Spor yaralanmalarının tedavisi için eklem ve yumuşak doku enjeksiyonları yaptırmak?

herkese sağlıklı koşular hocalarım :running_man: :running_man: :running_man:
uzun süredir geçmeyen diz sakatlıklarım(sol dizimde 1. derece menüsküs dejenerasyon, sağ dizimde 2. derece menüsküs dejenerasyon var) birçok tedavi yöntemini denedim dinlenme en başta yaz başlamadan önce bıraktım koşmayı 3 ay geçti, buz, kuvvet antrenmanları, fizik tedavi, halen kolojen ve glukozomin hapı içiyorum, ama hala ilk günkü gibiyim hatta sağ dizimde geçmeyen diz ağrısı var. özel, devlet farktemeksizin bir çok Doktora gittim ama düzgünce muayne bile olmadım, en sonuncu gittiğim spor hekimi MR sonucuna bi baktı ufak, Spor yaralanmalarının tedavisi için eklem ve yumuşak doku enjeksiyonları yapıyoruz sana da yapabiliriz dedi prp ve hylorik asit, ülkeden beklendiği gibi bunları sosyal güvenlik kurumu karşılamıyor :smiley: :smiling_face_with_tear: 1. yaptırannlarda nasıl bir etki oldu? 2. iyileşmemi sağlıyor yoksa belli bi süre durduruyor mu bu enjeksiyonlar? 3. başka tedavi yöntemi öneriniz var mı? 4. Isparta, Denizli, izmir şehirlerinde tecrübeli ve bu sorunu çözebilecek bildiğiniz Doktorlar varmı?(devlet olursa daha iyi olur, malum öğrencilik :grinning: 19 yaşında doğru düzgün yürüyemez oldum :smiling_face_with_tear:
Sağlıklı Koşular Diliyorum…

3 Beğeni

Geçmiş olsun .Denizli devlet hastanesinde,spor hekim uzmanı Devrim Şükrü Ayral var.Ona görünmeni tavsiye ederim.Dalında uzman bir hocamız.Dokuzkavaklar semt polikinliğinde görev yapıyor.

1 Beğeni

hocam enjeksiyon yapabiliriz diyen doktor oydu zaten:)

2 Beğeni

Öncelikle geçmiş olsun. Uzunca bir süredir koşmama engel olan bir diz problemim var. Konularında uzman 2 tane spor hekimi ile sakatlığımı değerlendirdik. Her ikisi de prp enjeksiyonunun tıbbi açıdan kanıtlanmış hiç bir faydası olmadığını sadece plasebo etkisi olduğunu söylediler. 2017 de yaşadığım kalça eklemi probleminde de aynısını söylemişlerdi :grinning: Biraz para tuzağı gibi. Ben yaptırmadım. Güçlendirme ve mobilite çalışmalarına hala devam ediyorum. Ağrılarım tamamen geçmedi fakat artık yavaş tempo koşabiliyorum. Tavsiyem koşuyu tamamen bırakmayın. 3 ay zaten koşmamışsınız. Belirli bir plan çerçevesinde koş/yürü ile idmanlara başlayın.

3 Beğeni

Prp yaptırıp iyi sonuç alan kimseye rastlamadım ben daha.İyi bir araştırın derim

2 Beğeni

O zaman bundan fayda görmüş biri olarak ben geri bildirim vereyim.
Doktor gözetiminde 6 ay boyunca hiç bir tedaviye cevap vermeyen ve gelişme kaydetmeyen plantar fasciitis, PRP sonrası düzeldi. Hatta yapıldığı ilk günden itibaren sakat bölgenin ağrısı azalmaya başladı ve azalarak geçti.

1 Beğeni