Sporcu saati hakkinda

Iyi gunler iyi forumlar ben sporcu saati almak istiyorum arastirdim ve forumuda kontrol ettim fakat aklima takilan bi kac soru var onlari paylasip bi karar almak istiyorum yardimci olursaniz sevinirim.

  1. Alacagim saat ve nabiz olcer yaptigim antremanlarin (kosu, yuzme, yuruyus, tirmanis vb.) kalp atis bilgilerini tutuyor fakat yaktigim total kaloriyi bana soyluyor mu?

2.ben bu saati kilo verme ve kontrolu amaci ile almak istiyorum sizce alacagim garmin yada suunto saatlerden birisi isimi gayet iyi bir bicimde gorur mu? Yoksa hic gerek yok mu dersiniz.

  1. Bu saatlerde Adim sayar ozelligi var ise duzgun calisiyor mu yoksa telefonlardaki gibi mi isliyor?

Hic bi yerde bu sorulari soracak birini bulamadim yardimci olursaniz sevinirim. Iyi forumlar

1 Beğeni

suunto ambit 3 kullanıyorum
1/ yakılan kaloriyi gösteriyor
2/ amaç sadece kalori takibi ise saate bağlanan bir nabız ölçer ile de aynı verimi alırsınız
3/ adım sayar özelliği var düzgün de çalışıyor ancak telefon ile hiç kıyaslamadım

Üstteki cevaba ek,

Ben adım saymak, geyiğine kalp atışımı görmek için aldım,
Bu saat neler yapıyormuş derken bisiklete bindim, evde trainerda bisiklete bindim, derken koşmaya başladım…

1.5 senede 101.8 kilodan 78 kiloya düştüm…

Yemeği kesmeden haftada 3 gün 1er saat spora ayırmak yeterli oldu…

ALIN, hatta en pahalısını en güzelini alın… Harcadığım paranın en verimlisi :slight_smile:

Not: Garmin Forerunner 735xt (çok memnunum)

2 Beğeni

Merhaba, Suunto Spartan Trainer kullanıyorum.

  1. Kilonuzu, boyunuzu girdiğinizde antrenman sonunda tahmini harcanan kalori gösterilir.
  2. Ne kadar süre antrenman yaptığınızı görmek, mesafeyi bilmek önemli. Spor saatinin size en büyük katkısı bu. Telefon ile de kayıt yapabilirsiniz ama dokunmatik ekranı terli ellerle kullanmak zor. Saat daha hafif. İstedğiniz zaman görebiliyorsunuz.
  3. Adım sayar özelliği bir yanılsama. Bileğinizin hareketine göre bir sayaç işliyor. Koltukta otururken de sayıyor, duştayken de. Daha doğru sayabilmesi içim GPS’i kullanması lazım. O halde de pil yetmeyeceği için mümkün değil.
    Bilekten kalp atışı ölçümlerinin hepsi hatalı, gecikmeli. Benim saatim de bu konuda en kötülerinden biri. Göğüs bandı ile ölçüm tavsiye ediliyor.

Koşu-yüzme-yürüyüş aplikasyonlarını kullandığınızda, GPS ve kalp atım sensörü aktif olduğunda harcadığınız efora göre (kilonuz, hızınız, kalp atışınız, aktivitenin süresi v.b.) saat bu aktivitenin size kaç kalori yaktırdığını söyleyecektir. Elbetteki bu yaklaşık bir değerdir. Asıl önemli olan saat bu aktiviteyi kaydederek o hafta ne kadar etkinlik yaptığınızı (veya yapmadığınızı) değerlendirmenizi sağlar, sizi bu yönde motive eder. Hemen bir Strava hesabı açın ve etkinliklerinizi kaydetmeye başlayın.

Adım sayar bileğin adım atarken oluşan salınımının akselerometre tarafından (g’nin yön değiştirmesi ve bu değişikliğin sürekli olması) alınan verilerle rakamsal bir değere dönüştürülmesidir. Evet en iyi adım ölçer bile elinizi dizinize vurduğunuzda bunu bir adım olarak değerlendirecektir. Ama telefondakinden daha iyidir. Sonuç olarak günde belirli bir adım hedefini aşabilmek için yürümek zorundasınız. Bu değer tam olarak doğru olmasa da bir değerdir, ulaşabilmek için bir hedeftir. Sizi dışarıya yönlendirir, varsın birkaç yüz adım fazla yazmış olsun, 10 kilometre yürümek için yaklaşık 12000 adım atarsınız, 12000’de birkaç yüz fazladan ölçümün bir ziyanı olmaz.

Kilo verme serüveninizde başarılar, bir sporcu saati etkinliklerinizi izleme, kaydetme ve bu yönde bir motivasyon oluşturma adına çok faydalı olacaktır. Ben de kendi kilo verme deneyimimde sporcu saatlerinden etkin bir şekilde faydalandım, şiddetle (ve giden 50 kilonun hafifliğiyle) tavsiye ederim :slight_smile:

2 Beğeni

Verdiginiz cevaplar icin ayri ayri tesekkur ederim cok yardimci oldunuz. Peki marka model olarak suunto mu onerirsiniz yoksa garmin mi?

Garminde foreruner 935 dikatimi cekti ama suunto da suunto 9 yada spartan modelleri var hangisini onerirsiniz?

Benim kişisel tavsiyemden ziyade koşanlar ne kullanıyor sorusuna yanıt veren ve başka bir konuya eklediğim bir grafiğe sizi yönlendirmem yerinde olur sanıyorum. Buradaki grafik koşucuların ağırlıklı olarak hangi markayı tercih ettiğini gösteriyor. Forerunner 935’ın MARQ özelliklerine sahip olan 945 olarak isimlendirilen bir ardılı çıktı, Spartan ise 9’dan önceki Suunto modeli, 9 daha yeni yani. Suunto 9 ve Garmin 945 aynı Sony GPS çipini kullanıyorlar. 945’te fazladan topo harita, bluetooth kulaklık ile müzik dinleme ve bizde henüz kullanılmasa da Garmin Pay ile ödeme yapma artıları mevcut.

2 Beğeni

Merhaba.

Amacınız kilo vermek ise, sadece antrenmanda yakılan kalori değil, günlük yaktığınız kaloriyi de bilip, buna göre kalori hesabı ile beslenmeniz gerekiyor. Günlük harcadığınız kalorinin 500 kalori aşağısını alırsanız, haftada yarım kilo ayda ise 2 kg vererek sağlıklı bir şekilde, kas kaybetmeden kilo verebilirsiniz. Bu saatler de size çok büyük kolaylık sağlar. Neden derseniz; saat sadece antrenmanda yakılan kaloriyi değil, 24 saat boyunca toplamda ne kadar kalori yaktığınızı da gösteriyor. Üstelik 24 saat boyunca nabzınızı ölçerek. Nitekim nabız hızı metabolizma hızı ile bağlantılı olduğundan, doğru ölçüm adına önemli bir kriter.My fitness pal programı ile birlikte kullanırsanız, çok iyi sonuç alabilirsiniz.

En pahalısından en ucuzuna adım sayar özelliği mevcut. Kolunuzda takılı olduğu için telefona göre daha verimli çalıştığı söylenebilir.

Her iki marka da işinizi görecektir. Aşağı yukarı eşdeğer kalitede cihazları var. Ancak uygulama marketinde Garmin bir adım önde diyebilirim, daha fazla saat yüzü ve uygulama desteği var.

Garmin’de Forerunner serisi hafif ve koşucular için tasarlanmış saatler. Fenix ise daha ağır, malzeme kalitesi daha üst düzey ve dayanıklı, Forerunner serisindeki bütün özelliklere sahip ayrıca outdoor özelliklerini de içinde barındıran komple bir saat. Sadece koşacaksanız Forerunner serisi bir saat alabilirsiniz. Hafif ve daha kibar tasarıma sahip olduğundan kolunuzda varlığını bile hissetmezsiniz. Fenix serisi ise daha iri cüsseli ve ağır olacağı için, dağcılık, kampçılık gibi outdoor sporlar için daha uygun. Kişisel önerim bütçe kısıtlaması yok ise fiyatına göre sırasıyla Forerunner 945 veya 245 olabilir. Forerunner ve Fenix karışımı olsun isterseniz, Vivoactive 3 modelini de düşünebilirsiniz.

Bu arada kilo kontrolü için kazein desteği alabilirsiniz. 6-8 saat boyunca kana yavaş yavaş salınacağı için sizi tok tutmaya yardımcı olacaktır.