Spor yapanlar için nabız bantları hakkında aklıma takılan birkaç soru var

Herkese merhaba, merak ettiğim bir konu var.

Öncelikle sporcu saatlerinden aldığımız verileri ( Nabız, Oksijen, uyku vb) nabız sensörü gibi bir cihazdan alabilme imkanımız varmı? Bunu sormamın sebebi nabız bantları kalp ritmi konusunda daha kesin bilgiler veriyor. Şehir içinde ise harita vs birçok bilgiye bazen ihtiyacımız olmuyor. Bu verileri sadece bir nabız bandı ile telefondan görme imkanımız olan bir cihazın olup olmadığını merak ediyorum. Hatta bu veriler için ayrı ayrı sensörler varmı? Eğer net bilgi verebilecekse ayrı olarakta kullanılabilir.

1 Beğeni

Garmin ve Suunto nun Sadece Nabız göğüs bantları var telefon uygulamasına aktarıyor.

3 Beğeni

Nabız bandı haliyle nabız değerini ölçüp telefona nabız değerlerini yayabilir, bazı modeller kendi üzerinde veriyi kaydedip sonra aktarıma da olanak sağlar.
2020 eylül haberine göre polar’ın 3 modelinde nabıza ek olarak uyku takibi de yapılabilmekte.

Polar nabız bantlarını polar beat uygulamasıyla görebilirsiniz.Karşılaştırma:

Kandaki oksijen, vo2max görüleceği sanmıyorum.Yada kendi uygulamasında telefondan mesafe, cihazdan kalp atımı ile vo2max hesabı olabilir de.

Fikrim:Uykuda veya dinlenik zamanlarda zaten bilekten saatle ölçümler iyi. Bendeki polar ignite hafif olmasına karşın çoğu gece çıkartıyorum.Bileğim uykuda boş olmalı.

Şimdi gün boyu bahsettiğiniz göğüsten/koldan ölçüm yapan cihazı takmak ne kadar rahat olur.
Uyurken sağa sola çok dönen biri için bence saat göğüs bandından daha iyi, ölçüm değerleri spor yapmadığımız zamanlarda iyi. Ki spor yaparken bile saatler iyi iş görebiliyor.

4 Beğeni