyorum demiştim ama ikisinin ölçümleri nedense farklı. Her ikisini de cep telefonumun GPS’i ile aynı anda başlatmama rağmen nedense Strava hep daha fazla (yüzde 10 civarı) ölçüm yapıyor. Benzer durumla karşılaşan var mı?

GPS ten ham veri geliyor. Uygulamalar bu veriyi isliyor ve gosteriyor. Ozellikle Strava Moving Time yani hareket zamani gosteriyor. Yani antrenman sirasinda durdugun zamanlari cikariyor.

Teşekkürler bilgi için. Aslında Strava’nın durduğum zamanları çıkarması durumunda daha az hesaplama yapması gerekmez miydi? Bu durumda tek açıklama, Runtastic daha fazla veriyi çıkartıyor çünkü yüzde 5-10 pek de az sayılmaz :slight_smile: